به گزارش رصد بورس، واکاوی کارنامه کاری گروه سایپا نشان می دهد که این خودروساز نارنجیپوش، توانسته بسیاری از برنامه های خود را محقق کند و از تهدیدهای که برای اقتصاد و صنعت کشور پیش آمده، فرصت بسازد و سربلند عبور کند. گروه خودرو سازی سایپا با هدف افزایش تولید و ارتقای کیفیت محصولات، هدفگذاری صحیح خود را در میزان افزایش فروش سه ماهه 1401 نشان داد به طوری که این میزان نسبت به مدت مشابه سال 1400 نزدیک به 61 درصد رشد نشان می دهد.
شرکت ایرانی تولید اتومبیل (سایپا) با نماد "خساپا " در گزارش عملکرد سه ماهه سال 1401 میزان فروش خود را 11.659 میلیارد تومان اعلام کرد به طوری که این رقم نسبت به مدت مشابه یعنی سه ماهه 1400 نزدیک به 7207 میلیارد تومان بوده و حدودا رشد 61 درصدی را نشان می دهد.
میانگین تولید روزانه سایپا از مرز 1900 دستگاه عبور کرد و این خودروساز در سه ماهه اول سال حدود 100 هزار دستگاه خودرو تولید کرد.
هدفگذاری صحیح خودروساز نارنجی کشورمان نشان داد که «افزایش تولید»، «ارتقای سطح کیفی خودروها»، «تولید محصولات جدید»، «افزایش بهرهوری» و «اصلاح ساختار» موضوعاتی هستند که در دستور کار تولید سایپا قرار گرفتند.
سالهای گذشته، مدیران وقت نسبت به اصلاح ساختار و افزایش بهرهوری وعدههایی داده بودند اما در هیچ دورهای چنین امری محقق نشد و همواره افراد سفارشی و فرمایشی وارد گروه خودروسازی سایپا میشدند.
در این دوره با مدیریت جدید سعی شده که تفکیک وظایف بر اساس توانمندی، تخصص و مهارت نیروی انسانی باشد، بدین جهت برای اولین بار ساختار نیروی انسانی بر اساس ویژگیهای تخصصی متناسبسازی شده و البته این روند تا حصول نتیجه مطلوب ادامه خواهد داشت.
شرکت سایپا در برنامه تجمعی خود، تولید تعداد 454 هزار و 606 دستگاه خودرو را هدفگذاری کرده بود؛ اما این خودروساز در نهایت توانست 87.35 درصد از این برنامه را تحقق بخشد و 397 هزار و 81 دستگاه خودرو تولید کند.
مهمترین علت کامل انجام نشدن این برنامه، خودروهای ناقص هستند. زیرا 80 درصد از خودروهای تولید شده در سال گذشته، دچار نقص قطعه بودند. اما اکنون 90 درصد محصولات تولید شده به مشتریان تحویل داده میشوند. بنابراین، احتمال دارد که سایپا بتواند از برنامه تدوین شده پیشی بگیرد.
روند تولیدی سال گذشته سایپا، حرکت به سمت کاهش انحراف از تولید است. این موضوع در محصولات تیبا (106.7 درصد)، ایکس 151 (90.4 درصد) و تجاری سبک (93.5 درصد) قابل مشاهده است. اکنون سایپا قصد دارد در سال جدید، انحراف از تولید را در محصولات اقتصادی شاهین و کوییک به شدت کاهش دهد و بر اساس برنامه تدوین شده، تولید این دو محصول پیگیری شود.
تعداد خودروهای ناقص سایپا از حدود 43 هزار دستگاه به بازه 18 هزار دستگاه رسیده و با کاهش 60 درصدی همراه بوده است. بر اساس برنامه وزارت صمت، سایپا 104 درصد برنامه را محقق ساخته است.
آمار تولید سایپا در دومینماه 1401 چنین نشان میدهد که این شرکت، بیش از 26.3 هزار دستگاه از انواع خودروهای خانواده X200، شاهین و وانت 151 را به تولید رسانده که در مقایسه با ماه قبل، حدود 10.9 هزار دستگاه بیشتر بوده است. بنابراین میتوان چنین گفت که تولید سایپا در اردیبهشتماه امسال، حدود 70% بیشتر از ماه قبل شده است.
بر اساس گزارش اعلام شده در کدال که در تاریخ 7 تیرماه 1401 منتشر شده است، خساپا در خرداد 1401 نزدیک به 563 میلیارد تومان میزان فروش ثبت کرده است.
گروه خودرو سازی سایپا از بهمن 1400 با تیم جدید مدیریتی خود با محوریت چابک سازی واصلاح ساختاری توانست در تولید روزانه به رکورد هزار و 730 دستگاه برسد و این امر در شرایطی محقق شده که 90 درصد خودروها به صورت عبور مستقیم تولید میشود، حال آنکه در مدیریت گذشته 80 درصد خودروها با نقص قطعه تولید میشد.
تعداد خودروهای ناقص گروه صنعتی سایپا در اردیبهشتماه 1401، حدود 6000 هزار دستگاه کاهش یافته و از 31 هزار دستگاه به 25 هزار دستگاه رسیده است. تعداد این خودروها به زودی به عدد 20 هزار دستگاه خواهد رسید.
سایپا در سال 1401 به طور کلی معادل 194 هزار و 913 دستگاه خودرو تعهد دارد. تعداد تعهدات معوق نیز به 6 هزار و 190 دستگاه میرسد که کاهش چشمگیری را نشان میدهد. این خودروساز در سال جاری تعداد 56 هزار دستگاه خودرو تولید کرده که طبق برنامه وزارت صمت، 99 درصد آن محقق شده است. 90 درصد تولیدات نیز عبور مستقیم بودهاند و تعداد آنها برابر 50 هزار دستگاه است.
گروه خودروسازی سایپا با تیم جدید مدیریتی قرار است تا پایان سال جاری، سه محصول جدید به بازار معرفی کند تا یکی از 8 فرمان رئیس جمهور که 11 اسفندماه سال گذشته ابلاغ شد مبنی بر اینکه در سال 1401 حداقل تولید 3 خودروی قدیمی متوقف و 3 خودرو جدید با کیفیت مطلوب، تولید و عرضه شوند، محقق شود.
کمال علی پور، عضو از کمیسیون جهش تولید مجلس شورای اسلامی با اشاره به محصولات گروه خودروسازی سایپا در قالب دانش بنیان میگوید: فعالیت های دانش بنیان این مجموعه خوب پیش میرود و باید حمایت شود تا اتفاقات خوبی برای کشور و خودروسازی داخلی رقم بخورد. در مرکز تحقیقات سایپا اتفاقات خوبی در حال رخ دادن است و افراد متخصصی در این مرکز مشغول فعالیت هستند، سایپا در مسیر درست تحقیق و توسعه قرار دارد و ان شاءا... امسال و سال های بعد محصولات خوبی توسط این خودروساز معرفی و وارد بازار خودرو خواهد شد.
مهدی پازوکی معاون مهندسی سایپا می گوید: روند اصلاح ساختار که با هدف افزایش تولید و ارتقای کیفیت محصولات در سایپا آغاز شده و با بهره گیری از نیروهای متخصص موجود و جذب نیروهای نخبه از دانشگاههای مطرح کشور دنبال میشود سرمنشا انجام اتفاقات خوبی شده است که به پویاتر شدن بخشهای مختلف منجر خواهد شد و گروه سایپا این رویه را با هدف افزایش رضایت مندی مشتریان و سهام داران با جدیت ادامه خواهد داد.
محمدعلی تیموری، مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا، با اشاره به منویات و دغدغه رهبر معظم انقلاب درباره ارتقا کیفیت خودروها خبر از تدوین برنامه از طرف این گروه خودروسازی داد تا کیفیت تمام محصولات و به خصوص خودروهای اقتصادی شاهین و کوییک را در مدت زمان کوتاه ارتقا دهد.
طرحی که سایپا با یاری وزارت صمت، قطعهسازان، مهندسان و ... توانست در مدت زمانی کمتر از یک ماه، کیفیت محصولات را ارتقا دهد. برای مثال در فرآیندی 45 روزه، صدای غیرعادی خودرو شاهین حذف شد و اکنون به صدا ایزوله شده است. این امر باعث رضایت نسبی خریداران نیز شده است.
جلب رضایت مشتریان در اولویت برنامههای گروه خودروسازی سایپا قرار گرفت و فرآیند ارتقا کیفیت در مورد تمام خودروها اجرایی خواهد شد.
در این دوره با مدیریت جدید سعی شده که تفکیک وظایف بر اساس توانمندی، تخصص و مهارت نیروی انسانی باشد، بدین جهت برای اولین بار ساختار نیروی انسانی بر اساس ویژگیهای تخصصی متناسبسازی شده و البته این روند تا حصول نتیجه مطلوب ادامه خواهد داشت.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید.
0 دیدگاه