ایجاد انگیزه در کارکنان به چه درد می خورد ؟

چند وقتی است که در جلسات متعددی که به عنوان مشاور حضور پیدا می کنم سئوالی ذهنم را به خود مشغول کرده است ، اغلب مدیران خصوصا در بخش دولتی از من سئوال می کنند : ایجاد انگیزه در کارکنان ما چه سودی به حال ما و یا شرکت دارد؟
ایجاد انگیزه در کارکنان به چه درد می خورد ؟

 من جوابهای بسیاری برای این سئوال داشته و دارم لیکن سعی کردم با جمع بندی مشاهدات و مطالعات خود و دیگران جوابی بدهم که حداقل بیست درصد شنوندگان را قانع کنم .

من به تجربه آموخته ام ایجاد انگیزه در کارکنان ( کارمندان ، کارگران یا هر نامی که برای زیرمجموعه مدیریت کسب و کار دولتی یا شخصی می گذارید ) اهمیت فوق العاده ای برای موفقیت و رشد کسب و کار دارد .

وقتی روحیه کاری کارکنان بالا باشد بازدهی آنها بالا می رود ، پرانرژی در کار خود ظاهر می شوند ، دقتشان در کار بالا می رود و احساس امنیت شغلی می کنند و از نظر روانشناسی اجتماعی این انرژی را به خانه منتقل می کنند و همین طور از خانه در جامعه منتشر می شود .

وقتی مدیران بالادستی یک مجموعه کسب و کاری به کارکنان خود اهمیت می دهند این موجب می شود اخلاق انسانی و اهمیت قائل شدن برای همدیگر در جامعه باب شود ، و جنبه های مثبت فراوانی برای حتی خود مدیر خواهد داشت .

چندی پیش تحقیقی را مطالعه می کردم که در آن نکته ای فوق العاده نظرم را جلب کرد در آن تحقیق اشاره شده بود به اینکه بهترین بهانه برای ایجاد انگیزه در کارکنان تغییر محیط کار ایشان است ، حتی اگر این تغییر در حد تغییر میز باشد ، تغییر عنوان و ارتقا شغلی موجب تغییر در شرایط کار می شود، این تغییر گرچه ممکن است در شرایط حقوقی یا بهبود شرایط کاری تاثیری ایجاد نکند ، لیکن تغییر محیط کاری و یا شغل موجب ایجاد حس مهم بودن در کارکنان می شود .

دکتر حجت بقایی ( مشاور تحقیق و توسعه- عضو باشگاه مشاورین زیست بوم کسب وکار)

آیا این خبر مفید بود؟

1 دیدگاه

  • از عرفه تا غدیر ما مدیریت ابراهیمی ، مدیریت نبوی ، مدیریت علوی ، مدیریت حسینی را یاد می گیریم در سمینار مجازی که به مناسبت عید قربان و به همت موسسه بین المللی آرارتکاوران ویرا برگزار شد . دکتر حجت بقایی با تبریک اعیاد پیش رو و با اشاره به درسهایی که می توان از این وقایع گرفت گفت : در این یک ماه ما تقریبا درسهای مدیریتی در سبکهای مختلف را یاد می گیریم و اگر کمی دقت کنیم به راحتی می توانیم از آنها بهره مند شویم، دروسی که در دانشگاه مطالعه می کنیم و یا در کارگاههای مختلف می خوانیم همین درسهاست فقط با برخی کلمات بازی می شود و یا جایشان تغییر می کند . ----- از عرفه تا غدیر ما مدیریت ابراهیمی ، مدیریت نبوی ، مدیریت علوی ، مدیریت حسینی را یاد می گیریم در سمینار مجازی که همزمان با عید قربان و به همت موسسه بین المللی آرارتکاوران ویرا برگزار شد . http://viracompany.blogfa.com/post/224

دیدگاه خود را بیان کنید

کپچا

آخرین اخبار

اخبار پربازدید

پر بحث ترین