به گزارش روابط عمومی گروه مدیریت سرمایهگذاری امید، در این بازدید ابتدا مهدی صفارینیا، رئیس پارک فناوری پردیس به معرفی این پارک و امکانات آن پرداخت. صفارینیا گفت: ما در عصر اقتصاد دانشبیان قرار داریم و تاکنون سه موج توسعهای در کشور داشتهایم. در دهه 80 تولید علم بسیار قوی بوده است. در اواخر دهه 80 و اوایل دهه 90 قانون شرکتهای دانشبنیان موجب ایجاد این شرکتها شده و در موج سوم زیستبوم دانشبنیان از طریق تصویب قانون جهش تولید دانشبنیان در چند سال اخیر، توسعه یافته است. وی ادامه داد: عمده فعالیت پارک، تجاریسازی دانش از طریق تعامل بین دانشگاه و صنعت است که این اقدام در مواردی از سوی پارک پیگیری میشود که طرفین به میزان قابل توجهی در حوزه مربوط وارد نشدهاند و نیاز به حمایت برای افزایش ضریب تجاریسازی دارند.
صفارینیا تصریح کرد: در دو دهه گذشته محیط کسب و کار را برای شرکتهای دانشبنیان دنبال کردهایم و با مصوبه امسال دولت، این پارک به منطقه بینالمللی نوآوری ارتقا یافته است. در هر یک از بخشهای پارک خدماتی ارائه میشود و اخیرا برای شرکتهای بزرگ اقدام به تاسیس کمپ نوآوری کردهایم. از مزایای این مجموعه، معافیت مالیاتی برای شرکتهای مستقر در پارک و کارکنان آنها، اعمال قانون کار مناطق آزاد به جای قانون کار عادی، استفاده از قوانین سرمایهگذاری خارجی مرتبط با مناطق آزاد و برخی موارد دیگر است.
شرکتهای زیرمجموعه امید میتوانند پیشرفتهای بیشتری به دست آورند
پس از آن، ابوذر سروش، مدیرعامل گروه مدیریت سرمایهگذاری امید، ضمن تشکر از میزبانی پارک فناوری پردیس، گفت: من بارها از این پارک بازدید کرده و در آن جلسه داشتهام. هر بار که در این مجموعه حضور پیدا میکنم، شاهد محیط کار جذاب و پرانرژی شرکتها هستم. پارکهای فناوری در تعدادی از شهرهای کشور وجود دارند که پارک فناوری پردیس نمونه بالغی در بین آنهاست. مدیران حاضر از شرکتها میتوانند تجربیات این پارک را به استانهای خود منتقل کرده و از ظرفیتهای دانشبنیان در استانها استفاده کنند.
وی ابراز داشت: معمولا شرکتهای زیرمجموعه امید بیشتر در حوزه سختافزاری فعال هستند. در این پارک، دودی از کارخانهای بلند نمیشود اما ارزش افزوده بسیار زیادی ایجاد میشود. معمولا توسعه شرکتها شامل توسعه خطوط تولید میشود؛ در حالی که میشود با سرمایههای کم درآمدهای بالا با ارزآوری مناسب ایجاد کرد. موضوعاتی که در اینجا شاهد هستیم، بیشتر مسالهای مربوط به فرهنگ کار و مدیریت است. باید توجه داشته باشیم در دنیا و ایران فعالیتهایی با سرمایهگذاری محدود اما بازدهی بالا انجام میشود.
وی تصریح کرد: اکثر شرکتهای زیرمجموعه سرمایهگذاری امید میتوانند در حوزه دانشبنیان به صورت مستقیم یا از طریق سرمایهگذاری در شرکتی دانشبنیان فعالیت کنند. در این مورد باید توجه داشت بخش قابل توجهی از پیشرفتهایی که به یکباره شاهد آن هستیم، در واقع ناگهانی نبوده و محصول سالها مطالعه و کار مداوم بوده است. بدین ترتیب، در صورتی که شرکتهای حاضر در این بازدید برنامهریزی منظمی انجام دهند، میتوانند دستاوردهای خود را به شکل مضاعف توسعه دهند.
اعتبار مالیاتی به تحقیق و توسعه تعلق میگیرد
پس از سخنان مقامات ارشد طرفین، بخشهایی از قانون جهش تولید دانشبنیان به بحث گذاشته شد. بر اساس این قانون، ابزار اعتبار مالیاتی به برنامههای تحقیق و توسعهای شرکتها تعلق میگیرد مشروط به آنکه این برنامهها فناورانه، نوآورانه و نظاممند باشند. در این زمینه حاضران مباحث خود را در خصوص انواع فناوریهای مورد پذیرش، زمان بهرهمندی از اعتبار مزبور، نحوه ارائه مستندات، چگونگی تعامل با پارکهای فناوری و سایر موارد مطرح کرده و به گفتگو در این خصوص پرداختند.
پس از گفتگوهای مزبور، حاضران از نمایشگاه اختصاصی فناوریهای مرتبط با زیرمجموعههای گروه مدیریت سرمایهگذاری امید دیدار کرده و در گروههای مجزا در جلسات تخصصی با صاحبان دستاوردهای فناورانه حاضر شدند.
0 دیدگاه