محصولات آرایشی بهداشتی به دلیل بالارفتن مواد اولیه، تغییرات کم قیمت در طول سال، قیمت تمام شده بالا برای شرکت ها و... باعث شده تا فعالیت این مجموعه ها در بورس نیز دچار مشکل شود. باتوجه به ضررهای صورت گرفته، شرکت ها با تمهیدهای مختلف توانسته اند روند درآمدی و سودسازی خود را افزایش دهند و فعالیت مؤثری در بورس داشته باشند. به دلیل گسترده بودن این صنعت در کشور و مهم بودن روند فعالیت شرکت های تولیدکننده محصولات آرایشی بهداشتی، تلاش بر این است که شرکت ها بتوانند سودی مناسب در بورس داشته باشند تا بتوانند به ادامه فعالیت خود بپردازند.
بررسی روند تغییرات سودسازی سهام برخی از شرکت ها
در حالت کلی، برخی از شرکت های موجود توانسته اند با برخی از راهکارها، به فروش و سودآوری خود دست یابند و برخی دیگر با ضررهای بسیاری روبه رو شدند. برخی از شرکت ها مانند پاکشو، شپارس و قرن با رشد قابل توجه در سودآوری و افزایش قیمت سهام، توانستند سال موفقی را پشت سر بگذارند و در مقابل، شرکت هایی مانند شپاکسا، ساینا و شگل با کاهش فروش، سودآوری و افت قیمت سهام روبه رو بودند. با وجود تمامی چالش های موجود بر سر راه، برخی از چشم اندازهای مثبت نیز برای صنعت لوازم آرایشی بهداشتی وجود دارد که می توانند تأثیرات بسیاری برجای بگذارند. عوامل مختلفی روی عملکرد این شرکت ها تأثیر گذاشته که می توان به موارد زیر اشاره داشت.
- رقابت: رقابت در صنعت محصولات آرایشی بهداشتی بسیار شدید است و ازاین رو، شرکت ها برای حفظ سهم بازار خود باید به طور مداوم دارای نوآوری باشند و محصولات جدید و باکیفیت بالا را به بازار عرضه کنند.
- افزایش قیمت مواد اولیه: قیمت مواد اولیه موردنیاز برای تهیه این محصولات به طور قابل توجهی افزایش یافته که این امر به افزایش بهای تمام شده محصولات و کاهش سود شرکت ها منجر گردیده است.
- کاهش قدرت خرید: تقاضا برای لوازم آرایشی و بهداشتی به دلیل کاهش قدرت خرید مصرف کننده و تورم بالا کاهش پیدا کرده است.
- سیاست های دولتی: افزایش مالیات ها و محدودیت های تبلیغاتی که نشات گرفته از سیاست های دولتی است، می تواند بر سودآوری شرکت های آرایشی بهداشتی تأثیر منفی بسیاری بگذارد.
دلایل ضرر کردن شرکت های آرایشی بهداشتی در بورس
دلایل متعددی وجود دارد که می توانند روی ضرر کردن شرکت های آرایشی بهداشتی مؤثر باشند. توجه داشته باشید که تمامی شرکت های آرایشی بهداشتی در ضرر به سر نمی برند و برخی از شرکت ها با موفقیت در رقابت موجود، سازگاری با نیازهای مصرف کننده، انطباق با مقررات و قوانین، مدیریت بهینه زنجیره تأمین، بازاریابی مؤثر و اصولی و مدیریت صحیح و... توانسته اند گامی مؤثر بردارند و متحمل ضررهای جبران ناپذیر در بورس نگردند. مهم ترین دلایل ضرر کردن شرکت های آرایشی بهداشتی به شرح زیر است.
- وجود رقابت بسیار میان شرکت ها
- تغییرات در سلیقه مصرف کننده
- فشارهای نظارتی دولت روی عملکرد شرکت ها
- مشکلات زنجیره تأمین و عدم وجود یا کمبود مواد اولیه موردنیاز یا وجود مشکل در حمل ونقل
- بالابودن هزینه بازاریابی و تبلیغات
- وجود دعاوى قضایی متعدد مانند دعاوی مربوط به ایمنی محصول یا تبلیغات فریبنده
- عوامل اقتصادی همانند رکودهای اقتصادی
- مدیریت ضعیف
- نوآوری ضعیف
- مشکلات مالی
راه های سودآور شرکت های آرایشی بهداشتی در بورس
درحالی که صنعت لوازم آرایشی بهداشتی چالش های خاص خود را دارد؛ اما راهکارهای مختلفی برای افزایش سودآوری شرکت ها وجود دارد که در ادامه به هر یک از آن ها می پردازیم.
- تمرکز بر نوآوری: توسعه فرمول های جدید، بسته بندی های نوآورانه یا استفاده از مواد تشکیل دهنده جدید می تواند فاصله ای میان شرکت و رقبا ایجاد کند. در واقع شرکت ها باید به طور مداوم در حال نوآوری و توسعه محصولات جدید و جذاب باشند تا بتوانند از رقبا پیشی بگیرند.
- ارائه محصولات باکیفیت بالا: بدون شک مصرف کنندگان برای محصولات باکیفیت بالا پول بیشتری می پردازند و شرکت ها باید تمام تمرکز خود را روی تولید محصولات با استفاده از مواد اولیه مرغوب و با فرایندهای کنترل کیفیت دقیق بگذارند. یکی از بهترین مجموعه ها که توانسته لیست کاملی از محصولات آرایشی بهداشتی مرغوب و بااصالت را ارائه دهد، مجموعه ریحا است که شرایط بررسی این لیست در سایت ریحا وجود دارد.
- تقویت برند: یکی از راه های متمایزشدن نسبت به دیگر رقبا در بورس، قوی بودن برند است که باعث ایجاد وفاداری مشتری می شود.
- بازاریابی و تبلیغات مؤثر: پیام درست برای رسیدن به مخاطبان مناسب ضروری است که می توانید از شبکه های موجود، سایت ها، روش های نوین و... کمک بگیرید.
- استفاده از فناوری: استفاده بهینه از فناوری می تواند به مجموعه ها در بهبود کارایی، کاهش هزینه های موجود و افزایش فروش آن ها کمک کند. استفاده از فناوری هایی مانند تجارت الکترونیک، اتوماسیون بازاریابی و تجزیه وتحلیل داده ها می تواند مثمرثمر باشد.
- وجود زنجیره تأمین قوی: یک زنجیره تأمین مناسب برای اطمینان از دسترسی به مواد اولیه باکیفیت و تحویل به موقع محصولات اهمیت بالایی دارد. شرکت ها باید با تأمین کنندگان قابل اعتماد همکاری داشته باشند تا بتوانند نیازهای خود را در زمانی مناسب و بدون وقفه رفع نمایند.
- توسعه پایدار: پایداری متعهد شرکت ها باعث جذب مصرف کنندگان می شود.
- گسترش به بازارهای جدید: شرکت ها با ورود به بازارهای جدید و گسترش روابط خود می توانند مشتریان بیشتری پیدا نمایند و تأثیرات بسیاری را در فروش و در نهایت در بورس شاهد باشند.
- توجه به روندهای صنعت: صنعت لوازم آرایشی و بهداشتی باید به طور کامل خود را تقویت و آپدیت کنند و به تکامل دست یابند و همگام با دیگر رقبا پیش روند.
0 دیدگاه