محسن رضایی (با نام اصلیِ سبزوار رضایی میرقائد؛ زادهٔ 10 شهریور 1333) فرمانده نظامی، اقتصاددان و سیاستمدار ایرانی است، محسن رضایی که هماکنون به عنوان معاون اقتصادی رئیسجمهور و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام فعالیت میکند. محسن رضایی همچنین مدرس دانشگاه امام حسین، دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا و دبیر ستاد اقتصادی دولت سیزدهم میباشد. محسن رضایی از سال 1376 تا 1400 بهعنوان دومین دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام فعالیت میکرد.
محسن رضایی در خبر شبکه یک سیما اظهار داشت: دلار 4200 تومانی که به صورت ارزان به تجار داده می شد، الان همان پول بصورت کالا برگ در اختیار مردم قرار می گیرد.
معاون اقتصادی رئیس جمهور افزود: در دو ماه اول ارزش کالا برگ بصورت نقد و اعتبار به حساب مردم واریز می شود تا از این پول استفاده کنند تا فشار ناشی از گرانی ها کاهش یابد اما پس از دو ماه با توجه به قانون مجلس طرح بصورت کالا برگ ادامه می یابد.
وی در مورد ارزش کالا برگ برای طبقات بالا و پایین جامعه، گفت: براساس تصمیمی که شب گذشته اتخاذ شد مقرر شد به هر نفر از طبقات پایین جامعه کالا برگ به ارزش 400 هزار تومان و به طبقات بالا 300 هزار تومان داده شود.
وی اظهار کرد: در راستای توزیع عادلانه یارانه ارز 4200 تومانی ماهانه 400 هزار تومان به حساب هر نفر از 3 دهک اول و 300 هزار تومان به حساب هر نفر در 5 دهک بعدی واریز می شود.
رقم های اعلام شده قطعی نیست
معاون اقتصادی رئیسجمهور در ادامه گفت: پرداخت مبلغ 400 هزارتومان و 300 هزارتومان که اعلام کردم، برآورد کارشناسان است و هنوز قطعی نشده است. بهزودی رقم قطعی یارانه پرداختی را اعلام میکنیم.
رضایی فعالیت سیاسی را از سالهای ابتدای دهه 1350 آغاز کرد که منجر به دستگیری او توسط ساواک گردید و دورهای را نیز در شهر اهواز در زندان سپری نمود. این فعالیتها به پایهگذاری گروه منصورون انجامید.رضایی به همراه محمد بروجردی، از اعضا تیم حفاظت از روحالله خمینی، پس از ورود وی به کشور بودند. پس از وقوع انقلاب 1357، وی از پایهگذاران سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی بود، همچنین یکی از اعضای هیئت 12 نفره تدوین اساسنامه سپاه پاسداران در زمستان 1357 بشمار میآمد.
رضایی از 1358 تا 1360 نخستین فرمانده واحد اطلاعات سپاه بود و در سال 1360 با حکم سید روحالله خمینی به فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب گردید و تا 1376 برای مدت 16 سال در این جایگاه فعالیت نمود. وی که تحصیلات در مقطع کارشناسی رشته مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت را پیش از انقلاب نیمهکاره رها کرده بود، در سال 1376 و پس از استعفاء از فرماندهی سپاه، بار دیگر از سر گرفت و ابتدا کارشناسی اقتصاد را از مرکز آموزش سازمان برنامه و بودجه دریافت کرد، سپس کارشناسی ارشد و دکتری اقتصاد را در سال 1379 از دانشگاه تهران اخذ نمود.
ابتدای زندگی، تحصیلات و اوایل انقلاب
رضایی به نام سبزوار رضایی میرقائد در 10 شهریور 1333[9] به هنگام کوچ ایل بختیاری به سوی قشلاق، در روستای بنهوار بابااحمد، از توابع شهرستان مسجدسلیمان در استان خوزستان زاده شد.[10] دوران کودکی و نوجوانی را در مسجدسلیمان سپری کرد و بخشی از تحصیلات متوسطه را در دبیرستان سینا این شهر به پایان رساند و در سال 1348 برای ادامه تحصیل در هنرستان صنعتی شرکت ملی نفت ایران، به اهواز نقل مکان کرد. رضایی در این شهر فعالیتهای سیاسی علیه رژیم پهلوی را آغاز کرد، که در پی این فعالیتها، در سال 1352 توسط ساواک اهواز دستگیر شد و مدت 6 ماه را در زندان اهواز سپری نمود. وی در زندان با گروهی از مخالفان پادشاهی پهلوی از شهرهای خرمشهر، دزفول و تهران آشنا شد، که این آشناییها منجر به تشکیل یک گروه چریکی با مشارکت اسماعیل دقایقی، عبدالله ساکی، فریدون مرتضایی و غلامرضا قمیشی، تحت نام جمعیت منصورون گردید.
رضایی در سال 1353 پس از قبولی در کنکور سراسری، در مقطع کارشناسی رشته مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت پذیرفته شد و به تهران نقل مکان کرد و در محله نارمک ساکن شد. او در سال 1353 ازدواج کرد. در سال 1354 با شدت گرفتن فشار ساواک بر گروههای چریکی، او ناچار شد تحصیلات دانشگاه را رها کند و از آن پس تا سال 1357 به همراه گروهی از اعضای منصورون، زندگی مخفی را در پیش گرفت. رضایی به همراه محمد بروجردی از اعضا تیم حفاظت از روحالله خمینی، در روزهای نخست ورود وی به کشور بودند.
0 دیدگاه