تولید شمش گرد، گامی در مسیر توسعه سبد محصولات با ارزش افزوده در ذوب‌آهن اصفهان

ذوب‌آهن اصفهان با تکیه بر دانش فنی و توانمندی متخصصان داخلی، موفق به تولید شمش گرد با قطر ۱۵۰ میلی‌متر در ایستگاه‌های ریخته‌گری شماره ۳ و ۶ شد؛ اقدامی که در راستای توسعه سبد محصولات، افزایش تنوع تولید و ورود به بازارهای جدید فولادی انجام گرفته است.
تولید شمش گرد، گامی در مسیر توسعه سبد محصولات با ارزش افزوده در ذوب‌آهن اصفهان

محمدرضا اسماعیل‌زاده، مدیر بخش فولادسازی، با اعلام این خبر گفت: شمش‌های گرد قابلیت تولید در گریدها و آلیاژهای مختلف فولادی را دارند و در صنایعی همچون تولید قطعات فورج، شفت‌ها و محورهای صنعتی و سایر محصولات مهندسی و صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. از این رو، تولید این محصول می‌تواند زمینه پاسخگویی به بخشی از نیاز صنایع داخلی و حرکت به سمت تولید محصولات تخصصی‌تر با ارزش افزوده بالاتر را فراهم کند.
وی افزود: این پروژه با دستور مدیرعامل شرکت و پیگیری معاون بهره‌برداری و با تکیه بر دانش فنی و توانمندی متخصصان و کارشناسان ذوب‌آهن اصفهان اجرا شد. با اعمال تغییرات فنی در قالب ریخته‌گری و تجهیزات یکی از شاخه‌های ایستگاه‌های ریخته‌گری شماره 3 و 6، امکان تولید این مقطع جدید فراهم شد.
مدیر بخش فولادسازی اظهار داشت: برای اجرای این پروژه، کارگروهی تخصصی با محوریت مکانیک بخش فولادسازی تشکیل شد و اقداماتی شامل اصلاح تاندیش، تأمین تیوب مسی مناسب ریخته‌گری شمش گرد 150 میلی‌متری، تأمین واترجاکت قالب، طراحی مجدد اجزای قالب، طراحی کاست رولیک قالب، طراحی رولیک‌های کشاننده و صاف‌کن و بازطراحی برخی اجزای دامی‌بار انجام گرفت.
وی ادامه داد: پس از جمع‌بندی دیدگاه‌های کارشناسی بخش‌های مکانیک، تعمیر قالب، کارگاه ریخته‌گری، نسوز و سایر واحدهای مرتبط، طراحی مراحل مختلف پروژه توسط دفتر فنی بخش فولادسازی انجام شد و قطعات مورد نیاز نیز توسط کارگاه‌های ساخت مدیریت نت مکانیک ساخته و در اختیار پروژه قرار گرفت.
اسماعیل‌زاده گفت: نخستین ریخته‌گری آزمایشی شمش گرد با قطر 150 میلی‌متر در تاریخ 19 مرداد 1405 بر روی شاخه شماره یک ایستگاه ریخته‌گری شماره 3 و مرحله دوم نیز در تاریخ 4 مهر 1405 بر روی شاخه شماره یک ایستگاه ریخته‌گری شماره 6 با موفقیت انجام شد.
وی یکی از ویژگی‌های مهم این پروژه را طراحی، ساخت و آماده‌سازی قطعات و تجهیزات مورد نیاز با استفاده از ظرفیت‌های داخلی شرکت عنوان کرد و افزود: همکاران بخش فولادسازی، مدیریت برنامه‌ریزی و نظارت بر نگهداری و تعمیرات مکانیک، مدیریت اتوماسیون و مدیریت نسوز در اجرای این پروژه مشارکت داشتند.
مدیر بخش فولادسازی در پایان اظهار داشت: تولید موفق شمش گرد 150 میلی‌متری می‌تواند زمینه توسعه محصولات جدید، افزایش تنوع تولید و حرکت ذوب‌آهن اصفهان به سمت تولید محصولات تخصصی و با ارزش افزوده بیشتر را فراهم کند.

آیا این خبر مفید بود؟

0 دیدگاه

دیدگاه خود را بیان کنید

کپچا

آخرین اخبار

اخبار پربازدید

پر بحث ترین