تغییرات مدیریتی در صنعت بیمه مفید یا آسیب‌زا

تغییرات مدیریتی در هر صنعتی با هدف افزایش بهره‌وری و کارآیی انجام می‌شود. اما سوالاتی در این رابطه مطرح است که آیا این تغییر مدیریتی تاثیری هم دارد؟ چرا که مدت زمان کوتاه مدیریت و تغییرات سالیانه یا دوره‌ای که با تغییر دولت‌ها انجام می‌شود، لطمه ای وارد می‌کند که ممکن است جبران‌ناپذیر باشد.
تغییرات مدیریتی در صنعت بیمه مفید یا آسیب‌زا

به گزارش رصد بورس ، نگاهی به صنعت بیمه به شكل محسوسی بالا رفته است">صنعت بیمه و تغییرات مدیریتی طی سال های اخیر نشان می دهد ، مدیران ما با وجودی که باور دارند ثبات مدیریت از ملزومات اساسی توسعه هر صنعتی است ؛ اما عملکرد آنها چیز دیگری را ثابت می کند به طوری که زمزمه های جابجایی مدیریتی در شرکت های بزرگ بیمه ای این سوال را متبادر می کند که چرا این انتصاب صورت گرفته که حالا باید شاهد برکناری باشیم ؟ آیا زمان انتصاب دقت کافی در خصوص نحوه مدیریت و سابقه بیمه گری این مدیر صورت نگرفته است که حالا پس از مدت کوتاهی باید شاهد تغییر باشیم؟ تغییراتی که خواسته و ناخواسته اثرات منفی اش بر پیکره صنعت بیمه در عصر جدید">صنعت بیمه  نقش خواهد بست.

در چندین پژوهش که برای افزایش میزان بهره‌وری در صنعت بیمه انجام شد، اثرات سرمایه‌ها و رفتارهای فکری و عملی برای کارآیی بهتر در این صنعت مورد مطالعه قرار گرفت. اثر سرمايه فکري بر بهره وري کل و کارايي فني شرکت هاي صنعت بيمه ايران که از عناصر سرمايه انساني، سرمايه مالي و سرمايه ساختاري برخوردار است، بر تغيير بهره وري کل و کارايي فني به روش داده هاي تلفيقي ارزيابي گرديد. يافته ها حاکي از آن است بيشتر شرکت هاي بيمه رشد منفي بهره وري را تجربه کرده اند که به دليل پس‌رفت کارايي اتفاق افتاده است. نتايج برآورد اثرات ثابت نشان مي دهد عناصر سرمايه فکري اثر مثبت و از نظر آماري معنادار بر تغييرات بهره وري کل و کارايي فني شرکت هاي صنعت بيمه دارند.

دیگران چه می خوانند:

بنابراين مديران شرکت هاي بيمه با سرمايه گذاري در زمينه هاي سرمايه فکري مي توانند با بهبود مهارت هاي مديريتي و ساختاري و جذب توانمندي هاي نيروي انساني به رشد پايدار بهره وري دست يابند. از اين رهگذر، يافته هاي اين مقاله مي تواند به درک بهتر مديران شرکت هاي بيمه از روند بهره وري و تصميم گيري هاي موثر در استفاده بهينه از منابع فکري کمک نمايد.

براساس یافته‌های یک پژوهش از دانشگاه اصفهان، یکی از رفتارهای مشاهده­‌پذیر اصلی فرهنگ برای پشتیبانی از برنامه‌­های جانشین‌­پروری در صنعت بیمه، رفتارهای محتوایی می‌باشد که شامل؛ رفتارهای انگیزشی جانشین‌پروری، ارتباطات سازمانی یکپارچه و متعهدانه، رهبری تحول‌آفرین مبتنی بر مشارکت، مدیریت تغییر و تحول جانشین‌پرور می‌شود. همچنین سایر یافته‌­های این پژوهش نشان داد که رفتارهای ساختارگرایانه نیز یکی دیگر از رفتارهای مشاهده‌پذیر فرهنگ برای پشتیبانی از برنامه­‌های جانشین‌پروری در صنعت بیمه است که شامل؛ قوانین و مقررات تسهیل‌گر، ساختار سازمانی چابک، مدیریت شایستگی­‌ها، مدیریت راهبردی سرمایه انسانی، پیاده‌سازی برنامه‌های جانشین‌پروری، توانمندسازی مبتنی بر آموزش و مدیریت دانش، و مدیریت عملکرد مبتنی بر جانشین‌پروری می‌گردد.

استاندارد های مدیریتی همیشه بر این اصل تاکید داشته است که تغییرات سریع مدیریت در بنگاه های اقتصادی به هر دلیل آینده شرکت را با ابهام روبه رو می کند چرا که اولین قدم در اجرای برنامه های میان مدت و بلند مدت، با ثبات مدیریتی امکان پذیر می شود و بدون شک کمتر مدیری می تواند تنها ظرف یک یا دو سال برنامه توسعه ایجاد و برای پیاده سازی این برنامه،  اهداف راهبردی تعیین کند.

بر کسی پوشیده نیست که مدیران کوتاه مدت فرصت و جسارت اجرای برنامه های خود را ندارند زیرا هر زمان احساس خلا سمت می کنند به روزمرگی پناه می آوردند و این روزمرگی آنها را در اجرای برنامه های توسعه ای بلند مدت که شرط اساسی ارتقا یک سازمان است ، با سستی مواجه می کند.

آنچه که مسلم است ، صنعت بیمه ایران دارای معضلات ساختاری بی شماری است که مشکلات آن با تغییرات مدیریتی مداوم حل نمی شود و درواقع حذف یک مدیر پاک کردن صورت مساله ای است که سالها بی جواب مانده است .

نگرانی دیگر دلسوزان این صنعت این است که علاوه بر عدم ثبات مدیریتی، تهدید صنعت بیمه به دنبال لابی گری های سیاسی برای تصاحب کرسی مدیریت در این صنعت است. چرا که صنعت بیمه یک بازار کاملا تخصصی ، فنی و مبتنی بر اصول پیچیده بیمه گری است.

عده ای معتقدند که معادلات مدیریتی و اقتصادی دوران هشت ساله دولت قبل حول محور جناحی خاص در عرصه سیاسی کشور شکل گرفته بود. از این جهت تا شعاع بسیار وسیع‌تری از حلقه این جناح سیاسی، مدیران و مسئولان تعیین می‌شدند. این قضیه هم درباره مدیران رده بالای نهادهای دولتی و صد البته درباره مدیران شرکت‌های خصوصی هم صادق است.

مدل رضایت- اعتماد، دو شاخص مهم در جهت وفاداری مشتری در صنعت بیمه محسوب می­‌شود. توانایی و صداقت بیمه‌­گر بر اعتماد مشتری، اعتماد بیمه‌­گذار به­‌طور معناداری بر رضایت وی اثرگذار است. همچنین هزینه­‌های تعویض، تأثیرگذار بر وفاداری است و رضایت تنها کافی نیست و مشتریان با وجود داشتن رضایت، ممکن است وفادار نمانند.

ساختار صنعت بیمه در آغاز دوران جدید وارد یک فاز بی‌ثباتی خواهد شد که تا بخواهد به ثبات نسبی برسد حداقل یک سالی طول خواهد کشید.

با توجه به مشکلات و چالش‌هایی که صنعت بیمه با آن مواجه است، احتمالا این تغییرات وسیع باعث به وجود آمدن یک وقفه نظارتی و البته اجرایی خواهد شد و این روند هم تا بخواهد دوباره نضج بگیرد مدتی طول خواهد کشید.


در صفحه اینستاگرام با ما باشید .

تغییرات مدیریتی در صنعت بیمه مفید یا آسیب‌زا

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟