ببینید l ماجرای آتش‌سوزی در حرم رضوی

روابط عمومی آستان قدس رضوی اعلام کرد: لحظاتی پیش یکی از ماشین‌های شست‌ و شوی حرم مطهر رضوی در صحن آزادی دچار حریق شد که به سرعت توسط یگان مستقر آتش‌نشانی اطفا گردید.
ببینید l ماجرای آتش‌سوزی در حرم رضوی

آتش سوزی l مدیر روابط عمومی آستان قدس رضوی از آتش‌سوزی یک دستگاه ماشین شست‌وشوی برقی در حرم مطهر رضوی خبر داد. آتش سوزی  جمال رستم‌زاده در خصوص علت آتش‌سوزی در حرم رضوی اظهار کرد: لحظاتی پیش یکی از ماشین‌های شست‌وشوی حرم مطهر رضوی در صحن آزادی دچار حریق گردید که به سرعت توسط یگان مستقر آتش‌نشانی اطفا شد.وی افزود: خداراشکر این حریق خسارت جانی نداشته و علت آن در دست بررسی است.

 

دیگران چه می خوانند:

حرمِ امام رضا یا حرم رضوی محل دفن علی بن موسی الرضا، امام هشتم شیعیان امامی است. این مکان که در مرکز شهر مشهد در خراسان رضوی، ایران واقع است، نزد شیعیان امامی به‌عنوان «حرم» و مکانی مقدس گرامی داشته می‌شود.

حرم امام رضا مجموعه‌ای است با کانونِ آرامگاهِ علی بن موسی الرضا که دیگر مسجدها، آرامگاه‌ها، رواق‌ها، صحن‌ها، کتابخانه‌ها و موزه‌ها را دربر می‌گیرد. مسجد بالاسر و مسجد گوهرشاد نیز از مهم‌ترین بناهای پیوسته به آن هستند.

دیرینگی کهن‌ترین بخش‌های این حرم به سال 610 ه‍.ق (دههٔ 1230 م) می‌رسد. از دورهٔ تیموریان هم‌زمان با نوسازی بسیاری از بناهای کهن خراسان در طوس، هرات و نیشابور، به این مکان نیز توجه ویژه‌ای شد. بسیاری از ساختمان‌های این حرم از دورهٔ صفویان به‌ویژه روزگار شاه طهماسب صفوی به‌جا مانده‌است. وسعت حرم در طول این بازسازی‌ها از 12 هزار مترمربع به مساحت کنونی آن در حدود یک میلیون متر مربع رسیده‌است که آن را تبدیل به یکی از بزرگترین اماکن مذهبی جهان کرده‌است.

در طوس دو قبر قرار دارد، قبر بهترین مردم و قبر بدترین آنان؛ این است از عبرت‌های روزگار، نه ناپاک از نزدیکی به فرد پاک سودی می‌برد و نه شخص پاک از نزدیکی به شخص ناپاک ضرری. (شعر دعبل خزاعی شاعر عرب معاصر علی بن موسی الرضا)

علی بن موسی الرضا در سال 200 ه‍.ق به دستور خلیفهٔ وقت به مرو مهاجرت کرد. در مورد زمان درگذشت وی اختلاف نظر وجود دارد. او در روز جمعه یا دوشنبهٔ آخر صفر یا 17 یا 21 رمضان یا 18 جمادی‌الاولی یا 23 ذیقعده یا آخر همین ماه در سال 202 یا 203 یا 206 ه‍.ق درگذشته‌است (شیخ صدوق در عیون اخبار الرضا تاریخ صحیح را روز جمعه 21 رمضان سال 203 ه‍.ق می‌داند)او در طوس و در یکی از روستاهای نوغان به نام سناباد یا سناآباد درگذشت. به عقیدهٔ شیعیان علی بن موسی الرضا به دست مأمون و با خوراندن سم کشته شد،ما عده‌ای از اهل سنت معتقد هستند او توسط کسی غیر از مأمون مسموم شد.[7] به هر روی، پیکر وی بالای سر هارون الرشید (خلیفهٔ عباسی و پدر مأمون) دفن شد به‌گونه‌ای که پایین پای علی بن موسی، بالای سر هارون است. بعد از این اتفاق آن محل به نام «مشهد الرضا» (محل شهادت رضا) نامیده شد و به‌مرور شیعیان شروع به زیارت و بازدید از مدفن او کردند.

ببینید l ماجرای آتش‌سوزی در حرم رضوی

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟