به گزارش رصد بورس، سازمان منطقه آزاد انزلی با توجه به ویژگیهای جذاب این منطقه برای سرمایهگذاران از جمله برخورداری از زیرساختهای بندری شامل دو مجتمع بندری کاسپین و انزلی در تلاش است تا با معرفی بستههای سرمایهگذاری و خدمات قابل ارائه به فعالان اقتصادی و سرمایهگذاران با حضور در رویدادهای ملی زمینههای جذب و استفاده از ظرفیتها را فراهم آورد.
هدفگذاری برنامهای منطقه آزاد انزلی در سال 1402
سازمان منطقه آزاد انزلی برنامههای خود را در سال جاری در دو محور رشد تولید و مهارتورم برنامهریزی کرد. در زمینه رشد تولید برنامههایی برای سال 1402 در حوزه صنعت، جذب حمایتهای مالی بانکها و سرمایهگذاران خارجی، افزایش بهرهوری، فعال کردن واحدهای تولیدی راکد و نیمه تعطیل، احداث نیروگاه و تامین انرژی واحدهای تولیدی، توسعه صادرات و بازاریابی واحدهای تولیدی و در زمینه مهار تورم؛ حضور فعالانه در برنامههای ستاد تنظیم بازار، افزایش نظارتها بر بازار با حضور فعالان بخش خصوصی و تبدیل تهدید به فرصت در زمان تحریم تدوین شد که به صورت مجدانه پیگیری گردید.
محور بعدی برنامههای توسعهای سازمان منطقه آزاد انزلی برای سال جاری بود که در حوزه صنعت و گسترش صنایع تولیدی هدفگذاری شد. با توجه به اینکه در حال حاضر 164 واحد صنعتی در 2 شهرک صنعتی فعال میباشند و ظرفیت به مرز اشباع رسیده است این سازمان تصمیم گرفت که اقدام به توسعه فضای صنعتی برای تولیدکنندگان و صنایع جهت استقرار نماید.
به همین خاطر با دستور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی برنامههایی برای مرتفع شدن این مشکلات در ایجاد شهرک صنعتی شماره 3 برای عملیاتی شدن این موضوع به اجرا گذاشته شد. تلاش مجموعه سازمان منطقه آزاد انزلی بر این است که رویکرد در واگذاری شهرک صنعتی جدید این منطقه در آینده به سمت سرمایهگذاری خارجی و واحدهای صنعتی و صادراتی پیش برود. پیشبینی میشود با راه اندازی این شهرک بیش از 200 واحد صنعتی در این شهرک مستقر بشوند.
شهرکهای صنعتی این منطقه آزاد نیز فعال شدهاند و واحدهای تولیدی برای فعالیت در این شهرکها مستقر هستند. واحدهای خدماتی و گردشگری نیز در حوزه طرحهای توسعهای توریسم و سلامتمحور فعالیت خود را آغاز کردهاند. خوشبختانه پروژههای بسیار خوبی در منطقه آزاد تجاری - صنعتی انزلی به بهرهبرداری رسیدهاند.
بیش از 200 میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی در مدت حدودا 18 سال فعالیت منطقه آزاد انزلی صورت گرفته است و حدود 300 شرکت خارجی در این منطقه ثبت شدهاند که نیمی از این شرکتها در حال حاضر فعال هستند. تقویت و افزایش توان تولید واحدهای موجود از دیگر برنامههای این منطقه در تحقق رشد تولید است.
ویژگیهای سرمایهگذاری و طرحهای توسعهای در منطقه آزاد انزلی
منطقه آزاد انزلی با داشتن معافیتهای گمرکی و اداری، مدیریت یکپارچه و سهولت در دریافت مجوزها و استعلامات، وجود شهرکها برای واحدهای تولیدی و موقعیت جغرافیایی مناسب، یک محیط مناسب برای جذب سرمایهگذاران است. کاهش مراحل اداری و قرارگرفتن در موقعیتهای ژئوپلیتیک منطقه آزاد انزلی از قرارگرفتن در مسیر کریدور شمال و جنوب تا اتصال راهآهن سراسری، استفاده از حمل و نقل ترکیبی، وجود شهرکها برای واحدهای تولیدی فعال همگی از ویژگیها و امتیازات منطقه آزاد تجاری و صنعتی انزلی برای جذب سرمایهگذاران به شمار میآید.
منطقه آزاد انزلی برای برخورداری سرمایهگذاران از این مزیتها طرحهای توسعهای متعددی را در جهت پیشرفت این منطقه در دستور کار عملیاتی قرار داد که در این مسیر دارای پیشرفتهای چشمگیری بوده است. در حال حاضر بسیاری از این پروژهها در حوزههای مختلفی همچون لجستیک و بندری، حمل و نقل ترکیبی، شهرکهای صنعتی و واحدهای خدماتی و گردشگری فعال در زمینه توریسم و سلامتمحور به بهرهبرداری رسیدهاند.
در حوزه لجستیک و بندری، اسکلههای منطقه آزاد انزلی آماده ارائه خدمات شد و اکنون در حال تخلیه و بارگیری است و حمل و نقل کالاها از آنجا صورت میگیرد. زیرساخت های بندری منطقه آزاد انزلی، شامل دو مجتمع بندری کاسپین با 5 پست اسکله فعال و انزلی با 17 پست فعال و ظرفیت کنونی حدود 17 میلیون تن در سال است که در سطح نهایی، بندر کاسپین به 22 پست اسکله و انزلی به 23 پست افزایش پیدا میکند. پیشبینی میشود که ظرفیت کنونی دو بندر مذکور در صورت بهرهبرداری کامل 45 پست اسکله به بیش از 30 میلیون و حتی تا 35 میلیون تن برسد.
با توجه به اینکه انزلی با قدمتی 300 ساله از دیرباز به عنوان دروازه اروپا شناخته میشود که حمل و نقل کالا و فعالیت با حاشیه دریای خزر از شهر و بندر انزلی بسیار آسان است. این منطقه به دلیل برخورداری از امکان حمل و نقل ریلی با اتصال راهآهن سراسری به مجتمع بندری کاسپین توان حمل و نقل و تخلیه و بارگیری با استفاده از حمل و نقل ترکیبی را به طور گستردهای افزایش داده است. این موارد سبب شده تا منطقه آزاد انزلی به عنوان یکی از مناطقی که دارای موقعیت بسیار خوبی در کریدور شمال - جنوب و ارتباط با کشورهای حاشیه دریای خزر به شمار آید.
با اتصال قریبالوقوع به خط ریل سراسری در پیربازار رشت که ریلگذاری بیش از 25 کیلومتر از طول خط ریلی 37 کیلومتری انجام شده و در مرحله تکمیل چند پل روگذر برای قطار و یک خط ریلی چند صد متری در منطقه آزاد انزلی است و برآورد میشود طی سه ماه آینده به بهرهبرداری برسد.
با تکمیل این خط ریلی؛ اولاً ارتباط ریلی دو دریای شمالی و جنوبی ایران به یکدیگر تکمیل میگردد و ثانیاً زیرساخت اصلی برای فعال سازی کریدورهای ترانزیتی عبوری از ایران به ویژه شمال - جنوب برای بهرهبرداری آماده میشود. محور اصلی و مورد توجه دیگر اینکه این خط ریلی موجبات ایجاد توسعه روابط اتحادیه اقتصادی اوراسیا و کشورهای حاشیه دریای کاسپین با بخش های جنوبی خلیج فارس را فراهم خواهد آورد. تمامی این خصوصیات از دیدگاه کارشناسان به معنای تقویت شاخص های پدافند غیرعامل کشور که همان ارزآوری، وابسته کردن منافع دیگر کشورها به توانمندی های متنوع حمل و نقلی و ترانزیتی کشور عزیزمان و در نهایت اشتغالزایی را به دنبال خواهد داشت.
انزلی به دلیل برخورداری از امکانات فوق دارای توانمندیهای منحصر به فردی در ارتباط با اتحادیه اقتصادی اوراسیا، پلهای ارتباطی میان اعضای سازمان همکاری شانگهای، سازمان همکاری اکو، و کشورهای عضو دی 8 (زیرمجموعه سازمان همکاری اسلامی)، و کشورهای عضو کریدورهای بینالمللی است که از جذابترین مزیتها در میان مناطق آزاد برای جذب سرمایهگذاران خارجی به شمار میآید.
سازمان منطقه آزاد انزلی ظرف سالهای اخیر با نقشآفرینی در توسعه مناسبات بینالمللی کشورمان، تأمین کالاهای اساسی و مواد اولیه واحدهای تولیدی صنعتی داخلی، تفاهم نامههای همکاری متعددی با کشورهای منطقه منعقد کرده است.
0 دیدگاه