آیا می دانید کدام روش ارتودنسی بهتر است؟ تقریبا تمام افرادی که دارای دندان های نامرتب و ناهماهنگ هستند از این موضوع ناراحت هستند. اما به لطف پیشرفت روش های دندانپزشکی برای هر مشکلی یک راه حلی ارائه شده است. ناهماهنگی دندان ها ممکن است باعث مشکلات جدی تری در افراد شود. از مشکلات تکلم و جویدن گرفته تا مشکلات سیستم گوارشی و عدم اعتماد به نفس همه و همه نتیجه ظاهر نامرتب دندان ها است.
استفاده از روش ارتودنسی دندان سال هاست که در سراسر دنیا برای رفع مشکلات دندانی استفاده می شود. با این روش دندان ها بعد از یک مدت مشخص ظاهری صاف و مرتب پیدا می کنند و هر دندان در جای اصولی خود قرار میگیرد. در نتیجه زیبایی و نشاط به فرد باز می گردد.
روش های انجام ارتودنسی و نوع ارتودنسی برای هر فردی متفاوت است و این متخصص ارتودنسی است که با توجه به وضعیت بیمار روش مناسب را انتخاب می کند. اگر می خواهید بدانید که کدام روش ارتودنسی بهتر است بهتر است مقاله زیر را دنبال کنید.
کدام تکنیک پزشکی برای ارتودنسی مناسب است؟
افرادی که به دلیل مشکلات دندانی نزد متخصص ارتودنسی دندان مراجعه می کنند تحت معاینات و معالجات مختلفی قرار می گیرند تا بهترین درمان برای آن ها پیاده شود. عکس های رادیوگرافی و معاینات پزشک متخصص ارتودنسی کمک می کند تا بهترین روش برای افراد انتخاب شود. از مدل های ارتودنسی که بر روی دهان و فک بیمار به روش های مختلفی انجام می شود می توان به ارتودنسی ثابت، ارتودنسی دیمون، ارتودنسی سرامیکی، ارتودنسی نامرئی، ارتودنسی متحرک و ارتودنسی لینگوال اشاره کرد .
به طور کلی از ارتودنسی دندان به عنوان بهترین و پرکاربردترین روش دندانپزشکی برای برطرف نمودن فواصل بین دندانی و نامنظمی آن ها استفاده می شود. معمولا متخصص روش مناسب را بر اساس دندان های شما انتخاب می کند اما نتیجه تمامی روش ها تقریبا یکسان است. مزیت استفاده از ارتودنسی این است که متقاضی در سنین مختلف می تواند آن را انجام دهد و نتیجه مورد انتظار را دریافت کند. پس اگر قصد انجام این روش را دارید نگران بالا رفتن سن نباشید و همین حالا به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید تا زیبایی و نظم را به دندان های خود بازگردانید.
انواع ارتودنسی دندان
به طور کلی ارتودنسی دندان در دو روش ثابت و متحرک انجام می شود. با توجه به اینکه مشکلات دندانی در همه افراد به یک شکل نیست در نتیجه برای دریافت بهترین عملکرد باید متخصص ارتودنسی روش مناسبی را انتخاب کند.
ارتودنسی ثابت
یکی از پرکاربردترین و قدیمی ترین روش انجام ارتودنسی، ارتودنسی ثابت است که در مدل های مختلف ارتودنسی لینگوال، ارتودنسی براکت فلزی و ارتودنسی براکت سرامیکی انجام می شود براکت های فلزی از کیفیت بسیار بالاتری نسبت به سایر روش ها برخوردارند به طوری که در حال حاضر هم این روش انجام میشود در روش براکت فلزی که بسیار رایج است ابتدا براکت ها روی دندان نصب و سپس سیم از بین آن ها رد می شود. هزینه ارتودنسی به روش براکت فلزی پایین است و جزء روش های اقتصادی به حساب می آید. براکت های سرامیکی هم مانند براکت فلزی هستند با این تفاوت که هم رنگ دندان ها هستند و در بین بزرگسالان بیشتر استفاده می شوند.
اما در این بین ارتودنسی با براکت لینگوال جزء بهترین روش های ارتودنسی ثابت است که برای منظم کردن دندان ها استفاده می شود. در واقع ارتودنسی لینگوال یک ارتودنسی نامرئی است که براکت ها ارتودنسی در پشت دندان وصل می شوند. افرادی که این براکت ها را انتخاب می کنند ممکن است تا حدودی درد داشته باشند چون زبان با براکت ها برخورد می کند و این باعث ایجاد درد می شود. برای افرادی که نمی خواهند براکت های دندانی مشخص باشد انتخابی مناسب است.
ارتودنسی متحرک
در ارتودنسی متحرک پزشک متخصص ارتودنسی با قالب گیری از فک بالا و پایین بیمار یک پلاک متحرک برای او می سازد. بیمار به راحتی می تواند این پلاک را در هنگام مسواک زدن؛ غذا خوردن، نخ دندان کشیدن و ... از دهان خارج کند. بهتر است از این روش برای کودکان زیر 12 سال استفاده شود. مدت زمان این درمان 6 ماه تا یکسال است. مزیت استفاده از این روش این است که امکان پوسیدگی دندان ها کمتر است. از ارتودنسی متحرک نمی توان برای ناهنجاری های شدید استفاده کرد چون این روش تنها برای ناهنجاری های خفیف تا متوسط جوابگو است.
بیمار برای دریافت نتیجه بهتر باید تنها در ساعات محدودی ارتودنسی را خارج کند. در ارتودنسی ثابت بیمار اجازه ی خارج کردن ارتودنسی تا پایان دوره درمان را ندارد.
از نظر جنس ارتودنسی، بریس های ارتودنسی ثابت از جنس فلز یا سرامیک هستند که ماندگاری بالایی دارند اما بریس های ارتودنسی متحرک از جنس مواد شفاف و پلاستیکی به اسم بیسفنول آ است. در واقع ارتودنسی متحرک نوعی ارتودنسی نامرئی است چون براکت های شفاف هستند و روی دندان دیده نمی شوند. اگر براکت های ارتودنسی معمولی به صورت شفاف و نامرئی ساخته شوند هزینه ارتودنسی تا حدودی بیشتر از نمونه های معمولی می شود.
ارتودنسی دیمون چیست؟
یکی از پیشرفته ترین تکنیک های انجام ارتودنسی دندان، روش ارتودنسی دیمون است. این روش در دسته ارتودنسی ثابت قرار دارد و تنها تفاوتی که با سایر روش ها دارد در نوع براکت ها است. در ارتودنسی های معمولی سیم ها با استفاده از نوار لاستیکی به براکت وصل می شوند که هم ظاهر خوبی ندارند و هم تمیز کردن آن ها مشکل است. اما در روش ارتودنسی دیمون براکت ها طراحی اختصاصی و خوبی دارند. برخورداری از مکانیزم باز و بسته شدن براکت های ارتودنسی دیمون باعث می شود تا سیم به راحتی داخل محفظه کشویی قرار بگیرد و تمیز کردن آن ها آسان تر باشد.
بریس های ارتودنسی دیمون در انواع مدل های فلزی، رنگی و شفاف ساخته می شوند. برخی از متخصصان ارتودنسی معتقدند که طول درمان با روش دیمون نسبت به روش های سنتی 6 ماه کمتر است. متخصص ارتودنسی برای مشکلات مختلفی از قبیل اوربایت و اندربایت از بریس دیمون استفاده می کند. هزینه انجام این روش نسبت به سایر روش ها بالاتر است.
عوارض ارتودنسی
عوارض ارتودنسی چیست؟ اگر فرد توصیه های متخصص را گوش ندهد و دو طول دوره درمان کارهای که نباید را انجام دهد ممکن است دچار دردسر ها و عوارض ارتودنسی شود، پس حتما در طول دوره درمان مواردی که متخصص به شما توصیه کرده است را رعایت کنید.
هزینه انجام ارتودنسی چقدر است؟
هزینه انجام ارتودنسی دندان بستگی به تکنیک انجام ارتودنسی و هزینه متخصص ارتودنسی دارد. به طور کلی هزینه ی انجام ارتودنسی دیمون، ارتودنسی متحرک و ارتودنسی نامرئی نسبت به سایر روش ها بیشتر است. البته پارامترهای دیگری از قبیل جنس براکت ها و روش های انجام آن ها و شدت ناهنجاری ها روی هزینه ارتودنسی تاثیر می گذارد. هر چه مدت زمان درمان بیشتر باشد هزینه ها هم به همان نسبت بالاتر می رود. پس انتخاب روش مناسب با ناهنجاری شما می تواند طول درمان را کم و هزینه های اضافی را تا حد زیادی کاهش دهد.
0 دیدگاه