🔸 شرکت فولاد خوزستان در نیمه نخست امسال، یک ماه و نیم با محدودیت شدید برق مواجه بود و 540 هزار تن از تولید فولاد برنامهریزیشده خود را از دست داد. با وجود این دشواری عظیم، این شرکت با فاصله زیاد نسبت به رقبا، بزرگترین تامینکننده شمش فولادی در کشور بود. حجم معامله فولاد (شمش فولادی و اسلب) و آهن اسفنجی شرکت فولاد خوزستان در رینگ داخلی بورس کالا در نیمه نخست امسال به حدود 1،000،000 تن رسید که همت و تلاش ستودنی این شرکت برای تامین نیازهای بازار علیرغم چالش شدید محدودیتهای برق را نشان میدهد.
🔸 حجم معاملات شمش فولادی این شرکت در رینگ داخلی بورس کالا در نیمه نخست امسال با رشد 4 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به حدود 613 هزار تن رسید. اگر محدودیتهای برق وجود نمیداشت، این شرکت در سطح بسیار بالاتری نیاز بازار به شمش فولادی را رفع میکرد کما اینکه در 4 ماهه نخست امسال، حجم معاملات شمش فولادی این شرکت در بورس کالا، 52 درصد بیش از 4 ماهه نخست سال گذشته بود.
🔸 شرکت فولاد خوزستان با وجود محدودیتها، یکی از تامینکنندگان بزرگ نیاز بازار به تختال و آهن اسفنجی نیز بوده و از ابتدای فروردین تا انتهای شهریور امسال 179 هزار تن تختال و 188 هزار تن آهن اسفنجی این شرکت در بورس کالا معامله شده است.
🔸 در نیمه نخست سال جاری، در مجموع 3،378،200 تن شمش فولادی در رینگ داخلی بورس کالا معامله شده است که سهم فولاد خوزستان از کل معاملات شمش با وجود محدودیتهای شدید برق در استان خوزستان، 18/1 درصد بوده است.
🔸 همچنین از ابتدای فروردین تا انتهای شهریورماه سال جاری، درآمد فولاد خوزستان از محل فروش شمش فولادی در رینگ داخلی بورس کالا با رشد 56 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به 12 هزار و 845 میلیارد تومان رسیده است.
🔸 در این دوره، کل ارزش معاملات شمش فولادی در بورس کالا 68 هزار و 463 میلیارد تومان بوده که فولاد خوزستان 18/8 درصد ارزش بازار داخلی شمش را به خود اختصاص داده است.
🔸 گفتنی است، فولاد خوزستان که تاکنون در برابر محدودیتها و چالشها، تابآوری بالایی از خود نشان داده، برای تامین پایدار برق و جلوگیری از اخلال در روند تولیدات خود، در حال احداث یک نیروگاه سیکل ترکیبی 520 مگاواتی است که فاز گازی آن تا یک سال و نیم آینده به بهرهبرداری میرسد؛ البته این نیروگاه، قابلیت توسعه به 1000 مگاوات را نیز دارا خواهد بود. فولاد خوزستان همچنین سعی کرده تهدید کمبود برق را به فرصت تبدیل کند و در دوره محدودیتهای برقی، ظرفیت تولید فولاد خود را از 3/8 میلیون به 4 میلیون تن در سال افزایش داده است.
0 دیدگاه