عید فطر | زمان دقیق عید فطر

یک پژوهشگر نجوم گفت: درصورتی‌که روز یکشنبه با چشم مسلح بتوان هلال ماه را مشاهده کرد، بنابر نظر فقهایی که رؤیت با تلسکوپ را مجاز می‌دانند، دوشنبه _دوازدهم اردیبهشت‌ماه_ عید فطر خواهد بود؛ البته هلال ماه در شامگاه دوشنبه _دوازدهم اردیبهشت‌ماه_ با چشم غیرمسلح قابل مشاهده است.
عید فطر | زمان دقیق عید فطر

عید فطر یا عید روزه‌گشا (به عربی: عید الفطر) یک جشن مذهبی است که توسط مسلمانان در سراسر جهان جشن گرفته می‌شود و نشان دهنده پایان ماه رمضان و شروع ماه شوال از طلوع تا غروب خورشید است. عید فطر این عید مذهبی تنها روزی است در اول ماه شوال که در آن مسلمانان مجاز به روزه گرفتن نیستند. عید فطر تاریخ شروع هر ماه هجری قمری بر اساس زمان مشاهده ماه جدید توسط مقامات مذهبی محلی متفاوت است، بنابراین روز جشن بر اساس کشور و منطقه و نوع مذهب متفاوت است. عید فطر در کشورهای اسلامی، معمولاً با تعطیلی رسمی همراه است. در ایران از سال 1390 با تصویب مجلس شورای اسلامی و تأیید شورای نگهبان عید فطر دو روز (روز عید و روز بعد) تعطیل است

عمران مرادی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه در روز یکشنبه _یازدهم اردیبهشت‌ماه_ با هلال بحرانی روبه‌رو هستیم، اظهار کرد: احتمال رؤیت هلال ماه در این روز وجود دارد، اما برای رصد آن به ابزار و متخصصان بسیار نیاز است و درصورتی‌که هلال ماه در این روز مشاهده شود، ماه رمضان 29 روز خواهد بود.

دیگران چه می خوانند:

وی افزود: هلال بحرانی با چشم غیرمسلح قابل رؤیت نیست و نیازمند ابزار رصدی است؛ بنابراین در روز یکشنبه هلال ماه وجود دارد، اما رویت‌پذیری آن بسیار سخت بوده و تنها با استفاده از ابزار رصدی با کمک متخصصان و در شرایط جوی مناسب امکان‌پذیر است.

این پژوهشگر نجوم ادامه داد: مدت زمانی که هلال ماه در آسمان روز یکشنبه حضور دارد، بسیار کم است؛ بنابراین برای رصد هلال روز یکشنبه علاوه بر متخصصان، ابزارآلات دقیق و شرایط جوی مناسب، باید به زمان نیز توجه کنیم.

وی در رابطه با روز عید فطر گفت: اگر روز یکشنبه با چشم مسلح بتوان هلال ماه را مشاهده کرد، بنا بر نظر فقهایی که رؤیت با تلسکوپ را مجاز می‌دانند دوشنبه _دوازدهم اردیبهشت‌ماه_ عید فطر خواهد بود؛ البته هلال ماه در شامگاه دوشنبه _دوازدهم اردیبهشت‌ماه_ با چشم غیرمسلح قابل مشاهده است.

عید فطر | زمان دقیق عید فطر

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟