نوسازی نیروگاه ری از اولویت‌های وزارت نیرو

حمید بادرستانی، با اشاره به موفقیت‌های نیروگاه ری در تولید خالص برق، بومی‌سازی قطعات، صرفه‌جویی ارزی حاصل از ساخت داخل و تعمیرات توسط نیروهای داخل نیروگاه و فناوری‌های به کار گرفته شده در تجهیز واحدهای گازی نیروگاه، مازوت سوزی توسط نیروگاه حرارتی ری را قویا رد کرد و از نوسازی نیروگاه ری به عنوان اولویت‌های وزارت نیرو خبر داد.
نوسازی نیروگاه ری از اولویت‌های وزارت نیرو

به گزارش رصد بورس، حمید بادرستانی، مدیرعامل نیروگاه حرارتی برق ری در یک نشست خبری با خبرنگاران، در پاسخ به سوال سی ستار خبرنگار رصد بورس، مبنی بر اقدامات انجام شده در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی، گفت: در سال‌های گذشته با صحبت‌هایی که در نماز جمعه باقرشهر انجام دادیم، تلاش کردیم تا مردم با مدیریت مصرف آشنایی بیشتری داشته باشند.

در حال حاضر 30 درصد تولید نیروگاه‌ها در بخش سیستم‌های سرمایشی مصرف می‌شود، اگر یک درصد فقط صرفه‌جویی اتفاق بیافتد، رقمی حدود 30 هزار مگاوات می‌شود. وی افزود: مقوله مدیریت مصرف و فرهنگسازی را با فراهم‌کردن زمینه بازدید دانش‌آموزان، دانشجویان و انجام مصاحبه‌های خبری به انجام رسانیدیم.

دیگران چه می خوانند:

کمک‌های عام‌المنفعه، دوره‌های آموزشی، حمایت از سازمان‌های مردم‌نهاد و خیریه به همراه امضا تفاهم‌نامه با آموزش و پرورش کهریزک از جمله فعالیت‌های این نیروگاه در زمینه فعالیت‌های مبتنی بر مسئولیت‌های اجتماعی بوده است.

بادرستانی اضافه کرد: با توجه به موکدات وزارت نیرو در بحث فرهنگسازی در سال 1402 برنامه های این نیروگاه بر این منوال قرار گرفته اگر دانش‌آموزان و دانشجویان هم بازدیدی را برنامه‌ریزی نکنند، همکاران برای فرهنگسازی مدیریت مصرف با شناساندن سختی‌های تولید برق، به آنجا بروند و آموزش‌های لازم را به آنها ارائه بدهند.

این آموزش‌ها مختص خانواده همکاران جهت آشنایی با سختی‌های کار کارکنان در نیروگاه هم می‌باشد. مدیرعامل نیروگاه برق ری با بیان اینکه نیروگاه برق ری در سال 1400 شمسی تنها 10 درصد برق شهر تهران را تولید و تامین کرد، گفت: نقش این نیروگاه در کاهش خاموشی‌ها بسیار ناچیز است. در بهترین شرایط ظرفیت ما 800 مگاوات و در بدترین شرایط 500 مگاوات است و تاکنون مدیریت شبکه بیشتر از این مقدار را درخواست نکرده است. چرا که می‌توان سوخت گاز را به نیروگاه‌های دارای راندمان بیشتر ارائه داد که این کار بسیار درستی بوده است.

در سال 1401 نیروگاه‌های دارای راندمان بالا هم حداکثر تولید را انجام دادند و موجبات ارائه درخواست نیاز به حداکثر تولید نیروگاه حرارتی ری هم داده شود.

بادرستانی با تاکید بر ضرورت تقویت ارتباط تنگاتنگ با رسانه‌ها در راستای اطلاع‌رسانی شفاف و به موقع دستاوردها،‌ نسبت به ارائه خلاصه گزارشی از عملکرد نیروگاه ری، اظهار کرد: این نیروگاه در پنج نوع تکنولوژی در واحدهای هیتاچی قدیم و جدید، میتسوبیشی، فیات و آسک به عنوان متنوع‌ترین نیروگاه گازی کشور و شاید هم جهان به شمار می‌آید که با مجموعه 21 واحد تولید انرژی که در ابتدا 44 واحد بوده و به تدریج اضافه گردید با ظرفیت نیروگاهی حدود 800 مگاوات توان تولید در خدمت شبکه برق سراسری است.

وی افزود: نیروگاه ری در مساحتی حدود 52 هکتار واقع شده است که بیش از 40 درصد این مساحت، حدود 2برابر استاندارد محیط زیست (20 درصد)، فضای سبز است. بادرستانی در گزارش عملکرد سال گذشته نیروگاه ری، اعلام کرد: در سال 1401 این نیروگاه با افزایش 5 درصدی نسبت به سال قبل از آن، بیش از 2 میلیارد و 300 میلیون کیلووات تولید خالص داشته است که در اختیار شبکه برق سراسری قرار گرفت.

وی با بیان اینکه در سال گذشته چند کار مهم و شاخص در نیروگاه ری انجام شد، تصریح کرد: اولین اقدام، ساخت پوسته پره‌های توربین برای اولین‌بار در حدود یکسال ونیم زمان با هزینه‌ای حدود یک پنجم نمونه خارجی خود انجام شد که در حال حاضر در واحد 3 بدون هیچ مشکلی در حال بهره‌برداری است.

این مهم پس از 440 روز کار ماشین‌کاری از 5 تن اولیه به 2 تن وزن اصلی مورد نیاز با 3 بار ریخته‌گری برای به دست آوردن متریال اصلی حاصل شد. این مقام مسئول، افزود: در مبحث ساخت داخل نیروگاه ری فقط در سال 1401 حدود 5 هزار تیراژ قطعات مختلف را بومی‌سازی کرده است.

از ابتدای تاسیس نیروگاه تاکنون بیش از 45 هزار قطعه که حداقل 50 درصد ارزانتر از نمونه خارجی بوده است، در نیروگاه ری به صورت ساخت داخل، بومی‌سازی شده است. از نظر صرفه‌جویی ارزی تنها در سال 1401 برای 5 هزار قطعه ذکر شده، بیش از 40 میلیارد تومان صرفه جویی ریالی انجام شده است. این قطعات در 130 نوع تجهیز در سه بخش مکانیک، ابزاردقیق و الکترونیک ساخت داخل شده است.

حمید بادرستانی، ساخت 40 کارت الکترونیکی را که از جمله 45 هزار قطعه ساخت داخل تاکنون می‌باشد را از جمله کارهای شاخص انجام شده در نیروگاه ری عنوان کرد و گفت: 40 کارت الکترونیکی ساخت داخل به ابعاد کاغذ A4 با فناوری بالا در سال 1401 تولید کردیم که کار حفاظت از توربین ها را انجام می دهد و مثل برج مراقب برای هواپیما یا قطعات کنترلی پرواز برای خلبان نقش ایفا می‌کنند. وی تمام تعمیرات اساسی در 5 دوره مختلف را بدون کمک هیچ پیمانکار داخلی و خارجی بیان و اضافه کرد: مسئولیت، مدیریت و اجرای اورهال به صورت صددرصدی به دست نیروهای این نیروگاه انجام می‌شود.

مدیرعامل نیروگاه ری با تاکید بر اینکه در سال گذشته 96 درصد سوخت ما از گاز و تنها چهار درصد گازوئیل بود، تصریح کرد: مازوت سوزی به هیچ عنوان در نیروگاه ری انجام نمی شود، چرا که سوخت اصلی مصرفی در نیروگاه گاز است و گازوئیل به عنوان سوخت دوم و جایگزین می‌باشد. ذکر این نکته ضروری است که واحدهای گازی امکان مصرف سوخت گازوئیل را ندارند.

در سال 1400 که در انتهای 1401 به ما اعلام شد، نیروگاه ری رتبه ششم در کشور را به صورت کلی کسب کرده است، این در حالی بود که در سال 99 ما رتبه 16 را داشتیم و هدفگذاری کرده ایم تا بین سه نیروگاه اول کشور قرار بگیریم.

وی افزود: بیش از 45 سال از عمر نیروگاه ری می گذرد که قدیمی بودن یکی از مشکلات و چالش های ما است که در این بخش نوسازی واحد ها و ساخت واحدهای جدید از اولویت‌های اصلی وزارت نیرو می‌باشد که امیدواریم سریعتر در دستور کار قرار بگیرد.

بادرستانی با بیان اینکه امکان قاچاق سوخت در نیروگاه ری وجود ندارد، تاکید کرد: علت این امر هم مربوط می‌شود به این موضوع که عمده قاچاق سوخت از طریق تانکر و کامیون است و تحویل سوخت مایع نیروگاه از طریق لوله کشی زیرزمینی و به صورت دریافت مستقیم از طریق شرکت پخش است. مدیرعامل نیروگاه حرارتی برق ری با بیان اینکه دو رتبه دیگر هم در سال گذشته توسط این نیروگاه کسب شده است، اضافه کرد: این نیروگاه توانسته رتبه‌های شایسته در بخش های فرهنگی و برتر روابط عمومی کشور را در سال 1401 کسب کند.

وی در پایان درباره طرح و توسعه نیروگاه، شرکت مادرتخصصی برق حرارتی را به عنوان مالک نیروگاه را مسئول اطلاع‌رسانی در این مورد نام برد و اضافه کرد: با توجه اینکه نیروگاه برق ری یک نیروگاه قدیمی است دارای راندمانی بین 22 تا 23 درصد نسبت به واحدهای جدید سیکل ترکیبی که راندمانی بیش از 55 درصد دارند، است. نوسازی نیروگاه ری در اولویت وزارت نیرو است و کار شروع شده و اکنون پست جدید برق توسط شرکت مپنا در حال ساخت است و بخشی از واحدهای قدیمی جمع آوری می شود.

 

 

نوسازی نیروگاه ری از اولویت‌های وزارت نیرو

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟