به گزارش روابط عمومی تامین سرمایه لوتوس پارسیان، آرش پناهی مدیر سرمایهگذاری این شرکت، معتقد است تغییر نرخ دلار از 28500 به 38 هزار تومان برای پالایشیها اتفاق مثبتی است ولی اینکه میبینیم واکنشی که از بازار انتظار داشتیم به وقوع نپیوسته، میتواند به این دلیل باشد که هنوز ریسکهایی وجود دارد که بازار از آن میترسد.
او ادامه داد: اینکه در روزهای گذشته شاهد بودیم خریداران با جرأت بیشتری دست به خرید سهام میزدند اما در ادامه فشار فروش در بازار تشدید شد، به چند عامل بر میگردد. یکی از این عوامل ترس بازار از صحبتهایی است که به صورت غیر رسمی و یا حتی به صورت شایعه شنیده میشود برای مثال شایعاتی به گوش میرسد مبنی بر این که تخفیف خوراک پالایشیها لغو خواهد شد. این موضوع هرچند که تایید و یا تکذیب نشده ولی برای فعالان بازار سرمایه ایجاد ترس کرده است. این ترس هم بیجا نیست چراکه دیده شده تصمیمات خلقالساعه میتواند بازار را تحت تاثیر قرار دهد.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه در صورت تثبیت شرایط فعلی، پالایشگاهیها بسیار جذاب خواهند شد و P/E آنها از محدوده 6 و 7 واحد به ارقام 4 و 5 واحد بازمیگردد. به عبارتی برای خرید و سرمایهگذاری بلند مدت جذاب میشوند.
پناهی ادامه داد: اثری که دستورالعمل تخفیف خوراک برای 7 شرکت پالایشگاهی خواهد داشت تقریبا معادل 51 هزار میلیارد تومان است.
مدیر سرمایهگذاری شرکت تامین سرمایه لوتوس پارسیان عنوان کرد: نزدیک شدن به محدودههای حساس نظیر اردیبهشت 1402 و مرداد ماه سال 1399 نشان از رسیدن نرخها به سقف تاریخی در این مقاطع دارد، بنابراین فشار فروش در این نقاط قیمتی طبیعی به نظر میرسد. در ادامه پیشبینی میشود مقداری اصلاح (نه به صورت رکود) در بازار دور از انتظار نیست. بعد از این مهم روند رو به رشد بورس میتواند ادامه پیدا کند.
این تحلیلگر بازار سرمایه معتقد است: ترس بازار از عدم ثبات در حوزه تصمیمگیری دولت و سیاستگذاران اقتصادی نشأت میگیرد برای مثال، به صورت مخفیانه در 17 اردیبهشت نرخی فارغ از توجه به قانون، بدون فرمول اعلام میشود و حتی تا این لحظه فرمول نرخ خوراک به شرکتها ابلاغ نشده است و شرکتهای بورسی اطلاعیه شفافسازی ندادهاند.
پناهی افزود: با توجه به فرمول به نظر میرسد نرخ خوراک حدود 15 تا 15.5 سنت معادل 5700 تا 6 هزار تومان خواهد شد. بنابراین وقتی این تصمیمات را بررسی میکنیم، متوجه خواهیم شد که دولت به فکر ساماندهی به صنعت نیست و بیشتر به فکر جبران کسری بودجه است.
وی خاطرنشان کرد: وضع نرخهایی همانند 4200 تومانی یا 28 هزار و 500 تومان به هیچ عنوان منطقی نیستند بلکه توزیع رانتی است که عملا در کنترل تورم هم بی تاثیر است. اما قطع به یقین اقتصاد در طول زمان خواسته خود را دیکته میکند و اینطور نیست که اقتصاد و بازار صرفا مطابق با تصمیمات اینچنینی رفتار کند. و در این بین فقط زمان هدر میشود و یکسری فرصت از دست میرود.
مدیر سرمایهگذاری تامین سرمایه لوتوس گفت: در بازارهای جهانی عملا تاثیری که تقاضای جهانی از چین و هندوستان میگیرند باعث میشود اتفاق خاصی را در این حوزه متصور نباشیم چراکه دادههای اقتصادی چین کماکان ضعیف و حتی کمتر از برآوردهای قبلی است.
وی ادامه داد: بنابراین اگر فرض را بر این بگذاریم دولت بتواند در بودجه سنواتی سال آتی محل تامین بدهیای که به اورهسازها دارد را تعیین کند، برخی از پتروشیمیهای اورهساز به لحاظ P/E پایین و تقسیم سود بالایی که دارند مجدد برای خرید جذاب میشوند.
پناهی خاطر نشان کرد: به نظر میرسد دلار بازار آزاد تقریبا کنترل شده در حالی که دادههای اقتصادی این را نشان نمیدهند که دلار در نرخهای کنونی ثابت بماند. با توجه به کسری بودجه، رشد پایه پولی و رشد نقدینگی که شاهد هستیم. ولی ضریب فزاینده را دولت بسته و به همین خاطر شتاب نقدینگی کشور آنقدر که باید رشد نمیکند و همین موضوع شرکتهای تولیدی را در زمینه تامین سرمایه در گردش با مشکل روبهرو میکند چون بانکها اعطای تسهیلات به شرکتهای تولیدی برای تامین سرمایه در گردش ندارند و سیاستها به شدت انقباضی است.
این تحلیلگر بازار سرمایه گفت: در آینده باید تصمیمات دیگری گرفته شود که در آن صورت مجدد نقدینگی رشد خواهد کرد و نرخ دلار هم بالا میرود.
0 دیدگاه