سهم وبصادر با افزایش سرمایه بانک صادرات سودساز می‌شود؟

بانک صادرات ایران اخیرا در مجمع عمومی عادی سالیانه خود افزایش سرمایه ۵۱ درصدی را از محل آورده نقدی با سلب حق تقدم از سهامداران فعلی را به تصویب رساند. اگرچه سهم وبصادر اکنون به تنهایی در زمره برترین نمادهای گروه بانکی و دارای ارزندگی سهم میان فعالان بازار سرمایه است، اما اکثریت کارشناسان معتقدند که افزایش سرمایه‌ می‌تواند به عنوان یک بهبوددهنده در اجرای برنامه‌های بانک در جهت کسب رضایت‌مندی مشتریان و درآمدزایی موجبات جذب سهامداران سهم «وبصادر» را فراهم آورد.
سهم وبصادر با افزایش سرمایه بانک صادرات سودساز می‌شود؟
دیگران چه می خوانند:

 به گزارش رصد بورس، وبصادر نماد سهم بانک صادرات در بازار بورس و اوراق بهادار تهران، حدود 29500 میلیارد تومان سهام در 4 پالایشگاه؛ شپنا، شتران، شبندر و شبریز با بهای تمام شده  13500 میلیارد تومان را دارد. سهم بانک صادرات ایران برای بسیاری از فعالان بازار سهام و سرمایه‌گذاران به عنوان سهمی ارزنده شناخته می‌شود. دلیل این امر سهامداری‌های غیرمستقیم و مستقیمی است که این نماد دارا می‌باشد و روندی رو به رشد و حمایت از سهم را برعهده دارد. 
 
بانک صادرات ایران، سهامدار غیر مستقیم 40 درصد از شرکت انرژی سپهر است که دارای 3 شرکت زیرمجموعه می‌باشد و در مجموع به ظرفیت تولید 5 میلیون تن متانول می‌رسد که با احتساب ارزش 40 درصد سهام وبصادر، دست کم 22000 میلیارد تومان با بهای تمام شده حدود 2 هزار میلیارد تومان را از آن خود خواهد کرد که می‌توان گفت از این محل هم حدود 20 هزار میلیارد تومان سود شناسایی خواهد کرد. 
 
سهامداران سهم وبصادر معتقدند که حتی در صورت فروش این سهم‌ها با قیمت پایین تابلوی تالار شیشه‌ای، بانک صادرات فقط از محل واگذاری همین سهام پالایشی 16000 میلیارد تومان سود شناسایی می‌کند. این موضوع در کنار مالکیت غیرمستقیم و حدود 10 درصدی از پتروشیمی گچساران موجب کسب سود و ارتقای سهم می‌شود. چرا که پتروشیمی گچساران با دارابودن 100 هزار میلیارد تومان ارزشگذاری و بهای تمام شده 200 میلیارد تومانی می‌تواند به وبصادر، از محل واگذاری سهام این پتروشیمی حدود 10 هزار میلیارد تومان سود اعطا کند. 
 
در مجمع رسما اعلام شد که بانک صادرات تصمیم دارد زیرمجموعه های پتروپالایشی خودش را واگذار کند. طبق اعلام قبلی مبنی بر افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی، قرار است سهم فعلی به 5 سهم تبدیل بشود که از نظر فعالان بازار سهام و سرمایه‌گذاران یک موقعیت عالی برای خرید است. 
 
افزایش سرمایه بانک صادرات ممکن است تاثیر مستقیمی بر کیفیت خدمات این بانک نداشته باشد، اما می‌تواند این بانک را در صورت استفاده صحیح از این سرمایه، قادر به ارائه خدمات بهتر و گسترده‌تر به مشتریان خود کند. به عنوان مثال، با افزایش سرمایه، بانک صادرات می‌تواند برای توسعه فناوری‌های نوین و سیستم‌های اطلاعاتی پیشرفته سرمایه‌گذاری کند که می‌تواند بهبود کیفیت خدمات بانکی را ارتقا دهد. همچنین، با افزایش سرمایه، بانک صادرات می‌تواند برای تقویت نیروی انسانی و آموزش کارکنان خود به صورت جدیتری سرمایه‌گذاری کند که می‌تواند کیفیت خدمات بانکی را نیز بهبود بخشد. 
 
به همین ترتیب، افزایش سرمایه می‌تواند بانک صادرات را قادر به افزایش حجم وام‌های اعطایی به مشتریان خود کند که می‌تواند باعث رضایت بیشتر مشتریان و بهبود کیفیت خدمات بانکی شود. اما در عین حال، افزایش سرمایه بدون برنامه‌ریزی کافی و استفاده صحیح از این سرمایه همچنین می‌تواند به دلیل افزایش هزینه‌های اداری، محدودیت در اعطای وام و خدمات بانکی، و به تبع آن، کاهش کیفیت خدمات بانکی منجر شود. 
 
بنابراین، برای افزایش سرمایه باید با برنامه‌ریزی دقیق و استفاده صحیح از این سرمایه، هدف افزایش کیفیت خدمات بانکی را نیز در نظر گرفت. بررسی فعالیت‌های عملکردی بانک صادرات نشان می‌دهد که توانایی استفاده از این افزایش سرمایه را در مسیر برنامه‌های درآمدزا و افزایش سطح رضایت‌مندی مشتریان و سهامداران سهم وبصادر را دارد. 
 
تقریبا 80 درصد تامین مالی تولید در کشور با حمایت نظام بانکی صورت می‌گیرد و اثرگذاری بانک‌ها در زمینه تولید، نقشی اساسی و غیرقابل‌ انکار است. بانک‌ها در تلاش هستند تا از تمامی ظرفیت‌های خود برای حمایت از تولید در بخش‌های صنعت، کشاورزی، خدمات و همچنین پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه در راستای مسئولیت اجتماعی، نقش‌آفرینی کنند.  
بررسی ها نشان می دهد که بانک صادرات در 14 ماهه فروردین 1401 تا اردیبهشت ماه سال جاری بیش از  2 میلیون و 824 هزار میلیارد ریال تسهیلات به 5 بخش مهم اقتصادی کشور پرداخت کرده که در این میان سهم بخش صنعت و معدن بیش از سایر بخش‌ها دیده می‌شود. 
 
بانک صادرات با سرمایه 17.5 هزار میلیارد تومان، سومین بانک بزرگ بورسی در ایران، در دو ماه اول سال مالی جاری توانست تراز عملیاتی مثبت 1.07 هزار میلیارد تومانی را ثبت کند، که درمقایسه با دوره مشابه قبلی 38 درصد رشد داشت. در این دوره، بانک صادرات با کسب 8.3 هزار میلیارد تومان درآمد حاصل از تسهیلات اعطایی و پرداخت 6 هزار میلیارد تومان سود سپرده گذاری، به عنوان یکی از بانک‌های پرفروش در بازار به شمار می‌آید. 
 
در دو ماه اول سال 1402، وبصادر 4.1 هزار میلیارد تومان درآمد حاصل از تسهیلات اعطایی و 3 هزار میلیارد تومان سود سپرده گذاری را به دست آورد. در نتیجه، وبصادر در دومین ماه سال 1402 تراز عملیاتی مثبت 1.07 هزار میلیارد تومانی را ثبت کرد که در مقایسه با تراز عملیاتی مثبت 2.3 هزار میلیارد تومانی در فروردین 1401، کاهش 53 درصدی داشت. 
 
بانک صادرات ایران توجه جدی به کارآفرینان، شرکت‌های دانش‌بنیان داشته و در این کسب و کار نگاه صرفاً تجاری ندارد بلکه در موارد زیادی در نقطه سر به سر از بسیاری از این شرکت‌ها حمایت کرده است، چرا که در مجموعه بانک صادرات ایران آمادگی کامل برای همکاری و حمایت از تولید و صنعت همواره وجود دارد.  
 
بانک صادرات معتقد است که در این حوزه با افزایش سرمایه و ارتقای کیفیت منابع و همچنین اصلاح ساختار مالی، نقش قدرتمندتری در اقتصاد کشور ایفا خواهد کرد.

سهم وبصادر با افزایش سرمایه بانک صادرات سودساز می‌شود؟

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟