ظرفیت‌های بالای سرمایه‌گذاری منطقه آزاد اروند

منطقه آزاد اروند منطقه ای مستعد است و ظرفیت بالایی برای سرمایه گذاری و رونق اقتصادی منطقه دارد که انتظار می‌رود با اقدامات انجام‌گرفته در جهت جذب و تسهیل بسته‌های سرمایه‌گذاری و همچنین عملکرد مناسب دولت سیزدهم در برقراری ارتباطات و تعاملات با کشورهای همسایه، شاهد رشد صعودی و چشمگیری در این منطقه باشیم.
ظرفیت‌های بالای سرمایه‌گذاری منطقه آزاد اروند
دیگران چه می خوانند:

به گزارش رصد بورس،  منطقه آزاد اروند از ظرفیت بسیار خوبی با هدف توسعه صادرات و واردات در جهت بهبود اقتصادی است که باید از آن بهره برد. ظرفیت‌هایی که نقاط جذابی برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی به شمار می‌روند و برای نیل به اهداف توسعه‌ای این منطقه، مدیران سازمان اقداماتی بهینه را در جهت حل مشکلات زیرساختی و عمرانی این منطقه به اجرا درآورده‌اند. 
 
ظرفیت‌هایی همچون قرارداد 25 ساله ایران و چین برای جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی در توسعه مناطق آزاد و رونق و کسب کار وجود دارد. در این راستا، منطقه آزاد اروند با استفاده از منطق وجودی مناطق آزاد در سرعت برنامه‌های بازرگانی و اعطای مشوق‌های ویژه تولید، صادرات و توسعه اقتصادی از آن بهره می‌برد. 
 
بهره‌برداری از ظرفیت‌های مناطق آزاد نیازمند حل مشکلات عمرانی و اجرای پروژه‌های ملی، گردشگری و ایجاد فرصت‌های تولیدی و صنعتی است. به همین منظور، اقدامات منطقه آزاد اروند برای برطرف شدن چالش‌های شهری این مناطق همچون حل شدن مشکلات زیرساختی و تأمین آب، فاضلاب و برق در منطقه آزاد اروند در شأن مردم آبادان و خرمشهر قرار گرفته است. این منطقه، چشم اندازهای روشنی برای توسعه اقتصادی ، صادرات و تبدیل شدن به قطب گردشگری و صنعتی جنوب غرب کشور را در این دو شهرستان برنامه ریزی کرده است. 
 
طراحی بسته‌های سرمایه گذاری در منطقه آزاد اروند 
 
منطقه آزاد اروند با مساحت 37 هزار و 400 هکتار در شمال غربی خلیج فارس و شامل شهرهای آبادان، خرمشهر و مینوشهر (جزیره مینو) قرار دارد. این منطقه به دلیل همجواری با کشورهای عراق و کویت و دسترسی به حمل و نقل جاده‌ای، ریلی، دریایی و هوایی، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. 
 
با وجود صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و صنایع پایین دستی، منطقه آزاد اروند فرصت‌های بسیاری برای سرمایه‌گذاری فراهم می‌کند. صنایع پشتیبانی، خدمات فنی و مهندسی صنعت نفت، صنایع فولاد، حمل و نقل، ترانزیت کالا، گردشگری، آموزش عالی، مخابرات، تولید انرژی، بانک و بیمه، صنایع قطعه‌سازی، خودروسازی، کشتی‌سازی، ترانزیت کالا، صنایع تبدیلی و بسته‌بندی، صنایع نساجی، چرم و پوشاک، صنایع شیمیایی و صنایع الکتریکی و الکترونیکی از زمینه‌هایی هستند که در این منطقه برای سرمایه‌گذاری وجود دارند. 
 
بسته های پیشنهادی سرمایه گذاری در حوزه تجارت؛ شامل احداث انبار، سردخانه و سیلو، ایجاد بورس کالا و بورس کالای پتروشیمی، پایانه صادرات محصولات کشاورزی و مصالح ساختمانی، احداث بازارچه سنتی و سالن فرآوری ماهی، و پرورش ماهی سوکلا در قفس هستند. سرمایه گذاری در این زمینه‌ها می‌تواند به افزایش کارایی در زنجیره تأمین، حفظ کیفیت و کنترل قیمت‌ها، تسهیل صادرات و حمل و نقل محصولات، توسعه کسب و کارهای محلی و تمایز دادن به محصولات کمک کرده و سودآوری بالایی داشته باشد. 
 
در حوزه خدمات؛ بسته‌های پیشنهادی سرمایه‌گذاری شامل احداث اماکن تفریحی و توریستی، بیمارستان‌های تخصصی، هتل‌های 4 و 5 ستاره، پارک‌ها و بازارچه‌های گردشگری، مراکز ورزشی، مراکز آب درمانی و فیزیوتراپی، اداری تجاری و مالی، مجتمع‌های 
 
گلخانه‌ای، پارک‌های سرپوشیده، مراکز نمایشگاهی و فرهنگسراها و سایر اماکن تفریحی و گردشگری متنوعی هستند. در این بسته‌های پیشنهادی سرمایه‌گذاری، چندین امکانات مختلف مانند آکواریوم پارک، پانسیون دانشجویی، رستوران‌ها، مراکز تفریحات دریایی و ورزش‌های آبی، آسمان‌نما و رصدخانه، پیست‌های اسب‌سواری، موتورسواری، کارتینگ و چرخ و فلک، قطار توریستی، شهربازی، بازارچه گردشگری و باغ‌هنر نیز وجود دارند. 
 
سازمان منطقه آزاد اروند در حوزه شیمیایی؛ بسته‌های پیشنهادی سرمایه‌گذاری شامل انواع اسیدها، آلیاژهای پلیمری، مواد شیمیایی، تجهیزات پزشکی و محصولات پلیمری متنوعی از جمله بسته‌های پیشنهادی سرمایه‌گذاری هستند. این بسته‌ها شامل 35 مورد مختلف به شرح زیر می‌باشند: اسید فسفریک، دی آمونیوم فسفات، اسید سولفوریک، اسید سیتریک، اسید فرمیک، آلیاژهای پلیمری، اوره با پوشش گوگردی، برچسب‌های هولوگرام، بلوک‌های بتنی سبک، بنزویل پرکسید، بوریک اسید (اورتوبوریک)، پارا کلرو تولوئن، پاکت نامه پلاستیکی، پراکسید هیدروژن، پروفیل‌های چوب PVC با استفاده از ضایعات کارخانجات نیشکر، پلی آمید شفاف، پلی وینیل استات (PVAC)، اسید تارتاریک، تترا کلرو اتیلن (پرکلرواتیلن)، تجهیزات پزشکی یکبار مصرف پایه پلیمر، تراورس کامپوزیتی، ترموپلاستیک الاستومر، تری پلیفسفات سدیم، تری کلرو بنزن، سوپر فسفات تریپل، رزین پلی استر غیر اشباع، سولفات پتاسیم، شیرآلات پلاستیکی، فیلم پلی اتیلن، کیسه سه لایه و فیلم شرینگ، لوله کامپوزیت، نانو الیاف 10 درصد، و ورق‌های پلیمری. 
 
در منطقه آزاد اروند، بسته‌های پیشنهادی سرمایه‌گذاری در حوزه صنعت؛ شامل تولید چوب MDF، قطعات سنگی، بسته‌بندی آبمیوه، زیتون و روغن زیتون، عسل، ورق‌های PP-LFT، استحصال روغن زیتون، بازیابی الیاف نساجی، بسته‌بندی آب و آب‌معدنی، تولید باند و گاز پزشکی، پاکت چوبی، پوشاک چرمی، چسب‌های طبی و بهداشتی، و تولید حلوا شکری هستند. این بسته‌های سرمایه‌گذاری، فرصت‌هایی را برای توسعه صنعت و تولید در منطقه ایجاد می‌کنند و می‌توانند به اشتغال‌زایی و افزایش رشد اقتصادی کمک کنند. 
 
این منطقه آزاد تجاری با برخورداری از زیرساخت های اقتصادی در بخش های مختلف و هدفگذاری تبدیل شدن به قطب تولید و صادرات فولاد کشور و منطقه با راه اندازی شرکت بزرگ فولاد جهان آرا ، شرکت فولاد کاوه اروند و تولید محصولات طویل فولادی از جمله کارخانه نورد تولید میلگرد و وایر با ظرفیت تولید 600هزار تن در سال همچنین اجرای طرح توسعه فاز2 پالایشگاه و نیز بازسازی و نوسازی پتروشیمی آبادان چشم انداز روشنی از اشتغال و تولید را برای شهرستان های آبادان و خرمشهر در سال جدید فراهم کرده است. 
 
از طرفی تحقق طرح بزرگ ریلی اتصال خط آهن شلمچه به بندربصره در جنوب عراق و اتصال ایران به کشورهای شرقی مدیترانه از این طریق که زمینه ساز توسعه همکاری‌های اقتصادی با کشورهای منطقه است که جهشی بزرگ در مبادلات تجاری در این منطقه آزاد فراهم خواهد کرد. 
مناطق آزاد برای جذب سرمایه‌گذاری در حوزه‌های صادرات، تولید و وارد کردن فناوری‌های نوین فعالیت می‌کنند، اما موانعی نظیر نبود زیرساخت‌های کافی، عدم سرمایه‌گذاری مناسب دستگاه‌های دولتی و نارسایی قوانین و مقررات جذب سرمایه‌گذاری را کاهش می‌دهد. برای حل این چالش‌ها، لازم است که هم‌افزایی بین بخشی صورت گیرد و منابع دولتی جذب شود.

ظرفیت‌های بالای سرمایه‌گذاری منطقه آزاد اروند

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟