وام مسکن درسال جاری نیز با توجه به وضعیت بازار اجاره وام مسکن برای مستاجران در نظر گرفته شده است. بانک مرکزی طی بخشنامهای شرایط پرداخت این وام مسکن را به بانکهای عامل اعلام کرده است. در ادامه جزییات بیشتری از وام مسکن می خوانید:
مبلغ وام ودیعه مسکن 1401
بر اساس بخشنامه بانک مرکزی مبلغ وام ودیعه مسکن بین 60 تا 35 میلیون تومان است. مبلغ وام ودیعه مسکن در تهران 60 میلیون تومان، در مراکز استانها و شهرهای بالای 200 هزار نفر 45 میلیون تومان و در سایر شهرها 35 میلیون تومان است.
نکته مهم این است که با وجود افزایش قابل توجه اجاره مسکن در سال جاری، سقف وام ودیعه مسکن در تهران نه تنها افزایش پیدا نکرده که کاهش هم یافته و از 70 میلیون تومان سال 1400 به 60 میلیون تومان در سال 1401 رسیده است.
شرایط دریافت وام ودیعه مسکن چیست؟
مدت زمان بازپرداخت وام ودیعه مسکن پنج سال است و نرخ سود این وام، 18 درصد است. هنوز مبلغ اقساز وام ودیعه مسکن 1401 مشخص نشده اما به نظر میرسد که اقساط ماهانه این وام در تهران کمتر از یک میلیون و 500 هزار تومان در ماه باشد و در دیگر شهرها حدود یک یا زیر یک میلیون تومان باشد.
متقاضیان دریافت وام ودیعه مسکن باید برای ثبتنام این وام به «سامانه وزارت راه و شهرسازی» به آدرس saman.mrud.ir مراجعه کنند. بعد از ثبتانام این سامانه افراد واجد شرایط را به بانک عامل معرفی میکند.
کدام بانکها وام ودیعه مسکن میدهند؟
بر اساس بخشنامه بانک مرکزی 20 بانک وام ودیعه مسکن 1401 را پرداخت میکنند. بانک مسکن، ملی ایران، سپه، پست بانک، تجارت، صادرات، رفاه، ملت، آینده، پارسیان و پارسارگاد از جمله بانکهایی هستند که وام ودیعه مسکن میدهند. در جدول زیر اسامی کامل و سهمیه بانکهایی که وام ودیعه مسکن میدهند آمده است:
اما این تسهیلات بر بازار مسکن و اجاره چه تاثیری دارد؟
منصور غیبی، کارشاس بازار مسکن درمورد وامهای ودیعه توضیح داد: وام ودیعه کمکی به مستاجر نمیکند، زیرا انتظار برخورداری مستاجرین از وام باعث افرایش قیمت اجاره مسکن میشود.
او ادامه داد: با مراجعه به آمار بانک مرکزی و گزارشهای مربوط به این حوزه از اقتصاد مسکن ارقام اجاره و رهن بالاتر از حد عادی است و یکی از دلالیل آن میتواند وامهایی باشد که دولت تا 40 هزار میلیارد تومان برای مستاجرین تصویب کرده است.
غیبی دراین مورد بیان کرد: بهنظر بنده اگر این مبالغ که مقدار کمی هم نیست در توسعه زیرساختها و تحویل به موقع آپارتمانها در حوره اجارهداری هزینه میشد، خیلی بهتر از این بود که مستقیم به دست مستاجر داده شود.
او درمورد پیشبینی خود از بازار گفت: بازار از حوزه رکود نسبی خارج میشود و در ماههای پیش رو بازاری متناسب با نیاز واقعی مصرفکننده در حوزه اقتصاد مسکن را داریم.
به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، در بخشنامه شماره 01/34031 مورخ 12 اردیبهشت ماه سال جاری این بانک به بانکهای عامل و پیرو مکاتبات قبلی درخصوص ابلاغ اصلاحیه دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات احداث و نوسازی مسکن موضوع قانون جهش تولید مسکن، حسب تصمیمات متخذه در شورای پول و اعتبار مورخ 6 اردیبهشت ماه سال جاری مقرر شده است:
«تسهیلات کمک ودیعه مسکن با نرخ مصوب شورای پول و اعتبار، دوره بازپرداخت حداکثر 5 سال، در سقفهای فردی 600، 450 و 350 میلیون ریال به ترتیب در تهران، مراکز استانها و شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت و سایر شهرها و از محل منابع بانکی موضوع ماده (4) قانون جهش تولید مسکن (در سقف کلی 400 هزار میلیارد ریال در سال 1401) اعطا شود.»
قابل تأکید است، نحوه معرفی متقاضیان واجد شرایط برای بهره مندی از تسهیلات یاد شده توسط سامانه وزارت راه و شهرسازی خواهد بود. لذا مراتب به نحو مقتضی به واحدهای اجرایی ذی ربط ابلاغ و عملکرد مربوط به این بانک ارسال شود.
0 دیدگاه