به گزارش ابوالفضل عابدینی خواه رصدبورس، محمدجواد سیاهکارزاده، در حاشیه برگزاری رویداد "کیش اینوکس 2024"، اعلام کرد: صادرات منطقه آزاد انزلی از ابتدای سال جاری تاکنون حدود 18 میلیون یورو بوده است. این رقم شامل صادرات محصولات تولیدی منطقه آزاد 2300 هکتاری انزلی میشود و ابراز امیدواری کرد که با توسعههای جدید و برنامهریزیهای صورتگرفته، این ارقام در آینده افزایش یابد.
مدیرعامل منطقه آزاد انزلی در ادامه به مقایسه آمار صادرات سال جاری با سال گذشته پرداخت و گفت: در کل سال 1402، حدود 15 میلیون یورو صادرات داشتیم، اما در هفت ماه اول امسال این رقم به 18 میلیون یورو رسیده است. این رشد نتیجه بازاریابی مناسب و افزایش توجه به بندر کاسپین به دلیل ویژگیهای خاص آن، از جمله عمق مناسب برای پهلوگیری کشتیهای بزرگ، است.
به گفته سیاهکارزاده، بندر کاسپین به عنوان "بندر نسل نو" شناخته میشود که امکان پسکرانه صنعتی برای صادرکنندگان در آن فراهم شده است.
اتصال راهآهن به بندر کاسپین و نقش آن در توسعه حملونقل
سیاهکارزاده در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع اتصال راهآهن سراسری به بندر کاسپین اشاره کرد و گفت: اتصال راهآهن به بندر کاسپین یکی از برنامههای چندین ساله بود که خوشبختانه ظرف 4 تا 5 ماه گذشته به سرانجام رسید. عملیات اجرایی این پروژه در سال قبل به پایان رسید و بهرهبرداری رسمی از این خط در خرداد امسال آغاز شد.
وی افزود: ریلگذاری در بندر کاسپین حدود 682 متر است و روزانه در این مسیر، تخلیه و بارگیری محصولات صادراتی و ترانزیتی انجام میشود. از زمان راهاندازی این خط، حدود 15 هزار تن سیمان به روسیه و کشورهای اوراسیا و 15 هزار تن اوره از مسیر ریلی به ترکیه ارسال شده است.
سیاهکارزاده تاکید کرد: امسال برنامهریزی شده است که خط راهآهن به طول 500 متر دیگر توسعه یابد تا در نهایت به یک کیلومتر برسد. هدف نهایی، تکمیل 14 کیلومتر خط ریلی در بندر کاسپین است که شامل اسکلههای بندری و مسیرهای منتهی به انبارها خواهد بود.
فرصتهای سرمایهگذاری جدید در منطقه آزاد انزلی
مدیرعامل منطقه آزاد انزلی درباره فرصتهای جدید سرمایهگذاری در این منطقه گفت: ابتکاری در دبیرخانه مناطق آزاد انجام شد که منطقه آزاد انزلی پیشقدم آن بوده است. ما در مرحله اول 100 بسته سرمایهگذاری به ارزش 20 هزار میلیارد تومان و در مرحله دوم، 35 بسته دیگر در نمایشگاه قبلی ارائه کردیم.
سیاهکارزاده توضیح داد که بستههای سرمایهگذاری با فرصتهای سرمایهگذاری متفاوت هستند، زیرا مطالعات امکانسنجی و مجوزهای اولیه برای این بستهها انجام شده است و سرمایهگذاران میتوانند به سرعت پروژهها را آغاز کنند.
وی افزود: تا پیش از این نمایشگاه، مجموعاً 135 بسته به ارزش 30 هزار میلیارد تومان ارائه شده بود. در این نمایشگاه نیز 20 فرصت سرمایهگذاری دیگر به مناسبت بیستمین سال تأسیس سازمان منطقه آزاد انزلی اعلام شد که ارزش این فرصتها 10 هزار میلیارد تومان است. به این ترتیب، تعداد فرصتهای سرمایهگذاری به 155 مورد و ارزش کل آنها به 40 هزار میلیارد تومان رسیده است.
مزایای ویژه برای سرمایهگذاران در منطقه آزاد انزلی
محمدجواد سیاهکارزاده در پایان صحبتهای خود درباره تسهیلات و مشوقهای در نظر گرفتهشده برای سرمایهگذاران گفت: مناطق آزاد مزایای ویژهای نسبت به سرزمین اصلی دارند. به عنوان مثال، سرمایهگذاران خارجی میتوانند به صورت 100 درصد مالکیت شرکت خود را تأسیس کنند و از معافیتهای مالیاتی و گمرکی بهرهمند شوند. سرمایهگذاران خارجی همچنین میتوانند بدون نیاز به ویزا به مناطق آزاد رفت و آمد کنند.
وی به تشریح ساختار کمیتههای سرمایهگذاری در منطقه آزاد انزلی پرداخت و گفت: در منطقه آزاد انزلی، کمیته سرمایهگذاری و کمیته رفع موانع سرمایهگذاری تشکیل شده است تا سرمایهگذاران در مسیر اداری گرفتار نشوند.
سیاهکارزاده تصریح کرد: در این منطقه، فرآیند ارزیابی و رسیدگی به درخواستهای سرمایهگذاری در حداقل زمان ممکن انجام میشود و سرمایهگذاران بزرگی که در حوزههای مختلف فعالیت میکنند، میتوانند از خدمات ویژه کمیته رفع موانع بهرهمند شوند. برای سرمایهگذاران ایرانی خارج از کشور و سرمایهگذاران خارجی، یک لاین ویژه برای پیگیری امور در کمیته رفع موانع
0 دیدگاه