سود بیشتر، دلیلی برای رشد سرمایه‌گذاری در بورس

بازارهای زودبازده و موازی همچون ارز، سکه، مسکن و خودرو سبب‌ساز جذب سرمایه‌هایی شد که می‌توانست در مسیر توسعه اقتصادی به کار گرفته شود. وظیفه این به‌کارگیری و جذب منابع مالی و سرمایه‌ای با بورس است، جایی که اصول بنیان گذاشتن آن جذب سرمایه‌های سرگردان و منابع مالی و پولی می‌باشد که در تحقق رشد تولید با کیفیت تاثیرگذار خواهد بود.
سود بیشتر، دلیلی برای رشد سرمایه‌گذاری در بورس
دیگران چه می خوانند:

 به گزارش اختصاصی رصد بورس، سازمان بورس دارای دو رکن اصلی بورس کالایی و اوراق بهادار است که در صورت به کاربردن مشوق‌های لازم و جذاب برای سوددهی و انتفاع سرمایه‌گذاران می‌تواند سرمایه‌هایی را که به سمت بازارهای زودبازده و به اصطلاح بازارهای امن دارایی سرازیر می‌شوند را جذب و در جهت تولید و اشتغال به کار بگیرد. برخی از کارشناسان بازار سرمایه معتقدند که بورس کالا می‌تواند نقش مهمی را در تحقق شعار سال 1402 ایفا نماید. 
 
جذابیت بازارهای موازی ارز، سکه، مسکن، خودرو و سوءاستفاده از رانت‌های سرگردان در این بازارها توسط برخی از سودجویان منجر به ایجاد برخی نوسانات در بورس و ورود سرمایه‌های سرگردان به بازارهای موازی شد. 
 
همان گونه که در سال 1399 مشاهده کردیم تا زمانی که اعتماد به سرمایه‌گذاری در بازار وجود نداشته باشد، شاهد جریان ورود نقدینگی نخواهیم بود و با سلب اعتماد از بازارها خروجی پول و نقدینگی از بازار محرز خواهد شد. پس از فراز و فرود بازار سرمایه به ویژه در سال 1399، مسئولان و دست‌اندرکاران این بازار اقدامات زیادی برای کاهش نوسانات هیجانی بازار انجام دادند. برخی از اقدامات و برنامه‌های اجرایی در بازار بورس و روند حذف قیمت‌گذاری دستوری توسط بورس کالایی سبب شد تا اندکی این اعتماد از دست رفته به بازار سهام در سال 1401 بازگردد. 
 
 شاخص کل بورس تهران توانست در سال 1401 رشد بیش از 40 درصدی را ثبت کند. در همین حال اغلب نمادها نیز بخش بزرگی از زیان سال‌های گذشته خود را جبران کردند و به گردونه رقابت بازگشتند. نکته جالب توجه در این میان، بازدهی سهام تازه‌‌واردهای بازار سرمایه است که عموما سود خوبی برای سرمایه‌گذاران به ارمغان آورده‌اند. 
 
علاوه بر این بورس در معاملات هفته گذشته خود در فروردین ‍1402 نیز با رشد شاخص‌ها همراه شد. شاخص کل با وجود افت در دو روز پایانی هفته، در مجموع با افزایش ارتفاع حدود 2 درصدی به محدوده دو میلیون و 179 هزار واحد رسید. شاخص هم‌وزن نیز که روزهای بهتری را تجربه می‌کند و در تمام روزهای کاری هفته سبز بود، معاملات هفتگی خود را با رشد 6.5 درصدی به پایان رساند تا از حال و روز مناسب‌تر سهام کوچک و با ارزش بازار پایین‌تر حکایت کند. 
 
الزام به بازارگردانی شرکت‌ها، تقویت سامانه‌های نظارتی، بهبود سازوکار اطلاع‌رسانی، بازنگری و اصلاح مقررات بازارگردانی و اصلاح ریزساختارهای بازار مثال‌هایی از جمله اقدامات موثر مسئولان بازار سرمایه برای بهبود شرایط بازار بود اما توجه به این نکته دارای اهمیت بسیار است که بازار سهام، بازاری در بستر اقتصاد کلان است. 
 
با وجود همه این شرایط، عموم فعالان بازار سرمایه نسبت به بازگشت رونق به این بازار امیدوار هستند. رشد قیمت محصولات و افزایش نرخ تسعیر در یک سال گذشته و عدم انعکاس آن در قیمت شرکت‌ها، در کنار توجه و حساسیت سیاست‌گذاران اقتصادی نسبت به بازار سرمایه و کاهش تنش‌های بین‌المللی می‌توانند پیشران‌های توانمندی برای بازگشت رونق به بازار سهام باشند. 
 
برای داشتن یک بازار سرمایه سالم و رو به رشد نیازمند جذب اعتماد سرمایه‌گذاران با وجود مشوق‌های لازم و ایجاد حس انتفاع برای سهامداران نمادهای حاضر در این بازار است. نمادهایی که محصولات آنها را به مانند خودروسازها در بازار با افزایش قیمت و تورم نظاره می‌کنیم، اما در سود انتفاعی برای سرمایه‌گذاران و سهامداران بازار سرمایه نفعی اندک و حتی ضرر و منفی درنظر گرفته می‌شود. این موضوع علت‌العلل خروج سرمایه‌هایی است که در بازارهای موازی استفاده می‌گردد. 
 
بدین ترتیب در بهبود شرایط نقدشوندگی بازار باید دامنه نوسان را به عنوان یکی از عوامل در نظر داشت و متغیرهای کلیدی بازار را که بر رونق و رکود آن اثر می‌گذارند و در سیاست‌های کلان اقتصادی ریشه دارند نیز مورد توجه قرار داد. از دیگر سو بررسی‌ها نشان می‌دهد که افزایش دامنه نوسان با افزایش نوسانات و در نتیجه افزایش ریسک بازار نیز همراه است.  
 
ناگفته نماند که اکنون بازار سهام پس از گذشت نزدیک به 3 سال، شرایط مساعدی را برای صعود پیش روی خود دارد و این موضوع موجب شده است تا سرمایه‌گذاران با قدرت نسبتا خوبی به خرید سهام در قیمت‌های منفی روزانه بپردازند و اجازه کاهش قیمت را به نمادهای بازار ندهند.

سود بیشتر، دلیلی برای رشد سرمایه‌گذاری در بورس

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟