به گزارش رصد بورس: برای شروع و آموختن موسیقی، نياز هست نوازندگی سازهای مختلف را بصورت جداگانه گوش دهيم و با نوازندگان پيش كسوت سازهای گوناگون آشنا شويم.انتخاب ساز بستگی به موسيقی ذهن ما دارد. اگر شخصی هنگام گوش كردن به موسيقی، آن را در ذهن خود تصوير سازی كند و بخواهد آن موسيقی را در ذهن خود بنوازد، سازی را كه استفاده ميكند ميتواند جزو سازهای انتخابی فرد مورد نظر باشد.
در ضمن در هنگام شنيدن موسيقی ميتوان فهميد كه به كدامين ساز توجه بيشتری دارد يا لذت بيشتری ميبرد. همچنين فيزيك بدن و انگشتهای مناسب نيز تاثير بسزايی در نوازندگی دارد. سپس مشورت با مدرسان موسيقی و در نظر گرفتن شرايط خريد و محيط مناسب برای تمرين، قبل از انتخاب ساز بايد درنظر گرفته شود.
در خريد ساز نياز به مشورت كارشناس متخصص همان ساز هست كه از لحاظ فنی يا سايز مناسب و صدا (رنگ صدايی) و كيفيت ساز، بهترين گزينه را برای هنرجو در نظر بگیرد. چرا كه امكان دارد ساز نامناسب منجر به سرخوردگی و ادامه ندادن مسير آموزش شود.پس از آن، در كنار انتخاب ساز، محيط آموزشی (اكادمی)مناسب و مدرس خوب در روند پيشرفت آموزش تاثير فراوانی دارد.
مدرس خوب را از هنرجوهايش میتوان شناخت كه پس از مدت زمانی مشخص، به چه درجه پيشرفتی رسيده اند و در چه سطحی مي باشند.مدرس خوب بايد علاوه بر نوازندگی با مهارت بالا، قدرت انتقال مطلب را نیز بخوبی دارا بوده و روابط عمومی مناسبی را با هر سنی برقرار نماید.
داشتن صبر و حوصله ومتد آموزشی مدّون در تدريس، بدون اتلاف وقت، نيز باید از خصوصيات مهم يك استاد موسيقی باشد.نشان دادن و تصوير سازی درست از مسير موفقيت در سالهای آتی، تا هنرجو بتواند در فرايند آموزش، آينده هنری خود را از آغاز راه تصور كند.
در نهایت هنرجو بايد پس از انتخاب مدرس به او اطمينان كامل نموده و در همان ابتدا راه از مقايسه كردن خود با ديگران كه منجر به سردرگمی مي شود پرهیز نماید. در آغاز راه موسيقی رعایت و بکارگیری موارد یاد شده بسیار مهم و ضروری است. برهمین اساس گفتگوی تفصیلی با استاد بهرامی کارشناس و دانش آموخته هنر موسیقی ترتیب داده شد تا به طور کامل با فنون و جزییات آموزش موسیقی آشنا شوید که از نظرتان می گذرد:
*پس از عرض سلام از آقای بهرامی خواهش میکنیم تا خودشان را برای خوانندگان معرفی کنند.
حامدبهرامی هستم ۴۲ سال سن دارم و در زمینه موسیقی گیتار (کلاسیک و فلامنکو) در دانشگاه اسپانیا تحصیل کرده ام. ۷ مدرک بین المللی از دانشگاه کریستیناهررن اسپانیا و تاير فلامنكو دارم.
*آیا شما عضو خانه موسیقی ایران نیز هستید؟
بله عضو درجه یک خانه موسیقی ایران هستم، همچنین دارای گواهي تدريس گيتار در اسپانيا وکارت تدریس در ايران هستم و در سال ٢٠١٠ موفق به دريافت سطح ادونس "سطح پيشرفته "گيتار در اسپانيا شده ام.
*آقای بهرامی از چه سنی با موسیقی آشنا شدید؟
ازسن ۱۵ سالگی به موسیقی خصوصا به ساز گیتار علاقه مند شدم و از همان زمان به دنبال استعدادم در این زمینه رفتم و با حمایت خانواده شروع به آموزش گیتار کردم و سپس وارد دانشگاه موسیقی شدم، و درکنار پدر گیتار ایران دکتر سيمون ایوازیان مشغول به آموزش و یادگیری شدم. افتخار می کنم که شاگرد این استاد بزرگوار بوده ام.
*شما کتابی نیز در این رابطه چاپ کرده اید؟؟توضیح بدهید.
درسال ۹۷-۹۸ تالیف کتاب آموزش تخصصی گیتار فلامنکو را شروع کردم که به مرحله چاپ و انتشار رسید و استقبال هنرمندان باعث شد که به چاپ دوم نیز برسد.
*فعالیت های دیگری نیز در راستای آموزش گیتار داشته اید؟؟
بله با چند نفر از دوستانم آلبوم "هیام" را تهیه کردیم تا به دست هنردوستان برسد و استفاده کنند.
چندین کنسرت اجراکرده ام و باشرایطی که ویروس کرونا به وجود آورده است به طورخصوصی درآموزشگاه هماهور مشغول به تدریس هستم.
*به نظر شما مردم کشور ما تا چه اندازه با موسیقی آشنایی دارند؟
اطلاعات مردم ما در زمینه موسیقی، با گذشت زمان خیلی بیشتر شده است، وهمینطور رسانه ها با پخش انواع سازها و اجراهای مختلف هنرمندان و گفتگو با هنرمندان عزیز باعث شده است مردم تعداد زیادی از سازها رو بشناسند و باجستجو و تحقیق در زمینه ساز مورد علاقه شان اطلاعات کافی کسب کنند.
*به نظر شما نظام آموزشی چقدر در شناخت موسیقی به نسل جدید موفق بوده است؟
نظام آموزشی ما در زمینه موسیقی کاملا درحال تحول و پیشرفت است، در واقع بر اساس ۳مرحله، رده بندی سنی صورت میگیرد : در مدرسه موسیقی که برای سنین ۷ تا ۱۱ سال است استعداد و علاقه واقعی کودک کشف می شود . مرحله بعد، هنرستان موسیقی است که برای سنین ۱۲ تا ۱۸ سال جهت کشف استعداد نوجوان می باشد که باید در این مرحله قدم های محکم تری برای نواختن بردارد و تمرین های بیشتری داشته باشد. مرحله بعد، دانشگاه موسیقی است البته گام آخر نیست زیرا آموزش و یادگیری هیچ وقت متوقف نمی شود در این مرحله هنرمند باید تمامی استعداد و تلاشهای چندساله اش را به اجرا در بیاورد.
*آقای بهرامی به عنوان یک استاد موسیقی چه توصیه ای برای هنر آموزان و والدین آن ها دارید؟
کسی که باعشق وعلاقه سراغ موسیقی میرود حتی اگر تمام روزش را برای نواختن بگذارد متوجه میشود که بازهم کم است ولی زمانی که باید هنرجویان عزیز برای یادگیری وتمرین بگذارند بستگی به استعداد ویادگیری خودشان دارد .من به عنوان یک معلم توصیه میکنم حداقل هنرجو ۳تا۴ساعت در روز را تمرین کند تابتواند به آن چیزی که مد نظرش است برسد. ما چگونه ساعتهای خاصی را در طول روز برای وعده های غذایی، خواب واستراحت داریم پس بایدساعت تمرین وساز زدن هم به همین صورت باشد.
درواقع والدین عزیز نباید فرزندانشان را مجبور به یادگیری ساز و موسیقی خاصی بکنند که علاقه واستعدادی درآن ندارند. این اشتباه باعث میشود که فرزندشان کاملا از هنروموسیقی فاصله بگیرند وشاید اگر استعدادی درزمینه موسیقی و درسازخاصی داشته باشند به علت نادیده گرفته شدن و اجبار به سمت و سویی دیگر برود و این شعله استعداد برای همیشه خاموش بشود.
*ایا کار جدیدی برای ارائه دارید؟
مدتی است که شروع به تالیف کتاب جدیدم کرده ام که به لطف خداوند امیدوارم بتوانم با برنامه ریزی های انجام شده به اتمام برسانم
*اقای بهرامی بسیار سپاسگزار هستم که وقت گرانبهایتان را به ما دادید و در پایان اگر صحبتی با مخاطبین عزیز ما دارید بفرمایید.
برای همه مردم آرزوی سلامتی وتندرستی دارم وامیدوارم که بتوانند باکشف استعدادهایشان درزمینه موسیقی وهنر به قله های موفقیت دست پیداکنند وهمینطور از مردم عزیزم میخواهم که از همه هنرمندان حمایت کنند تا در زیر چتر حمایت این عزیزان افتخارات بیشماری برای کشورمان به ارمغان بیاورند.
0 دیدگاه