صرفه‌جویی ۱.۵ میلیون یورویی در مصرف انرژی پالایشگاه ستاره خلیج فارس / تولید روزانه ۴۳.۵ میلیون لیتر بنزین مطابق استانداردهای جهانی

وحید قانعی‌فرد، مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس، در دهمین همایش جایزه ملی مدیریت انرژی اعلام کرد با اقدامات بهینه‌سازی در مصرف انرژی، این پالایشگاه موفق به کاهش چشمگیر مصرف حامل‌های انرژی و صرفه‌جویی سالانه حدود یک و نیم میلیون یورو شده است. به گفته او، تولید بنزین با سهم ۴۵ درصدی پالایشگاه در سبد سوخت کشور، کاملاً مطابق با استانداردهای بین‌المللی انجام می‌شود و علاوه بر پاسخگویی به نیاز داخلی، مازاد برق این مجموعه نیز به شبکه سراسری تزریق می‌گردد.
صرفه‌جویی ۱.۵ میلیون یورویی در مصرف انرژی پالایشگاه ستاره خلیج فارس / تولید روزانه ۴۳.۵ میلیون لیتر بنزین مطابق استانداردهای جهانی

به گزارش فهیمه ساجدی خبرنگار رصد بورس ، وحید قانعی‌فرد مدیرعامل جوان شرکت نفت ستاره خلیج فارس در دهمین همایش جایزه ملی مدیریت انرژی اظهار داشت: «در پالایشگاه ستاره خلیج فارس، همواره مصرف بهینه انرژی در دستور کار قرار داشته و اقدامات متعددی در این زمینه انجام شده است تا مصرف حامل‌های انرژی به کمترین حد ممکن برسد.»

وی با اشاره به اینکه این پالایشگاه عمده انرژی خود به جز گاز را از شبکه سراسری دریافت و مابقی را خود تولید می‌کند، افزود: «حتی برق مازاد تولیدی را نیز وارد شبکه می‌کنیم. ایستگاه گازی پالایشگاه با ظرفیت اسمی 400 هزار نرمال مترمکعب، کمتر از 25 درصد ظرفیت واقعی فعالیت دارد که نشان‌دهنده فعالیت بهینه در مصرف انرژی است.»


 

دیگران چه می خوانند:

قانعی‌فرد ضمن بیان اینکه در فصول سرد سال برای جلوگیری از افزایش فشار بر شبکه گاز کشور، سوخت مایع بیشتری به شبکه تزریق می‌شود، گفت: «در بخش تجهیزات همچون کوره‌ها و بویلرها نیز طی اصلاحات تخصصی، مصرف انرژی بهبود یافته است.»

وی یکی از پروژه‌های نوآورانه پالایشگاه را بازیابی گاز فلر و تبدیل هیدروژن مازاد به آمونیاک دانست و گفت: «هدف ما از این پروژه علاوه بر جلوگیری از سوزاندن هیدروژن، ایجاد ارزش افزوده بیشتر در سیستم است.»

مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس خاطرنشان کرد: «شرکت ما در ممیزی‌های پی‌درپی و با رعایت معیارهای سختگیرانه موفق شد جایزه ملی مدیریت انرژی را کسب کند. این موفقیت عمدتاً ناشی از افزایش ظرفیت پالایشگاه بدون ساخت واحد جدید و با انجام اقدامات اصلاحی بر روی واحدهای موجود بوده است.»


 

قانعی‌فرد میزان صرفه‌جویی سالانه انرژی حاصل از این اقدامات را معادل 1.5 میلیون یورو یا حدود 2 تن در ساعت گاز طبیعی اعلام کرد و افزود: «در سبد سوخت کشور، به‌ویژه بنزین، سهم 45 درصدی داریم و بنزین تولیدی این پالایشگاه کاملاً منطبق با آخرین استانداردهای جهانی است.»

به گفته وی، هم‌اکنون تولید روزانه بنزین به 43.5 میلیون لیتر و اجزای بنزینی نیز به حدود 5 میلیون لیتر رسیده است که در اختیار دولت قرار می‌گیرد.

صرفه‌جویی ۱.۵ میلیون یورویی در مصرف انرژی پالایشگاه ستاره خلیج فارس / تولید روزانه ۴۳.۵ میلیون لیتر بنزین مطابق استانداردهای جهانی

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟