به گزارش میثم سی ستار خبرنگار رصد بورس، شرکت بیمه تعاون با هدف ورود بخش تعاونی به عرصه فعالیت بانک و بیمه و راهیابی به بازارهای پولی و مالی کشور و تحقق سیاستهای کلی اصل 44 از سال 1386 فعالیت خود را آغاز کرد. تازه ترین ارزیابی ها نشان می دهد این شرکت توانسته است در سال گذشته با حفظ سطح توانگری مالی «یک»، بالاترین سطح توانگری مالی را از آن خود کند.
ازسال 96 به بعد یعنی درست زمانی که مدیریت تغییر بیمهای در این شرکت رخ داد، تغییرات زیادی در زمینههای سودآوری، مسئولیت اجتماعی و روند اجرایی طرحهای جدید بیمهای در شرکت بیمه تعاون ایجاد شد. دوره قبل از مدیریت یونس مظلومی، حتی مجمع عمومی صاحبان سهامی که برگزار شده بود به ثبت نرسیده و مدت زمان طولانی شرکت مدیرعامل نداشت، تا جایی که درسال 96 صحبت از تعلیق و انحلال بیمه تعاون شد و بیمه مرکزی تذکرهای لازم را داده بود.
اکنون پس از 5 سال مدیریت یونس مظلومی، متوجه میشویم که نسبت توانگری مالی شرکت بیمه تعاون در سال 1400 روی عدد 137 تثبیت شده است. توانگری مالی یکی از مهمترین شاخص های ارزیابی مالی شرکت های بیمه است که متناسب با سرمایه الزامی و سرمایه موجود محاسبه می شود. چرا که شرکت هایی که در سطح توانگری «یک» قرار دارند، از وضعیت مطلوب برخوردارند و می توانند به تعهدات خود در مقابل بیمه گزاران و صاحبان حقوق آنها به بهترین شکل ایفای نقش کنند.
دوره ای که پس از تغییر مدیریت در شرکت بیمه تعاون، افزایش سرمایه شرکت به 500 میلیارد تومان و رشد تولید حق بیمه و حضوری موفق در بازار دوم فرابورس درسالهای اخیر را موجب شد.
شرکت بیمه تعاون، درکنار اجرای برنامههای ترمیمی شرکت، همواره به مسئولیت اجتماعی تمرکز کرده و در دوران آغاز پاندمی کرونا با ابتکار، بیمهنامه جدیدی را با عنوان «بیمه توقف کسب و کار ناشی از پاندمی»به بازار عرضه کرد که با اخذ مجوز از بیمه مرکزی به بازار عرضه شد.
به گفته مدیرعامل شرکت بیمه تعاون، اگرچه بیمه تعاون با دادن خسارات در این رشته متضرر شد اما از بسته شدن 5 هزار واحد صنفی که این بیمهنامه را خریداری کرده بودند. ضرر و زیان این کار از نگاه مدیریت این شرکت بیمهای به خاطر جلوگیری از تعطیلی واحدهای صنفی نوعی افتخار بود که ارزش این زیان را داشت و این همان نگاه مدیریتی بر مبنای مشتری مداری و مسئولیت اجتماعی است.
طرحی که حمایتهای بیمه مرکزی را در مجوز عرضه این محصول به بازار و قبولی اتکایی در پی داشت و با تلاشهای مثالزدنی شبکه فروش بیمه تعاون نیز در معرفی این طرح جدید همراه بود.
بر این اساس، مدیرعامل بیمه تعاون توضیح می دهد که بیمه توقف کسبوکار ناشی از اپیدمی (کرونا) در گروه بیمههای پارامتریک قرار دارد. بیمههای پارامتریک انقلابی در صنعت بیمه محسوب میشوند و ما نخستین بیمه پارامتریک را ارائه کردهایم. بر اساس این بیمهنامه، دیگر نیازی به بازدید از محل و... نیست و به محض آگاهی از خسارت، فرایند پرداخت صورت خواهد پذیرفت.
نمایندگان یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی نیز نسبت به اقدام بیمه تعاون ساکت نمانده و واکنش هایی داشتند؛ بر این اساس «محسن زنگنه»، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس میگوید: در حال حاضر بیمه مرکزی با صدور مجوز بیمه توقف کسبوکار ناشی از کرونا، گامهای اولیهای برای جبران خسارتهای مادی اصناف مختلف که در پاندمی کرونا آسیب دیدهاند، برداشته است و این اقدام میتواند از زیان کسبوکارها به ویژه کسب و کارهای خرد جلوگیری کند و ضمن ایجاد آرامش در فضای تولید و توزیع به رونق اقتصادی و جلوگیری از کاهش رشد اقتصادی نیز منجر شود.
گفتنی است؛ میزان حق بیمه تولیدی شرکت بیمه تعاون در بهار امسال با رشدی 33.5 درصدی نسبت به بهار سال گذشته به 2 هزار و 886 میلیارد و 852 میلیون ریال رسید و نسبت خسارت این شرکت با 4 پله بهبود روی عدد 45 درصد در پایان خرداد امسال ایستاد.
عملکرد «وتعاون» در خرداد ماه سال جاری نشان میدهد که شرکت بیمه تعاون توانسته 16 درصد از رقم پیشبینی شده به عنوان حق بیمه تولیدی امسال را محقق سازد و در ماههای آینده انتظار میرود میزان فروش بیمه تولیدی این شرکت رشد بیشتری را تجربه کند.
سیاست محوری بیمه تعاون در رشد 71 درصدی حق بیمه تولیدی در سال 1401 بر تغییر پرتفوی شرکت به سمت بیمههای زندگی استوار شده به نحوی که در بودجه این شرکت برآورد شده که سهم بیمههای زندگی از 14 درصد در سال 1400 به رقم 19 درصد در سال 1401 افزایش یابد. انتظار میرود که درآمد حق بیمه ناخالص وتعاون از 8 هزار و 393 میلیارد و 193 میلیون ریال در سال گذشته به 14 هزار و 199 میلیارد و 72 میلیون ریال در پایان امسال ( 69 درصد افزایش) برسد.
0 دیدگاه