به گزارش رصدبورس، هادی قوامی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس دهم و معاون سابق پارلمانی وزارت امور اقتصاد و دارایی با بیان اینکه 80 درصد فشار تأمین مالی برروی نظام بانکی است، اظهار کرد: نظام بانکی از تأمین مالی همه بخشهای اقتصادی ایران عاجز است و باید یک بازآرایی در تأمین مالی اتفاق بیفتد تا بتوان از ابزارهای دیگر برای تأمین مالی هم استفاده کرد.
وی افزود: نظام بانکی به تنهایی نمیتواند تأمین مالی بخش تولیدی، اشتغالآفرینی، ازدواج و دیگر موارد را انجام دهد و لذا ضرورت دارد که از ظرفیت سامانههای الکترونیکی در راستای تقویت زنجیره تأمین مالی و یا حتی بورس و سرمایهگذاری خارجی و داخلی بهره برد.
معاون سابق پارلمانی وزارت امور اقتصاد و دارایی خاطرنشان کرد: با ادامه وضع موجود نمیتوان از تولید و اشتغال حمایت کرد و باید اتفاق مهمی در عرصه تأمین مالی و تقویت زنجیره تأمین مالی بیفتد. به نظر من استفاده از سامانههای الکترونیکی در حوزه تأمین مالی میتواند به کاهش فشار بر بانکها مؤثر باشد به ویژه اینکه زنجیره تأمین مالی را متنوعتر میسازد.
قوامی گفت: در سال 1401 حدود 350 همت حجم تسهیلات تکلیفی بود که در قالب وامهای ازدواج و حمایت از تولید و اشتغال تخصیص داده شده و خود نظام بانکی معتقد است که 70 درصد این تسهیلات به هدف اصابت نکرده است، در صورتی که اگر این تسهیلات از مسیر زنجیره تأمین مالی و سامانههایی مانند سککوک تخصیص پیدا میکرد، بسیاری از مشکلات مربوط به تولید، سرمایهگذاری، ازدواج و اشتغال حل میشد و شرایط بهتری را رقم میزدند.
وی اظهار کرد: البته سامانههایی مانند سککوک و دیگر سامانههای الکترونیکی در حوزه تأمین مالی چون در ابتدای راه هستند مشکلاتی را دارند ولی به هر حال اثرگذارند و میتوان از ظرفیت اینها به مرور زمان استفاده کرد. چراکه باید مشکل را ریشهای حل کرد.
0 دیدگاه