مصطفی طاهری رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار ایبِنا، درباره روشهای نوین تامین مالی واحدهای تولیدی، بیان داشت: نظامهای حاکم در سراسر دنیا روشهای مختلفی را برای تامین واحدهای تولیدی اتخاذ و اجرا میکنند و فقط وام دادن را راه چاره نمیدانند.
وی ادامه داد: مدلهایی مانند تامین مالی زنجیرهای که به معنی حذف واسطه است در دنیا بسیار پرکاربرد است؛ مثلا به این شکل نیست که شما یک محصول را تولید میکنید به یک پائین دستی میفروشید و او به پائین دستی دیگر؛ در اینجا پول به طور مداوم جابجا نمیشود و با همان ارزش افزودهها میتوانیم کار را انجام دهیم.
این نماینده مجلس یازدهم با تاکید بر لزوم کنار گذشتن روش های سنتی تامین مالی و استفاده از روشهای نوین، تصریح کرد: نیاز نیست هرکس پروژهای عظیم را برای خود تامین مالی کند، اگر کل زنجیره را یک واحد تولیدی ببینیم با مبلغ کمتر و به صرفهتری میتوانیم کار را به سرانجام برسانیم.
رئیس کمیسیون صنایع مجلس با اشاره به برخی از این روشها، مطرح کرد: اوراق گام در این زمینه عملکرد خوبی داشت، اما مقداری در ادامه کار ضعیف شده و بحث فکتورینگ هم همینطور است، دوسال است که در لایحه بودجه گنجانده میشود و متاسفانه عملکرد آن در انتهای سال با گزارشی که از دیوان محاسبات میگیریم شاهد نتیجه ضعیف آن هستیم.
طاهری موانع سر راه اجرای این روشها را عدم اراده دانست و گفت: تا سالهای قبل نهادهای متولی به آن ورود جدی پیدا نمیکردند و عملکرد و خروجی آن تقریبا صفر بود و فقط در قانون میآمد، ولی امسال با پیگیری و تخصیص بودجه مناسب امیدواریم نتیجه آن را در تولید ببینیم؛ حدود دوجلسه نیز با دولت در این خصوص داشتیم که عزم آنها نیز جدی است.
0 دیدگاه