كاهش قیمت بازار و جذابیت خودرو با عرضه در بورس كالا

یک کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد:‌ عرضه خودرو در بورس کالا به کاهش قیمت بازار و جذابیت خودرو می‌انجامد و خودرو را از کالایی برای سرمایه گذاری خارج و برای مصرف کننده قابل بهره برداری خواهد کرد.
كاهش قیمت بازار و جذابیت خودرو با عرضه در بورس كالا

علی رحمانی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با شادا درباره موضوع عرضه خودرو در بورس کالا اظهار کرد: با توجه به اینکه قیمت‌های تعیین شده از سوی شورای رقابت با قیمت‌های بازار تفاوت دارد و عرضه خودرو توسط شرکت‌ها بی شباهت به لاتاری نیست و از طرفی به طور مرتب خودرو سازها زیان می بینند که هرچند بخشی به دلیل ناکارآمدی مدیریتی است اما بخشی دیگر به دلیل تحمیل محیطی از جمله قیمت گذاری است؛ بنابراین عرضه خودرو در بورس کالا می‌تواند راهی برای برون رفت از این وضعیت باشد.

وی ادامه داد: عرضه خودرو در بورس کالا و این پیشنهاد که مابه تفاوت قیمت با قیمت شورای رقابت صرف بازپرداخت بدهی ها  و وام های بانکی شود که موجب هزینه مالی سنگینی شده  و دلیل زیان خودروسازان هم همین هزینه های مالی سنگین است؛ پیشنهاد مثبتی است.

دیگران چه می خوانند:

وی یادآور شد: سازو و کار قیمت گذاری در شورای رقابت به منظور شکست انحصار چند جانبه در بازار خودرو ایجاد شده بود اما در واقع خوب کار نکرد و  منجر به قیمت های جذاب در بازی لاتاری شد.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد:‌ عرضه خودرو در بورس کالا به کاهش قیمت بازار و شورای رقابت و جذابیت خودرو می‌انجامد و خودرو را از کالایی برای سرمایه گذاری خارج و برای مصرف کننده قابل بهره برداری خواهد کرد.

رحمانی در عین حال گفت: البته بهترین تصمیم دولت، قانون جامعی است که هم واردات خودرو و هم تولید داخل را سر و سامان دهد.

وی اضافه کرد: تولید خودرو در مقیاس فعلی خودروسازان داخلی مقرون به صرفه نیست؛ چرا که خودروسازان هزینه‌های بالایی دارند که با توجه به مقیاس تولید قیمت را بالا می برد در حالی که در صنعت خودرو سواری در دنیا مقیاس اقتصادی 6 میلیون دستگاه در سال است لذا باید بتوان تعاملاتی برقرار کرد تا این شرایط اصلاح شود و اگر تحریم هستیم و نمی شود در سیاست واردات تجدید نظر شود.

این کارشناس بازار سرمایه همچنین تاکید کرد:‌ افزایش آلودگی هوا و ناترازی بنزین به همین سیاستی باز می‌گردد که درباره خودرو اعمال می شود و در واقع هزینه زیادی در حوزه سیاستگذاری خودرو متحمل می‌شویم.

رحمانی به ابعاد دیگر مشکلات این صنعت اشاره کرد و گفت: شیرینی این صنعت به وارد کردن قطعات است که در این مورد نیز صدمات زیادی را مشاهده می‌کنیم از جمله بیش نمایی فاکتورها، عرضه قطعات خارجی به اسم داخلی چرا که تولید توجیهی برای قطعه سازان ندارد، تا سفته بازی و افزایش غیر منطقی و غیر معقول قیمت خودرو در ایران نسبت به کشورهای همسایه که باید برای این موارد چاره اندیشی شود.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: از زاویه دید بازار سرمایه هم در حال حاضر به صنعت خودرو تحمیل می کنیم که محصولش را ارزان تر بفروشد و سود آن از طریق لاتاری نصیب دیگری شود و خود به ناچار برای جبران کسری وام بگیرد و به ناترازی بانکی دامن بزند.

وی افزود:‌ بزرگترین شرکت های زیان ده بورس خودرو سازها هستند و عرضه محصولات در بورس کالا می تواند بخشی از آن خسارت‌ها را جبران کند.

 

كاهش قیمت بازار و جذابیت خودرو با عرضه در بورس كالا

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟