به گزارش اختصاصی الهه سی ستار خبرنگار رصد بورس، شرکت ایران خودرو به عنوان بزرگترین خودروساز کشور توانست با رشد 46 درصدی تولید خودرو طی 9 ماه سال جاری وعده خود مبنی بر "پایان آذر ماه، موعد عبور از رکورد عرضه سال 1400 است" را محقق کند و اکنون با تولید 460 هزار و 271 دستگاه خودرو کامل طی 9 ماهه امسال که نسبت به 315 هزار و 780 دستگاه تولیدی در مدت مشابه سال گذشته، 46 درصد بیشتر است، یک رکورد جدید را به ثبت رساند. تولید ایرانخودرو در آذر ماه با تیراژ 62 هزار و 995 دستگاهی، بیشترین تولید ماهانه ایرانخودرو طی این 9 ماه است.
ایرانخودرو در سال جاری، دو بار دیگر نیز موفق شد تا از عدد عرضه 50 هزار دستگاه خودرو عبور کند و این اتفاق یکبار در خردادماه و بار دیگر در تیرماه صورت گرفته است. چنین دستاوردهایی حاصل عبور مستقیم محصولات است.
هدف ایرانخودرو، ارائه محصول مدرن، بهروز و با کیفیت و ارائه خدمات مطلوب به مشتریان است که این مهم با همدلی و مشارکت زنجیره تامین، تولید و شبکه خدمات پس از فروش محقق میشود.
اولین خودروساز بزرگ کشور، از ابتدای امسال تا پایان آذر ماه 452 هزار و 169 دستگاه خودرو تجاریسازی (فاکتور) کرده است که 45 درصد بیشتر از تعداد خودرو فاکتور شده در مدت مشابه سال گذشته است. طی 9 ماهه سال گذشته 312 هزار و 609 دستگاه خودرو فاکتور شده بود. بیشترین میزان فاکتور خودرو در گروه صنعتی ایرانخودرو در سال جاری نیز، در آذر ماه امسال معادل 67 هزار و 56 دستگاه ثبت شده است.
به گفته مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو، شکست رکورد سال گذشته در پایان آذرماه، افزایش عرضه و افزایش شمارهگذاری و تحویل خودرو از نکات مثبت صنعت تاثیرگذار خودرو در سال جاری است.
میزان عرضه محصولات گروه صنعتی ایرانخودرو نیز در 9 ماهه امسال به 451 هزار و 24 دستگاه رسیده است که نسبت به 325 هزار و 584 دستگاه عرضه شده در 9 ماهه 1400 قریب به 40 درصد (39 درصد) بیشتر است.
خطیبی یکی از دلایل اقتصادی بودن تولید خودرو در سال جاری را تولید عبور مستقیم میداند که این اقدام از ابتدای خرداد تا پایان آبانماه بیش از 2100میلیارد تومان صرفهجویی در هزینهها را به دنبال داشته است.
بر همین اساس، ایرانخودرو هرچند سال یکبار اقدام به معرفی خودروی جدید میکند. خودروهایی که غالبا از یک پلتفرم استفاده میکنند و اقتصادی هستند. این روندِ معرفی خودرو، قرار بود با همکاری گروه PSA و همچنین شرکت بزرگِ طراحی پینینفارینا، سرعت بگیرد. در کنار این افزایش سرعت، قرار بود کیفیت محصولات هم بالا برود. اما با اتفاقاتی مثل اعمال مجدد تحریمها و رفتن این شرکتها از ایران، این اقدامات متوقف شدند.
تنها چیزی که از این همکاریها باقی ماند، پلتفرم PF1 پژو سیتروئن بود. این پلتفرم که در محصولاتی مثل پژو 301 ،پژو 2008 ،نسل اول پژو 208 و سیتروئن سی-الیزه به کار رفته بود، با اعمال تغییراتی در طراحی و زیرساخت،توسط ایرانخودرو برای تارا استفاده شد که نام ایرانی این پلتفرم IKP1 است.
طرحها و اقدامات ایران خودرو، معطوف به تولیدات این شرکت و کارخانه خودروسازی مربوط به آن نمیشود، بلکه مجموعههای زیرگروه این شرکت خودروسازی را نیز دربر میگیرد به طوری که پس از اجرای موفق طرح تحول کیفی که با خودروی تارا آغاز شد و تخصیص بسته تشویقی به دارندگان این خودرو، ارائه طرح تشویقی خودروهای گروه هایما در دستور کار حوزه خدمات پس از فروش ایرانخودرو قرار گرفت.
بنابر اعلام مهدی خطیبی، پروژههای توسعهای در زمان مقرر اجرا میشوند و خودروهای جدید به سرعت تولید و وارد بازار و محصولات قدیمی نیز به مرور از مدار تولید خارج خواهند شد. در دوره گارانتی و وارانتی محصولاتی که از خط تولید خارج میشوند، خدمات مناسب ارائه میشود تا مشتریان دغدغهای در این زمینه نداشته باشند.
گروه صنعتی ایران خودرو با خروج محصولات قدیمی مانند 405 و سمند از خط تولید، 8200میلیارد تومان صرفه جویی کرد که با توجه به برنامه تولید در سال آینده و رسیدن به تولید 900هزار دستگاه خودرو اعلامی از سوی مدیرعامل این شرکت خودروسازی، نیازمند سرمایهگذاری برای افزایش ظرفیت تولید برخی قطعات موردنیاز است.
گروه صنعتی ایران خودرو با تمام مشکلات و موانع، همزمان موفق به افزایش تیراژ تولید و کیفیت محصولات شده است. ایرانخودرو به عنوان یک شرکت اقتصادی توجه به منافع سهامداران را مد نظر قرار داده و امیدواریم در سال جاری در حوزه صادرات شاهد سودآوری بیشتری باشیم.
0 دیدگاه