بالاترین رکوردهای تولید سه ‌ماهه در طول تاریخ بهره‌برداری فولاد مبارکه ثبت شد

معاون بهره‌برداری فولاد مبارکه گفت: با کاهش محدودیت‌های انرژی برای فولاد مبارکه در فصل پاییز سال ۱۴۰۲، رکورد فصلی در بخش‌های آهن اسفنجی، فولادسازی و ریخته‌گری مداوم فولاد مبارکه به بالاترین حد خود در تاریخ بهره‌برداری این شرکت رسید.
بالاترین رکوردهای تولید سه ‌ماهه در طول تاریخ بهره‌برداری فولاد مبارکه ثبت شد

معاون بهره‌برداری فولاد مبارکه گفت: با کاهش محدودیت‌های انرژی برای فولاد مبارکه در فصل پاییز سال 1402، رکورد فصلی در بخش‌های آهن اسفنجی، فولادسازی و ریخته‌گری مداوم فولاد مبارکه به بالاترین حد خود در تاریخ بهره‌برداری این شرکت رسید.

غلامرضا سلیمی، معاون بهره‌برداری فولاد مبارکه اظهار کرد: مقایسه عملکرد تولید سه‌ماهه پاییز سال 1402 فولاد مبارکه در بخش‌های مختلف حاکی از آن است که تولید آهن اسفنجی در مدول‌های احیا مستقیم فولاد مبارکه در پاییز سال 1401 یک‌میلیون و 743 هزار تن بوده و در مدت مشابه سال 1402 با 3.9 درصد رشد به یک‌میلیون و 812 هزار تن افزایش یافته است.

دیگران چه می خوانند:

وی گفت: همچنین تولید فولاد مذاب در واحد فولادسازی فولاد مبارکه در سه‌ماهه پاییز سال قبل 2 میلیون و 167 هزار تن بوده و در سه‌ماهه پاییز امسال با 8.2 درصد رشد به 2 میلیون و 346 هزار تن افزایش یافته است.

رشد 8.4 درصدی تولید فولاد خام در فولاد مبارکه

همچنین تولید فولاد خام در فولاد مبارکه طی سه‌ماهه پاییز سال 1402 با 8.4 درصد رشد به 2 میلیون و 304 هزار تن رسیده است؛ این در حالی است که در مدت مشابه سال 1401 میزان تولید فولاد خام فولاد مبارکه 2 میلیون و 126 هزار تن بوده است.

رشد 7.5 درصدی تولید در فولاد سبا

وی در ادامه سخنان خود به عملکرد خوب همکاران در مجتمع فولاد سبا اشاره و تصریح کرد: میزان تولید سه‌ماهه پاییز واحد احیا مستقیم مجتمع فولاد سبا حاکی از آن است که در سه‌ماهه پاییز سال 1402 با 1.9 درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل (354 هزار تن) 361 هزار تن آهن اسفنجی تولید شده است. همچنین میزان کلاف گرم تولیدشده در سه‌ماهه پاییز سال جاری فولاد سبا 404 هزار تن و در سه‌ماهه پاییز سال قبل 376 هزار تن بوده است که 7.5 درصد رشد کرده است.

سلیمی گفت: کسب این میزان تولید از جنبه‌های مختلف قابل تعمق و بررسی است: نکته اول اینکه این رکورد فصلی بالاترین رکورد نسبت به مشابه سال‌های قبل بوده است. نکته دوم اینکه با این عملکرد درخشان، رشد تولید و تحقق بیش از ظرفیت اسمی نواحی مختلف تولیدی در سه‌ماهه سوم از حدود 103 تا 105 درصد را تجربه کرده‌ایم. نکته سوم این است که تولید امسال فولاد مبارکه از ابتدای سال جاری تاکنون نسبت به مدت مشابه سال قبل با رشد قابل‌ملاحظه‌ای مواجه بوده است و نکته چهارم رشد کیفی محصولات فولاد مبارکه است که به رکوردهای بسیار خوبی در این زمینه نیز دست یافته‌ایم؛ تا جایی که بازده کیفی شرکت در سه‌ماهه سوم به 92.5 درصد رسیده است که بالاترین میزان رکورد کیفی محصولات در کل سال‌های بهره‌برداری محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت رشد کیفی محصولات شرکت گفت: تمرکز و تأکید مدیریت ارشد سازمان طی یکی‌دو سال اخیر بر رشد کیفی و تنوع محصولات با ارزش‌افزوده بالاتر و همچنین کاهش ضایعات و افزایش راندمان تولید بوده است که به‌ویژه در سه‌ماهه سوم سال به اهداف کمی و کیفی بالاتر از برنامه ترسیم‌شده دست یافته‌ایم.

سلیمی در بیان چگونگی کسب این رکوردهای ارزشمند گفت: از ابتدای سال جاری می‌دانستیم که با محدودیت‌های بیشتری نسبت به سال‌های قبل در حوزه انرژی اعم از برق و گاز مواجه خواهیم شد؛ ازاین‌رو با برنامه‌ریزی هدفمند و هوشمندانه تلاش کردیم برنامه‌های تولید را در زمان کاهش محدودیت‌ها و برنامه‌های تعمیرات را در زمان تشدید محدودیت‌های انرژی تدوین و عملیاتی کنیم تا اهداف سالانه شرکت به بهترین شکل ممکن محقق گردد. نکته قابل‌تأمل بعدی در این زمینه این است که در سال‌های قبل با حدود بیش از 150 تا 200 هزار تن ذخیره اسلب وارد سه‌ماهه سوم می‌شدیم؛ چراکه محدودیت برق فقط طی دو ماه تیر و مرداد شدت می‌گرفت و در شهریورماه می‌توانستیم تا حدودی افت تولید ناشی از محدودیت انرژی را جبران کنیم و چنانچه محدودیت گاز در فصول سرد سال کاهش تولید را به همراه می‌داشت، با ذخیره‌سازی که انجام شده بود همچنان محدودیت‌های انرژی و کاهش تولید را احساس نمی‌کردیم؛ اما در سال جاری، متأسفانه محدودیت برق تا اواخر شهریورماه ادامه یافت و عملاً ذخیره تختال شرکت را به صفر رساند؛ اما به لطف خداوند و تلاش همکاران سرانجام شرایطی فراهم شد که خطوط تولید متوقف نگردد.

امسال از همان اوایل آذر، هم از لحاظ زمان و هم از لحاظ حجم، با محدودیت 50 درصدی مواجه شدیم

وی اظهار داشت: محدودیت گاز امسال با سال‌های قبل یک تفاوت اساسی داشت و آن هم این بود که هم زودتر اعمال شد؛ به این معنا که برخلاف سال‌های قبل که اول محدودیت برق اعلام می‌شد و پس از چند روز اعمال می‌گردید؛ متأسفانه در سال جاری از همان اوایل آذرماه و با حجمی زیادتر از همیشه اعمال شد. درحالی‌که محدودیت‌ها در سال‌های قبل با 10 تا 20 درصد شروع می‌شد و در اوج زمستان به 50 تا 60 درصد می‌رسید؛ اما متأسفانه امسال از همان اوایل آذر، هم از لحاظ زمان و هم از لحاظ حجم، با محدودیت 50 درصدی مواجه شدیم و چندین مدول احیا را به‌یک‌باره از دست دادیم که این امر را نیز خوشبختانه با ذخیره‌سازی خوبی که پیش‌بینی شده بود جبران کردیم.

معاون بهره‌برداری فولاد مبارکه در همین راستا اضافه کرد: تمامی این دستاوردها پیش از هر چیز خواست خداوند متعال بوده است، موضوعی که آن را در بسیاری از مراحل به‌خوبی حس کرده‌ایم. دومین دلیل کسب این موفقیت‌ها همت همکاران در کلیه بخش‌های عملیاتی پشتیبانی و ستادی فولاد مبارکه است که تحقق این افتخارات را میسر کرده است؛ ازاین‌رو از تمامی عزیزان در همه بخش‌های یادشده صمیمانه تشکر و به آن‌ها افتخار می‌کنیم.

سلیمی خاطرنشان کرد: در تکمیل این اقدامات باید از حمایت‌های بی‌دریغ و هوشمندانه مدیریت عامل شرکت نیز قدردانی کنیم که با حضور خود در خطوط تولید و به تعبیری با قلم و قدم خود تحقق اهداف تولید را حمایت و پشتیبانی کردند و انصافاً در تمامی مراحل همراه و مایه دلگرمی بودند و حس حمایت را با تزریق امید و نشاط به سازمان عملیاتی کردند. نکته قابل‌توجه در این بخش این است که در سایه این دستاوردها نه‌تنها امید و نشاط به خانواده فولاد مبارکه، بلکه به جامعه نیز تزریق شده است.

با محدودیت شدید گاز مواجه هستیم

وی تأکید کرد: اگرچه سازمان در این ایام با محدودیت شدید گاز مواجه است، اما در همین شرایط هم به‌هیچ‌عنوان بدون برنامه نبوده و نیستیم؛ تا جایی که با اتکا به تجارب قبلی به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کرده‌ایم که در چنین روزهایی تعمیرات اساسی مدول‌های احیا را انجام دهیم و خود را برای تولید حداکثری و کسب رکوردهای غرورآفرین در ماه‌های آغازین سال بعد آماده کنیم. علاوه بر این، در پایین‌دست دو ناحیه آهن‌سازی و فولادسازی نیز مدیریت و کارکنان ناحیه نورد گرم و سرد خود را با شرایط واحدهای پایین‌دستی کاملاً تطبیق داده‌اند و برای انجام تعمیرات در زمان‌هایی که دو واحد فولادسازی و آهن‌سازی با محدودیت انرژی مواجه‌اند اقدام نمودند و خود را برای تولید حداکثری در زمان‌های مناسب چابک‌سازی کردند؛ تا جایی که تعمیرات اساسی کوره‌های پیشگرم نورد گرم هم‌زمان با محدودیت انرژی در واحدهای احیا مستقیم در زمستان انجام می‌شود و به عبارت دیگر مادام که فولادسازی بالاترین میزان تولید را دارد، نورد گرم نیز همپای این ناحیه بالاترین میزان تولید را برنامه‌ریزی و عملیاتی می‌کند.

عملیات نوسازی بخش‌هایی از نورد سرد بدر تابستان و آبان‌ماه انجام شد

وی با متفاوت خواندن شرایط نورد سرد در فرایند تولید شرکت گفت: خوشبختانه عملیات نوسازی بسیاری از بخش‌های نورد سرد به‌عنوان یکی از خطوط استراتژیک شرکت طی دو فاز، در تابستان و آبان‌ماه با موفقیت انجام شد و توانستیم در آذرماه به‌واسطه تعمیرات خوبی که انجام شد، تولید بسیار خوبی داشته باشیم؛ این در حالی است که در ناحیه نورد سرد علاوه بر رشد کمّی، خوشبختانه شاهد رشد کیفی محصولات نسبت به مدت مشابه سال قبل نیز هستیم. به‌طورکلی باید گفت تمامی نواحی تولیدی فولاد مبارکه طی سه‌ماهه پاییز هم از لحاظ کمّی و هم به لحاظ کیفی در شرایط آرمانی به سر بردند و توانستند فراتر از اهداف موردنظر و ظرفیت اسمی خود تولید کنند که امیدواریم پس از چابک‌سازی این بخش‌ها در زمان محدودیت انرژی زمستان، شرایط را برای تولید حداکثری و کسب رکوردهای جدید در سه‌ماهه اول سال آینده به‌خوبی فراهم کنیم.

 

 

بالاترین رکوردهای تولید سه ‌ماهه در طول تاریخ بهره‌برداری فولاد مبارکه ثبت شد

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟