مدیر باشگاه صاحبنظران انرژی ایرانیان با تأکید بر اینکه باید تهدیدها و فرصتهای گذار انرژی و اثرات آن بر بازار پتروشیمی بهخوبی شناسایی شود، گفت: کشورهای پیشرفته زیادی برنامه گذار انرژی را تهیه کردهاند و ضرورت دارد ایران هم این برنامه را تدوین کند.
در نشست تخصصی گذار انرژی و اثر آن بر آینده صنعت پتروشیمی که در روز سوم رویداد بینالمللی ایران پتروکم برگزار شد، کاظم کاشفی با اشاره به تحولات فناورانه جهانی پتروشیمی، تأکید کرد: تغییرات اقلیمی تأثیر زیادی بر تحولات انرژی کشورها داشته است و پدیدههایی مثل گرمایش جهانی و تغییرات اقلیمی و دسترسی به منابع انرژی در اولویت برنامهریزی کشورها قرار دارد.
وی با اشاره به جدول آماری وضعیت انتشار گازهای گلخانهای 198 کشور، گفت: در این بررسی 10 کشور نزدیک به دو – سوم سهم انتشار گازهای گلخانهای را دارند و در این جدول که چین و آمریکا و روسیه و ژاپن قرار دارند، ایران با 2 درصد تولید گازهای گلخانهای در رتبه ششم قرار دارد.
کاشفی با تأکید بر اینکه باید تحولات جدید دنیای انرژی و گذار انرژی را در دستور کار بگذاریم و خودمان تحولات جدید را رقم بزنیم، افزود: شرکتهای بزرگ انرژی و صنعتی برنامه گذار انرژی را تهیه کردهاند که در این برنامه تمرکززدایی، خلق اکوسیستمهای جدید و یکپارچه و توسعه مدلهای کسبوکار جدید و در نهایت حرکت به سمت پایداری (کربنزدایی و بهینهسازی) و دیجیتالسازی در دستور کار قرار دارد.
مدیر باشگاه صاحبنظران انرژی ایرانیان ادامه داد: فناوریهایی که برای کربنزدایی در دستور کار است، شامل فناوریهای تجدیدپذیر، فناوریهای جذب و تبدیل و ذخیرهسازی دیاکسیدکربن، فناوریهای هستهای، فناوریهای کاهش نشر متان، فناوریهای زنجیرهای ارزش هیدروژن و فناوریهای سوخت پاک میشود.
کاشفی با اشاره به توافقی که کشورهای شرکتکننده در کاپ 28 در دبی داشتهاند، گفت: 40 کشور توافق کردهاند که به سمت کاهش 40 درصدی کاهش فلرینگ حرکت کنند. همچنین توافق شده که تا 2050 تا 95 درصد سوخت زغالسنگ، تا 60 درصد نفت و تا 65 درصد گاز کاهش مصرف داشته باشد.
وی با تأکید بر اینکه این شرایط را باید به چشم فرصت و تهدید نگاه کرد، افزود: در این برنامه گذار انرژی باید به سمت سه برابر شدن ظرفیت انرژی تجدیدپذیر و دوبرابر شدن فعالیتهای مرتبط با بهرهوری انرژی و حرکت به سمت نیروگاه اتمی پاک حرکت کنیم.
مدیر باشگاه صاحبنظران انرژی ایرانیان با تأکید بر اینکه گذار انرژی جدی است و دیریازود با آن مواجه میشویم، افزود: از حالا باید دید که صنعت پتروشیمی در کجای این گذار قرار دارد و باید چه کنیم و در این مسیر تهدیدها و فرصتها شناسایی شود.
در ادامه این نشست، قضات لو، استاد دانشگاه در حوزه انرژی، به تشریح وضعیت انرژی در دنیای امروز و آینده پرداخت و گفت: تا 2023 صنعت پتروشیمی 10 درصد برق، 12 درصد نفت، 9 درصد گاز، 7 درصد انتشار گازهای گلخانهای و 1/2 درصد آب مصرفی جهان را مصرف میکند.
وی با اشاره به شروع اقدامات مقابله با مصرف مواد پلاستیکی و نایلون در جهان که کشورهای زیادی به آن پیوستهاند و این رویکرد روی بازار مصرف پتروشیمی در بلندمدت اثرگذار است، اظهار داشت: بهعنوان نمونه دبی بهعنوان الگویی اثرگذار در روندی چند ساله در این مسیر حرکت کرد و از 2025 قرار است ممنوعیت استفاده از نایلون در دبی اجرایی شود.
معاون برنامهریزی و توسعه کسبوکار گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس هم در ادامه این نشست تخصصی با اعلام اینکه این گروه، آلایندگی و هشدارها و شرکتهای زیرمجموعه آن به سمت تغییر الگوهای قدیمی خود هستند و در مسیر گذار انرژی قرار دارند، افزود: مجموعههای بزرگی همچون پالایش گاز بیدبلند خلیجفارس و هویزه خلیجفارس اقدامات خوبی را شروع کردهاند. بااینوجود شرکتهای زیرمجموعه باید تذکرها را جدی بگیرند و روی موارد کار کنند.
مهندس حسن نشان زاده مقدم، با تأکید بر اینکه گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس از منظر بهینهسازی، مسائل زیستمحیطی و اقتصاد تولید، موضوع گذار انرژی را دنبال میکند، خاطرنشان کرد: طرح مشترک کاشت 1 میلیون درخت با سازمان محیطزیست و سازمان جنگلها و تعهد کاهش 2 میلیون تن آلایندگی در شرکتهای زیرمجموعه در همین راستا بوده است.
0 دیدگاه