بیست و هفتم اردیبهشت به نام روز ارتباطات و روابط عمومی نامگذاری شده است. روابط عمومی در تببین و اقناع افکار عمومی نقش موثری دارد. بهترین نمایانگر اوضاع سازمان ها ومنعکس کننده مسایل درونی آن است. روابط عمومي بهترين نمايانگر اوضاع داخلي وزارتخانه از يك سو و از سوي ديگر منعكسكننده چگونگي مسايلي است كه در آن نهاد ميگذرد. سلامت يك دستگاه به اتصال اجزاي آن و همنوايي و همسازي آنها ارتباط دارد.
رهبر معظم انقلاب اهمیت روابط عمومیها را چنین بیان کردند:«روابط عموميها ميتوانند فعاليت نهادها را ارزيابي و منعكس كنند و مشخصكننده روشها و نقصهاي دستگاه مربوط خود باشند. بعضي معتقدند كه روابط عموميها بايستي حقيقت مطلب در مورد دستگاهها را بيان كنند زيرا مردم انتظار و توقع دارند كه همه واقعيتها را بشنوند. بعضي هم عقيده دارند علاوه بر گفتن اين حقيقت بايد نظر مردم نسبت به آن وزارتخانه نيز مشخص و منعكس شود. عدهاي ميگويند تنها چيزهاي اميدبخش را بايد به مردم گفت و مطالب يأسآفرين را نبايد ارايه داد.
روابط عموميها بايد روش خود را از بين اين سليقهها انتخاب كنند. به نظر من شما بايد مشخص كنيد انتظار مردم و دستگاهها از شما چيست. بايد با مردم صادقانه رفتار شود و با زبان فريب با آنها رفتار نشود. مهمترين مميزه جمهوري اسلامي ايران در بخش تشكيلات اين است كه مردم، مسئولان را از خود ميدانسته و توقع غيرواقعي شنيدن و حرف سست شنيدن را ندارند. آنان حرف صادقانه ميخواهند. از سوي ديگر لزومي ندارد همه حقايق را به مردم بگوييد و اين منافاتي با صادقانه بودن با مردم ندارد. بايد تركيبي از اين دو شيوه را اتخاذ كرد. اصل این است كه همه سخنان صدق به مردم منتقل نشود تا دشمن از خفایای دستگاهها آگاه نشود.»
روابط عمومی هنر و دانش اجتماعی تجزیه و تحلیل، تغییرات و پیشرفت ها، پیشگویی نتایج این تغییرات، ارائه پیشنهادات مفید و موثر به مدیریت سازمان و اجرای برنامه های طرح ریزی شده است. در عصری که به دنیای ارتباطات مشهور است، نباید از نقش روابط عمومی غافل شویم بلکه ضروری است در این دهکده جهانی، اطلاعات خود را بروز و ارتباطات را همسو با عرصه عظیم اطلاع رسانی کنیم.
بسیاری از سازمانهای دولتی و خصوصی و حتی اشخاص، یک یا چند نفر را به عنوان مسئول روابط عمومی منصوب میکنند. اما هنوز هم بسیاری از مدیران و حتی فعالان این حوزه، تعریف روشن و کاملی از این مسئولیت ارائه نمیدهند.
روابط عمومی یک سازمان، شرکت، دولت یا فرد تلاش میکند داستانهایی را به گوش مردم و جوامع برساند؛ با این هدف که در آنها حس مثبتی نسبت به اهداف، موفقیتها، موقعیت یا محصول خاصی ایجاد شود. یکی دیگر از تفاوتهای روابط عمومی با تبلیغات در این مورد است. تبلیغات جامعهی هدف بسیار مشخصی دارد که حاضرند برای یک محصول پول پرداخت کنند اما روابط عمومی -همانطور که از اسماش پیداست- با عموم مردم و کل جامعه سر کار دارد.
تنها وظیفهی روابط عمومی، ایجاد روایتهای مثبت نیست. کنترل خسارتهایی که به شهرت یک فرد یا سازمان وارد میشود نیز از جمله اهداف روابط عمومی است. سیستم مدیریت اطلاعات یکی از نیازهای واقعی روابط عمومی امروز در کشور است و نمی توان چنین ضرورت مهمی را نادیده گرفت. مهمترین نقش روابط عمومی در جامعه اطلاعاتی ، مدیریت اطلاعات است.
در پایان باید گفت که روابط عمومی، مویرگی در کنار شاهرگ حیاتی است که نقش آن تببین اندیشه، کمک به اهداف، یاریگر تعیین خط ومشی، زدودن خدشهها و شفافیت ابهامات و موضوعات است. روابط عمومیها، رسانه نیستند بلکه مانند رسانه نقش تعیینکننده ای در شناسایی اهداف سازمانی و کمک به تبلیغات محصول و خدمات دارند.
0 دیدگاه