صندوق زرین پارسیان از 22 مهر سال 1393 با مدیریت شرکت تأمین سرمایه لوتوس پارسیان و تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار تهران فعالیت خود را آغاز کرد و اکنون با در اختیار داشتن مدیریت بیش از 17 هزار میلیارد ریال دارایی، جزو صندوقهای بزرگ سهامی کشور است به نحوی که در دسته صندوقهای سهامی صدور و ابطالی بازار سرمایه کشور، صندوق زرین پارسیان جایگاه پنجم را از نظر میزان دارایی تحت مدیریت دارد.
همچنین، در جمع کل صندوقهای سهامی بازار سرمایه کشور –به جز صندوق واسطهگری مالی یکم و صندوق پالایشی یکم که به لحاظ ترکیب دارایی پرتفوی قابل مقایسه با سایر صندوقها نیستند-، صندوق زرین پارسیان در جمع 10 صندوق بزرگ سهامی کشور و در جایگاه نهم قرار دارد.
تاریخچه بازدهی صندوق زرین پارسیان
سیاست سرمایهگذاریها و نحوه مدیریت صندوق زرین پارسیان از ابتدای فعالیت بر این اساس بوده است که بازدهی صندوق از میانگین بازدهی بورس بالاتر باشد به نحوی که در بازدهی مثبت بیش از میانگین بازار و در بازدهی منفی کمتر از میانگین بازار عمل کند.
صندوق زرین پارسیان از ابتدای فعالیت خود تا تاریخ 21 مهر 1402، بیش از 2718 درصد بازدهی نصیب سرمایهگذاران کرده است و این درحالی است که میانگین بازدهی بازار سهام در همین مدت برابر 2709 درصد بوده است. همچنین، در سه ماهه گذشته که بازار سهام وضعیت مناسبی برای سوددهی نداشته است و بازار به اصطلاح قرمز بوده است، میانگین بازدهی بورس منفی 2.47 درصد بوده است درحالی که صندوق زرین پارسیان عدد منفی 1.64درصد را ثبت کرده است.
همچنین، در یک سال گذشته –از 21 مهر 1401 تا 21 مهر 1402- صندوق زرین پارسیان توانسته است بیش از 58 درصد بازدهی مثبت نصیب سرمایهگذاران خود کند و این درحالی است که میانگین بازدهی بورس در همین مدت 53 درصد بوده است.
استراتژی سرمایهگذاری
سرمایهگذاری در صندوق زرین پارسیان برای سرمایهگذارانی مناسب است که ریسکپذیری بسیار بالا و تمایل به سرمایهگذاری در بازار سهام دارند. از آنجا که سرمایهگذاری در بازار سهام همواره باید با دید بلندمدت صورت گیرد لذا یکی دیگر از مشخصههای سرمایهگذاری در این صندوق داشتن دید بلندمدت برای سرمایهگذاری است.
مدیران صندوق زرین پارسیان منابع مالی آن را عمدتاً به خرید و فروش سهام شرکتها در بازار سهام اختصاص میدهند تا بتوانند حداکثر بازدهی ممکن را برای سرمایهگذاران خود محقق کنند ولی هیچگونه تضمینی برای سودآوری این صندوق به ویژه در کوتاهمدت وجود ندارد. هرچند باید توجه داشت که ریسک صندوقهای سهامی با بهرهگیری از مدیریت حرفهای و به کارگیری دانش تخصصی قابل کنترل است و ریسک سرمایهگذاری در این نوع صندوق به مراتب پایین تر از ریسک سرمایهگذاری مستقیم در بازار سهام است. با این حال سرمایهگذاران محترم باید توجه داشته باشند که ممکن است در صورتی که روند بازار منفی باشد، سرمایه ایشان کاهش پیدا کند.
به طور کلی میتوان گفت اگر به دنبال سرمایهگذاری با سود بالا ولی کنترل شده هستید و تمایل به سرمایهگذاری بلندمدت در بورس دارید، این صندوق فرصت خوبی برای شماست.
توجه به این نکته ضروری است که صندوق زرین پارسیان پرداخت سود دورهای ندارد و سرمایهگذار سود و زیان خود را از افزایش و کاهش ارزش واحدهای سرمایهگذاری صندوق شناسایی میکند همچنین، امکان پیشبینی نرخ سود در این صندوق وجود ندارد. از طرفی، روند سود و زیان در این صندوق به روند بازار سهام بستگی دارد لذا دورههای صعود و نزول بازار سهام در روند سود و زیان صندوق تاثیرگذار است و باید در نظر داشت که نوسان جزو ذات بازار سهام است.
تعداد سرمایهگذاران
تا کنون بیش از 680 هزار سرمایهگذار در صندوق زرین پارسیان سرمایهگذاری کردهاند که شامل بیش از 678 هزار سرمایهگذار حقیقی و 1200 سرمایهگذار حقوقی است. در حال حاضر بیش از 4800 سرمایهگذار حقیقی در صندوق زرین پارسیان واحد سرمایهگذاری فعال دارند.
مجموع کل واحدهای سرمایهگذاری در اختیار سرمایهگذاران در صندوق زرین پارسیان برابر 5 میلیون و 980 هزار و 430 واحد است که از این تعداد واحد سرمایهگذاری، بیش از یک میلیون واحد آن متعلق به سرمایهگذاران حقیقی صندوق است.
نحوه سرمایهگذاری در صندوق زرین پارسیان
سرمایهگذاری در صندوق زرین پارسیان به صورت آنلاین از طریق مرکز سرمایهگذاری آنلاین لوتوس فراهم است و لذا سرمایهگذاران میتوانند بدون نیاز به داشتن کد بورسی و به آسودگی یک خرید اینترنتی، در این صندوق سرمایهگذاری کنند.
برای شروع سرمایهگذاری لازم است هر فرد ابتدا در سامانه سجام ثبتنام کرده و احراز هویت شود و سپس در مرکز سرمایهگذاری آنلاین لوتوس با وارد کردن کد ملی خود میتواند رمز ورود به سامانه را دریافت کرده و سرمایهگذاری خود را آغاز کند.
0 دیدگاه