ضرورت استفاده از ظرفیت‌ بانک‌های ایران در مسیر بانکداری اسلامی

فرارسیدن هفته دولت فرصتی مغتنم درجهت ارزیابی عملکرد فعالیتی ارکان دولتی و حاکمیتی برای رسیدن به توسعه اقتصادی پایدار و رفع چالش‌های موجود در مسیر کاهش تورم و کوتاه‌کردن فاصله‌های طبقاتی مردم جامعه ایران اسلامی است. یکی از عوامل تاثیرگذار در کم شدن اثرات گرانی‌های موجود و حمایت‌های مالی در مسیر توسعه پایدار و افزایش تولیدات صنایع برای رفع نیازمندیهای جامعه، سیستم مالی و پولی و نظام بانکداری کشور است. استفاده بهینه از ظرفیت قانون بانکداری بدون ربا بسترساز برخورداری تمامی مردم کشور از مواهب خدادادی، توزیع عادلانه ثروت و فرصت‌ها می‌باشد.
ضرورت استفاده از ظرفیت‌ بانک‌های ایران در مسیر بانکداری اسلامی

به گزارش رصد بورس، علت نام‌گذاری چنین هفته‌ای این است که دولت شهید رجایی، نخستین دولت و مکتبی بود که پس از حاکمیت لیبرال‌ها بر کشور، عهده‌دار امور شد. این دولت در آن دوره بحرانی، بیش‌ترین حد تلاش و کوشش را برای خدمت به اهداف مقدس انقلاب از خود نشان داد، تا آنجا که جان خویش را بر سر آن نهاد. سیستم مالی و پولی کشور، به عنوان یکی از عوامل تأثیرگذار در کاهش اثرات گرانی‌ها و حمایت‌های مالی، می‌تواند بهبود و رشد تولیدات صنایع را تسهیل کند.

اجرای همزمان مهار تورم و رشد تولید امری دشوار و عملی شدن آن نیازمند تلاش و هماهنگی تمام دستگاه‌هاست و مسئولیت سیاستگذاران نظام بانکی کشور در جهت کاهش تورم و حمایت از تولید را دوچندان می‌کند تا با تلاشی جهادی امکان پیشرفت اقتصادی میهن اسلامی را فراهم آورند. نقش اساسی شبکه بانکی در اقتصاد کشور در تامین مالی فعالیت‌های اقتصادی بسیار موثر است به تبع این نقش اساسی، شبکه بانکی در پیشرفت اقتصادی کشور نقش بی‌نظیری را ایفا می‌کند و لذا توجه به معضلاتی که با آن روبروست از اهمیت بالایی برخوردار است.

دیگران چه می خوانند:

رئیس کل بانک مرکزی معتقد است که با اجرای دقیق سیاست‌های پولی و بانکی مناسب برای کاهش نرخ رشد نقدینگی و دستیابی به اهداف شعار امسال در کاهش تورم و رشد تولید می‌توان ناترازی در تامین مالی دولت و کفایت سرمایه پایین در بانک‌ها که از مهمترین دلایل ناترازی بانک‌ها می‌باشد را کاهش داد. 

توجه به بودجه سال 1403 و قانون برنامه هفتم اهمیت ویژه‌ای دارد که در آن برای اصلاح نظام بانکی و مهار و رفع ناترازی بانک‌ها احکام مناسبی طراحی شود و با سعی و اطلاع رسانی به مسئولین و قانونگذاران در افزایش انسجام و استحکام قوانین آتی کوشید. برای استفاده از فرصت‌های موجود قانون بانکداری که در مجلس در دست بررسی و تصویب  است نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

اصلاح رابطه دولت و بانک مرکزی  جزئی از فرآیند اجرایی شدن بانکداری اسلامی است و دولت‌ها در این شرایط نمی‌توانند بدون خلق ارزش و ثروت از بانک مرکزی استقراض کنند چرا که نتیجه آن ایجاد تورم در جامعه است که در گذشته شاهد آن بوده‌ایم، این موضوع در خصوص قوه قانونگذار و ایجاد توازن بین هزینه و درآمد و بحث تسهیلات تکلیفی در تصویب بودجه نیز صادق است و بدون پایبندی به این مسئله از بانکداری اسلامی دور می شویم.

قانون بانکداری بدون ربا در سال 1362 وارد عمل شد و توسعه بانک‌های اسلامی در کشورهای اسلامی را رونق بخشید. با این حال، با ورود فناوری‌های هوشمند، لازم است ظرفیت‌های بیشتری در این زمینه کشف شود. بانکداری اسلامی در ایران در حال حاضر چهار دهه تجربه دارد و دستاوردهای ارزشمندی از کارکردهای این نوع بانکداری وجود دارد. استفاده از عقود مختلف در بانکداری بدون ربا، امکان تسهیل دسترسی به اعتبار و تسهیلات را برای بهبود فضای کسب و کار فراهم می‌کند.

هفته بانکداری اسلامی مجالی شایسته برای نکوداشت اراده جمعی و تلاش‏‏‌های صورت گرفته در استفاده از ظرفیت‏‏‌های بانکداری اسلامی در تحقق سیاست ‏‏‌راهبردی توسعه اقتصادی بر پایه «مهار تورم و رشد تولید» است و ضرورت دارد بانک‌ها با استفاده از همه امکانات ممکن در خصوص تبیین ظرفیت‏‏‌های مشترک بانکداری اسلامی و توسعه اقتصادی کشور گام بردارند.

بانکداری اسلامی مبنای نظام بانکی کشور است و بایستی نهادسازی ما هم در این چارچوب شکل بگیرد البته طی سال‌های اخیر رشد خوبی در این زمینه داشته‌ایم اما این مقدار هنوز از جانب بانکداران و جامعه مذهبی راضی کننده نیست و باید توسعه پیدا کند. متاسفانه نهادسازی لازم بر اساس بانکداری اسلامی شکل نگرفته است به عنوان مثال پرداخت قرض الحسنه که به اعتقاد من برکت نظام بانکی است باید متناسب با تامین اعتبار باشد و لذا منابع  قرض الحسنه باید بر اساس نیت خیر افراد تامین شود که در این خصوص موارد و نهادهایی در سطح جامعه خارج از شبکه بانکی وجود دارد لذا با نهادسازی مناسب منابع قرض الحسنه در شبکه بانکی می‌تواند افزایش بیشتری پیدا کند.

نظام بانکی در تامین مالی کشور نقش مهمی را ایفا می‌کند و اهمیت قانون بانکداری بدون ربا در جهت هدایت منابع و دسترسی به منابعبانکی را بیشتر می‌کند. در نهایت، بهبود استفاده از آموزه‌های اقتصاد اسلامی و گسترش دسترسی عمومی به منابع بانکی، این قانون را در جهت توسعه و پیشرفت کشورمان تأیید می‌کند.

ضرورت استفاده از ظرفیت‌ بانک‌های ایران در مسیر بانکداری اسلامی

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟