صورت های مالی 165 شركت در هفته دولت منتشر می‌شود/ ارتقای رتبه ضریب نفوذ بیمه ایران در بین كشورهای منطقه از 5 به 3/ پرداخت 373 هزار و 917 فقره وام ازدواج به ارزش 51 هزار میلیارد تومان در سال جاری

معاون وزیر اقتصاد با اشاره به انتشار صورت های مالی سال ۱۳۹۹، 321 شرکت دولتی در سال گذشته، گفت: تاکنون در سامانه طراحی شده وزارت اقتصاد صورت های مالی سال ۱۴۰۰، 165 شرکت بارگذاری شده و این صورت های مالی در هفته دولت در کدال منتشر خواهد شد.
صورت های مالی 165 شركت در هفته دولت منتشر می‌شود/ ارتقای رتبه ضریب نفوذ بیمه ایران در بین كشورهای منطقه از 5 به 3/ پرداخت 373 هزار و 917 فقره وام ازدواج به ارزش 51 هزار میلیارد تومان در سال جاری

سیدعباس حسینی، معاون امور بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی امروز در نشست خبری به مناسبت هفته دولت به تشریح عملکرد وزارت اقتصاد، در حوزه امور بانکی، بیمه و شرکت های دولتی پرداخت.

وی با اشاره به پرداخت 377 هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی در دو ماهه اول امسال،اظهار داشت: این میزان تسهیلات اعطایی در دو ماهه اول سال جاری 40 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است.

دیگران چه می خوانند:

معاون امور بانک،  بیمه و شرکت های دولتی وزارت اقتصاد، تصریح کرد: از مجموع تسهیلات پرداختی، سهم بخش کشاورزی 5 درصد، صنعت 33 درصد، مسکن 5 درصد و بازرگانی 37 تا 38 درصد بوده است و 11 درصد از این تسهیلات هم به خانوار و مصرف کننده نهایی پرداخت شده است.

وی مانده تسهیلات قرض الحسنه را 318 هزار میلیارد  تومان عنوان کرد و گفت: بانک ها معادل 105 درصد از منابع قرض الحسنه شان را تسهیلات قرض الحسنه پرداخت کرده اند و در چند سال اخیر معمولا 5 تا 6 درصد از بیش از کل منابع تسهیلات قرض الحسنه پرداخت کرده اند.

حسینی تصریح کرد: حجم کل معوقات بانکی 361 هزار میلیارد تومان است که حدود 8.3 درصد از مانده کل تسهیلات اعطایی است.

معاون وزیر اقتصاد درخصوص پرداخت تسهیلات به شرکت های دانش بنیان هم گفت: در 12 ماه منتهی به اردیبهشت ماه امسال 71 هزار میلیارد تومان تسهیلات به این شرکت ها پرداخت شده که این رقم 97 درصد بیش از 12 ماه منتهی به اردیبهشت ماه سال 1400 است.

وی در ادامه به تشریح عملکرد وزارت اقتصاد در حوزه شرکت های دولتی  پرداخت وگفت: برای افزایش شفافیت اقدامات متعددی در دستور قرار گرفت که یکی از آنها انتشار صورت‌های مالی بانک‌ها، بیمه ها و شرکت های دولتی بود. این کار برای اولین بار در تاریخ کشور با پیگیری وزیر اقتصاد توسط این وزارتخانه انجام شد.

انتشار اسامی بدهکاران بانکی در راستای ایجاد شفافیت

معاون امور بانکی،  بیمه و شرکت های دولتی وزارت اقتصاد اقدام دیگر دولت برای شفافیت را انتشار اسامی ابربدهکاران بانکی دانست و گفت: از آبان ماه سال گذشته مکاتباتی با وزارت اقتصاد برای انتشار اسامی ابربدهکاران بانکی انجام شد و در نهایت براساس قانون بودجه سال جاری این اقدام صورت گرفت.

وی ادامه داد: اقدام دیگر الزام بانک های دولتی  به ارائه یک نسخه از قرارداد تسهیلات به مشتری بود که البته برنامه این است که علاوه بر نسخه فیزیکی، نسخه الکترونیک آن هم به مشتری ارائه شود.

مهلت 6 ماهه به بنگاه های اقتصادی برای بازپرداخت بدهی بانکی و ارائه وام 10 میلیون تومانی به افراد آسیب دیده از بیماری کرونا از اقدامات دولت در این مدت بود که توسط معاون وزیر اقتصاد بیان شد.

جلسه رئیس جمهور با مدیران بانک‌ها بعد از 10 سال

حسینی با اشاره به جلسه رئیس جمهور با مدیران بانک ها، گفت: در این جلسه که پس از 10 سال برای اولین بار برگزار می شد، رئیس جمهور بر تسهیل پرداخت وام های خرد به مردم تأکید کرد و برای تحقق این دستور رئیس جمهور دو روز پس از این جلسه بخشنامه آن به بانک های دولتی ابلاغ شد.
 
وی افزود: از آن تاریخ تا 15 مرداد ماه 594 هزار و 878 فقره وام به میزان 20 هزار و 700 میلیارد تومان پرداخت شده است؛ میانگین تسهیلات پرداخت شده در این قالب 35 میلون تومان است.

حسینی تصریح کرد: از سال 87 تا 20 مرداد ماه 13 میلیون و 750 هزار فقره وام ازدواج به ارزش 258 هزار میلیارد تومان پرداخت شده است. 924 هزار فقره از این وام ها به ارزش 80 هزار میلیارد تومان در سال 1400 پرداخت شده است.

وی با اشاره به پرداخت 373 هزار و 917 فقره وام ازدواج به ارزش 51 هزار میلیارد تومان در سال جاری، افزود: همه کسانی که تا پایان 29 مرداد ماه در سامانه ثبت نام کرده و مدارک خود را به بانک های دولتی و تحت پوشش وزارت اقتصاد تحویل داده اند، در هفته دولت تسهیلات دریافت می‌کنند.

وی درباره واگذاری 3300 میلیارد تومان سهام و 3400 میلیارد تومان اموال مازاد بانک ها در سال گذشته، گفت: از حدود 7500 میلیارد تومان فروش اموال و سهام درسال گذشته، 6700 میلیارد تومان مربوط به دوره پس از استقرار دولت سیزدهم بوده است.

حسینی با بیان اینکه صندوق خسارت حوادث طبیعی ساختمان در سال جاری راه اندازی شده است، گفت: اساسنامه این صندوق به زودی تهیه و توسط وزیر اقتصاد امضاء خواهد شد. این صندوق می تواند به حادثه دیدگان بیمه خسارت پرداخت کند و کمک خوبی برای جبران خسارت آنها خواهد بود.

ارتقاء رتبه ایران در ضریب نفوذ بیمه

معاون وزیر اقتصاد با اشاره به صدور 115 هزار میلیارد تومان بیمه نامه در سال گذشته، افزود: سرانه حق بیمه در سال 99 بالغ بر 975 هزار تومان بود که این رقم در سال گذشته به یک میلیون و 954 هزار تومان افزایش یافته است. همچنین رتبه ایران در ضریب نفوذ بیمه در بین کشورهای منطقه از 5 به 3 ارتقاء یافته است.

وی تصریح کرد: در سال گذشته میزان خسارت های پرداختی شرکت های بیمه با 50 درصد افزایش به 65 هزار میلیارد تومان خسارت رسیده که با این حساب نسبت خسارت به حق بیمه حدود 56.4 درصد است.

اصلاح ساختار مالی و رفع ناترازی بانک‌ها

معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه برنامه دولت اصلاح ساختار مالی بانک ها و رفع ناترازی است، گفت: چند برنامه برای اصلاح ساختار بانک های دولتی در دستور کار داریم که یکی از آنها افزایش سرمایه نقدی بانک است. در همین راستا برای بانک قرض الحسنه مهر ایران فقط 10 درصد از سود خالص را تقسیم کردیم و 90 درصد باقی مانده را برای افزایش سرمایه بانک اختصاص دادیم.

وی افزود: با این اقدام، سرمایه بانک قرض الحسنه مهر ایران از 2500 میلیارد تومان به 5 هزار میلیارد تومان افزایش یافت.

حسینی اضافه کرد: سرمایه پست بانک هم 40 درصد افزایش می یابد.

معاون امور بانکی، بیمه و شرکت های دولتی وزارت اقتصاد گفت: بخشی از ناترازی بانک ها را با فروش اموال مازاد دنبال می کنیم و در همین راستا بانک ملی سهام پتروشیمی اراک و پتروشیمی شازند را به میزان 33 هزار میلیارد تومان واگذار می کند.

وی افزود: بازپرداخت بدهی دولت به بانک های دولتی هم از دیگر برنامه ها برای رفع ناترازی بانک ها است و براساس حسابرسی انجام شده دولت 150 هزار میلیارد تومان به بانک های دولتی بدهی دارد. در تلاش هستیم با برنامه مناسب و در یک فرایند مشخص بدهی دولت به بانک های دولتی را تسویه کنیم.

حسینی تأکيد کرد: 12-13 راهکار برای بازپرداخت بدهی دولت به بانک ها پیشنهاد شده که این پیشنهادات در حال بررسی است و به محض اینکه در دولت نهایی شود، در دستور کار قرار خواهد گرفت.

معاون وزیر اقتصاد برنامه دیگر این وزارتخانه را تفکیک بانک ها از یکدیگر عنوان کرد و گفت: یکی از مشکلات نظام بانکی این است که قانون همه بانک ها را به یک چشم می بیند و فرقی بین بانک تجاری و بانک تخصصی و یا توسعه ای قائل نیست.

وی ادامه داد: قرار بر این است که برای بانک های قرض الحسنه، تجاری، تخصصی وتوسعه ای قوانین جداگانه ای تدوین کنیم.

 مقدمات این کار با برگزاری جلساتی با بانک مرکزی در حال انجام است.

انتشار صورت های مالی 165 شرکت دولتی در هفته دولت

حسینی با اشاره به انتشار صورت های مالی سال  1399،  321 شرکت دولتی در سال گذشته، گفت: تاکنون در سامانه طراحی شده وزارت اقتصاد صورت های مالی سال 1400،  165 شرکت بارگذاری شده و این صورت های مالی در هفته دولت در کدال منتشر خواهد شد.

معاون وزیر اقتصاد از راه اندازی میز خدمت در همه شعبات بانک های دولتی در روزهای 29 مرداد تا 11 شهریور ماه به مناسبت هفته دولت خبر داد و گفت: رئیس یا معاون شعبه در این میز مستقر خواهد شد و برخی اختیارات به رئیس شعبه در این روزها تفویض خواهد شد.

وی افزود: یکی از مشوق های دولت در این روزها، حذف جرایم تسهیلات معوق است. در صورتی که بدهکار بانکی اصل و سود تسهیلات معوق خود را با بانک تسویه کند، جرایم تسهیلاتش بخشیده خواهد شد.

 

 

به گزارش شبکه اخبار اقتصادی و دارایی (شادا)،

صورت های مالی 165 شركت در هفته دولت منتشر می‌شود/ ارتقای رتبه ضریب نفوذ بیمه ایران در بین كشورهای منطقه از 5 به 3/ پرداخت 373 هزار و 917 فقره وام ازدواج به ارزش 51 هزار میلیارد تومان در سال جاری

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟