پروژه صبا امید غرب خاورمیانه بزرگترین پروژه گندله سازی غرب کشور محسوب شده و اولین شرکت تولیدکننده گندله در استان کردستان شناخته میشود . این پروژه از جمله طرحهای 48 گانه پیشرانان پیشرفت اقتصادی ایران است که از سوی دولت نگاه نظارتی و حمایتی ویژهای را در جهت توسعه منطقه و اقتصاد کشور به خود اختصاص داده است.
در ادامه، گفتگوی صورت گرفته با دکتر مختاری ، مدیرعامل شرکت صباامید غرب خاورمیانه را در خصوص این طرح مهم ملی مطالعه خواهید کرد:
نیمیاز مسیر طی شد
مدیرعامل شرکت صبا امید غرب خاورمیانه اظهار داشت: برای این کارخانه دو فاز ساخت پیشبینی شده است. در فاز اول خط تولید گندله به ظرفیت یک میلیون تن راه اندازی خواهد شد و در فاز دوم 2.5 میلیون تن دیگر نیز به ظرفیت آن افزوده میشود. بدین ترتیب در آیندهای نزدیک، استان کردستان دارای کارخانه تولید گندله با ظرفیت اسمی3.5 میلیون تنی خواهد شد.
وی افزود: ساخت این کارخانه با سرمایهگذاری هلدینگ توسعه معادن و فلزات (ومعادن) که یکی از بزرگترین و مطرحترین هلدینگهای معدنی و صنعتی کشور شناخته میشود، صورت گرفته و بالغ بر 60 میلیون دلار سرمایه برای تکمیل و بهرهبرداری از آن پیشبینی شده است. میزان پیشرفت فیزیکی پروژه بالغ بر 52 درصد است و برآورد میشود تا کمتر از یک سال آینده به بهرهبرداری برسد.
تکمیل زنجیره با صبا امید
دکتر مختاری در ادامه گفت: این پروژه در راستای تکمیل زنجیره فولاد در استان کردستان به اجرا درآمده و بنا بر آن است تا تمام محصول تولیدی شرکت در داخل استان مصرف شود و گندله تولیدی در اختیار کارخانجات تولیدکننده آهن اسفنجی قرار گیرد تا در نهایت، محصول نهایی زنجیره به صورت میلگرد، نورد و یا ورق تولید و ضمن تامین نیاز داخل، با توجه به نزدیکی این استان به مرز و مبادی صادراتی، نسبت به صادرات آن اقدام گردد.
ایجاد ارزش افزوده بیشتر رسالت صبا امید
به گفته مدیرعامل صبا امید غرب خاورمیانه یکی از مهمترین اهداف تاسیس کارخانه گندله سازی این است که از خام فروشی جلوگیری شود و با تکمیل زنجیره تولید در داخل استان، ارزش افزوده به مراتب بالاتری عاید اقتصاد مردم و اقتصاد کشور شود. به این ترتیب، سنگ آهن استخراجی از معادن کردستان در داخل استان به محصولی با ارزش افزوده بالاتر تبدیل میشود و به قیمت و بهای بالاتری در بازارها به فروش خواهد رسید.
وی افزود: استان کردستان به دلیل دارا بودن معادن جوان با ظرفیت و ذخیره بالا و عیار مناسب، با تکمیل و راه اندازی طرحها و پروژههای در دست ساخت، به زودی به یکی از قطبهای معدنی و صنعتی کشور تبدیل خواهد شد.
فناوری روز دنیا در اختیار صبا امید
مختاری در ادامه عنوان کرد: در این شرکت از فناوری و تکنولوژیهای روز دنیا استفاده شده و این کارخانه با فناوری آلیس چالمرز احداث میشود که در کشور نیز این فناوری مورد استفاده قرار میگیرد. دیگر وجه تمایز صبا امید با سایر شرکتها این است که کنسانتره به عنوان ماده اولیه خود را از معادن شرکت صبانور که یکی از سهامداران شرکت نیز محسوب میشود، تامین خواهد کرد و به دلیل نزدیکی این معادن به کارخانه، هزینه کمتری جهت حمل و نقل به شرکت تحمیل میشود و در نتیجه آن حاشیه سود بالاتری میتوان کسب کرد.
صبا امید در خدمت مردم منطقه
وی میزان اشتغال ایجاد شده با راه اندازی فاز اول کارخانه را 200 نفر به صورت مستقیم و 500 نفر به صورت غیر مستقیم عنوان کرد و افزود پس از تکمیل و بهرهبرداری از فاز دوم افراد بیشتری در این شرکت استخدام و به کار گرفته خواهند شد.
شرکت صبا امید غرب خاورمیانه برنامه جذب 100 درصدی نیروی بومی استان را دنبال کرده و تلاش دارد تا جایی که ممکن باشد از متخصصین و نیروهای بومی استفاده کند. مدیرعامل این شرکت در همین راستا افزود: شرکت از هم اکنون به بحث آموزش و تخصصگرایی نیروهای بومی منطقه ورود کرده و در نظر داریم در زمینه اشتغالزایی از دانشجویان خبره و ممتاز استان بهره بگیریم تا ضمن بورسیه و کمک به درآمدزایی آنها، تخصصهای لازم را آموزش دهیم و حتی در قراردادهای خود با پیمانکاران نیز این موضوع را مدنظر قرار دادیم تا تمامی نیروهای انسانی، بومی استان کردستان باشند.
به علاوه، انتقال تمام واحدهای اداری، مالی، فنی و مهندسی از تهران به کردستان به عنوان دیگر برنامههای مدیریت جدید شرکت بیان شده و به گفته ایشان قرار است همه واحدها به داخل استان منتقل شوند تا بدین ترتیب، ضمن کنترل و مدیریت بهتر بر فرایندها، به رونق استان کمک بیشتری شود.
سرعت در پیشرفت
دکتر مختاری مدیرعامل شرکت صبا امید غرب خاورمیانه در خاتمه اظهار داشت: در زمینه حل و فصل مشکلات و مسائل موجود به خصوص در چالشهای مربوط به پیمانکاران داخلی و خارجی اقدامات خوبی انجام گرفته که اثرات آن را به زودی در پیشرفت پروژه مشاهده خواهیم کرد. همچنین جهت تامین مالی، ضمن برنامهریزی جهت افزایش سرمایه، مذاکرات و اقدامات اولیه با نهادهای مالی انجام شده و در نظر داریم با انتشار اوراق بدهی نسبت به تامین مالی اقدام کنیم تا هر چه سریعتر این پروژه وارد مدار تولید شود.
0 دیدگاه