نقش‌آفرینی فولاد مبارکه در اقتصاد غیر نفتی

مجتمع فولاد مبارکه که در بسیاری از اتفاقات فولاد توانسته افتخارآفرینی کند، اکنون تمام تلاش خود را در مسیر نقش‌آفرینی در اقتصاد بدون نفت به کار بسته است.
نقش‌آفرینی فولاد مبارکه در اقتصاد غیر نفتی
دیگران چه می خوانند:

به گزارش رصد بورس، مدیران مجتمع فولاد مبارکه رسالت خود را تنها تولید ورق فولادی نمی‌دانند بلکه امروز هم‌قسم شده‌اند تا تمام تلاش خود را برای خلق آینده‌ای بهتر و ساختن ایران اسلامی در مسیر توسعه اقتصاد پایدار ملی به کار بگیرند. این جمله ای بود که مدیرعامل مجتمع فولاد مبارکه در تبیین برنامه‌ها و تدوین اقدامات بزرگترین کارخانه فولاد خاورمیانه برای دستیابی به اقتصادی پویا و بدون نفت بر زبان آورد. 
 
فولاد مبارکه به عنوان بزرگ‌ترین بنگاه اقتصادی کشور است که بیش از 60 درصد صنعت کشور به فولاد مبارکه وابسته هستند. این غول فولادی خاورمیانه به دلیل عملکرد مطلوب سال‌های فعالیت خود توانسته است با وجود تحریم‌های ظالمانه، نقشی اساسی در عدم وابستگی و رسیدن به خودکفایی نسبی در صنایع مختلف اعم از خودرو و لوازم خانگی ایفا کند.  
 
مجموعه‌ای که این روزها با تمرکز بر اموری چون مباحث مرتبط باانرژی، انتقال آب خلیج‌فارس به استان و محیط‌زیست مصمم است ضمن برطرف شدن مشکل آب صنایع به رفع چالش‌های زیست‌محیطی ناشی از آلایندگی‌های صنعت هم کمک نماید. 
امروز اقتصاد فولادین به عنوان بهترین جایگزین اقتصاد بدون نفت، نقشه راهی است که می‌تواند کشور را به اقتصاد مقاومتی برساند. کشور هند با درک اهمیت فولاد در اقتصاد ارزآور، وزارت فولاد را تشکیل داد و در کشورهای در حال توسعه و کشورهایی که رشد جدی در توسعه صنعت رقم می‌زنند همه در این صنعت سرمایه‌گذاری جدی کردند. 
 
ایران کشور دهم در دنیا است و سرمایه گذاری خوبی در این حوزه انجام شده است. امروز در راستای رسیدن به اقتصاد بدون نفت، صنعت فولاد و هدف‌گذاری صادراتی می‌تواند نقش‌آفرینی کند. فولاد مبارکه امروز فارق از یک منطقه جغرافیایی حرف برای گفتن دارد و می‌تواند مرکز هدف‌گذاری دولت باشد. 
 
به گفته مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان، اگر این مجتمع در سیاست‌گذاری و ثبات سیاست‌ها حمایت شود توانایی این را دارد که خودکفایی اقتصادی، صنعتی کشور و اقتصاد بدون نفت را رقم بزند. 
 
ظرفیت ایجاد شده در گروه فولاد مبارکه 10.2 میلیون تن بوده و با وجود مشکلات چند ساله اخیر در حوزه مواد اولیه، حمل و نقل و انرژی سال گذشته موفق شد تا از ظرفیت و 10.2 میلیون تن در اواسط اسفندماه عبور کند. سال گذشته قطعی گاز و برق اُفت تولید سنگین 700 هزار تنی را به فولاد تحمیل کرد، اما هدف گذاری فولاد مبارکه توسعه کمی، کیفی و متوازن و تولید محصولات جدید با ارزش افزوده بالا بوده است. رمز سودآوری در فولاد مبارکه افزایش بهره‌وری و ایجاد ارزش افزوده در این زنجیره کامل عنوان شده است.  
 
مجتمع فولاد مبارکه اصفهان در حوزه بومی‌سازی توانست 100 هزار قطعه و تجهیز و ماده مصرفی را به همراه 1300 قطعه و ماده را داخلی سازی کند. روند همکاری این مجموعه بزرگ فولاد سازی کشور به گونه‌ای در همکاری با 605 شرکت دانش‌بنیان رقم خورده است که در سال جاری 1300 قطعه برای بومی‌سازی هدف‌گذاری شده است. 
 
طی یک دهه گذشته، سهام فولاد مبارکه بالاترین بازده در مقایسه با خودرو، سکه، ارز و مسکن را داشته است و اگر انسجامی بین سیاست‌های اقتصادی دولت، صنعت و نیرو ایجاد شود بسیاری از مشکلات اقتصادی با روی آوردن و اعتماد به این بازار برطرف می‌شود. 
 
علاوه بر این، فولاد مبارکه سرمایه‌گذاری 2.3 میلیارد یورویی در حوزه محیط‌زیست و انرژی داشته است که در راستای بالا بردن راندمان مصرف، بهینه کردن مصارف، نصب غبارگیر و اجرای پروژه‌های متعددی که با کاهش دی‌اکسید کربن و مصرف انرژی همراه است و درنهایت در جهت تبدیل فولاد مبارکه به صنعت سبز، چنین سرمایه‌گذاری‌هایی انجام می‌گیرد.

نقش‌آفرینی فولاد مبارکه در اقتصاد غیر نفتی

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟