به گزارش رصد بورس، علی عالیزاده در این نشست با بیان اینکه گروه مالی داتام در سال 1388 فعالیت خود را آغاز کرد، گفت: از سال 1391 با مشارکت و تاسیس شرکت مشاوره سرمایهگذاری هدف حافظ گامهای تبدیل شدن به یک بنیاد مالی برای داتام برداشته شد. در سال 96 سهام کارگزاری حافظ و در سال 97 شرکت پاک انرژی نیرو گستر و یک سال پس از آن شرکت لیزینگ ایران زمین و خدمات ارزی و صرافی ایران زمین به سبد سرمایهگذاریهای گروه داتام اضافه شدند.
وی با اشاره به اینکه تبدیل شدن به هلدینگ مالی در بورس از سال گذشته در دستور کار این شرکت قرار گرفت، تصریح کرد: در سال 1401 موافقت اصولی تبدیل شدن به گروه مالی و مصوبه عرضه سهام اخذ گردید و در سال جاری بحث ثبت شرکت به عنوان نهاد مالی و ناشر اوراق بهادار به انجام رسید. نماد «داتام» در آبان ماه امسال نیز درج گردید که با عرضه اولیه روز چهارشنبه این سهم فرایند بورسیشدن خود را تکمیل خواهد کرد.
علی عالیزاده افزود: موضوع فعالیت داتام در حوزه مشاوره همه شرکتهای زیرمجموعه هلدینگ، سرمایهگذاری در سهام با هدف امروز قابل معاوضه در شرکتهای دیگر میباشد و تخصص اصلی مربوط به شرکتهای حوزه صنعت مالی است. برای شفافیت گروه مالی در بازار سرمایه شرکتهای زیرمجموعه این گروه بر دو روش؛ شرکتهای خدمات بازار سرمایه و شرکتها یا گروههای مالی سازماندهی و اداره میشوند. شرکتهای ارائهدهنده این خدمات مورد توجه فعالان بازار سرمایه و هلدینگهای مالی نیز عمدتا وابسته به بانکها هستند.
وی با بیان اینکه برنامهای برای افزایش سرمایه شرکت فعلا در دستور کار قرار ندارد، تصریح کرد: سرمایه شرکت بالغ بر 1000 میلیارد تومان بوده و 94.9 درصد سهام به شرکت توسعه تجارت داتام و 5 درصد دیگر به شرکت تامین آتیه سرزمین ایرانیان تعلق دارد. تمرکز اصلی فعالیت شرکت های حوزه صنعت مالی است و عمدتا هلدینگهای وابسته به بانک ها و گروه های بازار سرمایه در راستای بازار حرکت می کنند.
مدیرعامل هلدینگ مالی داتام ، گفت: شرکت لیزینگ ایران زمین با مالکیت 100 درصدی، شرکت کارگزاری حافظ با مالکیت مستقیم 54 و نیم درصدی و به صورت موثر 57 درصدی هستند که فعالیت می کنند. شرکت مشاور سرمایه گذاری هدف حافظ با مالکیت 49 درصدی وجود دارد که با توجه به اینکه 51 درصد سهام این شرکت متعلق به شرکت کارگزاری حافظ است عملا به صورت موثر حدود 78 سهام این شرکت تحت کنترل گروه مال داتام قرار دارد.
وی ادامه داد: شرکت پاک انرژی نیرو گستر که در مراحل نهایی تغییرنام به شرکت سرمایه گذاری است و قبل از پایان سال با نام جدید معرفی خواهد شد. شرکت صرافی ایران زمین با مالکیت 35 درصدی به عنوان شرکت وابسته و دو شرکت زیر مجموعه دیگر سرمایه گذار داریم.
وی اضافه کرد: ظرفیت هایی هم در فعالیت فرعی دیده شده تا هم در پروژه های تولیدی و ساختمانی سرمایه گذاری شود و هم در خدمات مرتبط با بازار سرمایه از جمله پذیرش سمت در صندوق های سرمایه گذاری، تامین مالی بازارگردانی اوراق بهادار، مشارکت در تعهد پذیره نویسی و ضامن اوراق بهادار حضور فعال داشت.
عالی زاده با اشاره به فعالیت در مشارکت تعهد پذیره نویسی، توضیح داد: اولین پروژه تامین مالی در این حوزه مهر ماه برای شرکت حایر به ارزش 300 میلیارد تومان اجرایی شد. دومین پروژه انتشار اوراق مرابحه برای گروه انتخاب الکترونیک آرمان به ارزش 1000 میلیارد تومان و با نرخ 26 درصدی خواهد بود و 2.5 هزار میلیارد تومان هم پروژه تامین مالی در دستور کار است.
وی از برنامه پذیرش و عرضه اولیه لیزینگ ایران زمین، راه اندازی شعب در شهرهای دیگر،ارائه خدمات بطور 24 ساعته، درخواست تاسیس صندوق های املاک و مستغلات، زمین و ساختمان و سرمایه گذاری در اوراق با درآمد ثابت دولتی خبر داد و گفت: برای سال مالی جاری و آتی تقسیم سود به میزان حداقل 90 درصد سود خالص سال، قابل پیشبینی است.
مدیرعامل هلدینگ مالی داتام در ادامه به روند خالص ارزش دارایی های صندوق ها اشاره کرد و گفت: بزرگترین صندوق در حال حاضر مربوط به بانک ایران زمین از نوع درآمد ثابت است و بر همین اساس از ابتدای سال جاری تاکنون شاهد افزایش داراییهای یک هزار و 100 میلیارد تومان بوده ایم.
عالی زاده با بیان اینکه برنامه توسعه فراوانی را برای شرکت سرمایه گذاری در دستور کار داریم، تاکید کرد: بر اساس ضوابط و قوانین به دنبال تاسیس صندوق های جدید با هدف توسعه و پیشرفت و ارائه خدمات بیشتری هستیم.
بیشترین بخش فعالیت این حوزه مربوط به کمک رسانی و اشتغال زایی برای افرادی است که در زمینه حمل و نقل کار و فعالیت می کنند. شرکت لیزینگ از حوزه های کم ریسک به شمار میرود، مطالبات معوقه در این شرکت بسیار کمتر از میزان استاندار است چرا که افراد اقساط خود را به موقع پرداخت می کنند.
0 دیدگاه