محمد رحمتی کارشناس محیط زیست فولاد مبارکه در یک گفتوگوی اختصاصی با الهه سی ستار خبرنگار رصد بورس درباره شایعات مطرح شده درخصوص آلایندگی شرکت فولاد مبارکه، گفت: صنایع بزرگی مانند فولادمبارکه یا صنایع پتروشیمی و معدنی با توجه به ماهیت و شرایط فعالیت خود به صورت صددرصد دارای آلایندگی میباشند و این موضوعی نیست که کتمان شود و این اتفاق هم در شرکتهای بزرگ دنیا هم میافتد.
وی با اشاره به اینکه فرآیندی انجام میشود تا ماده اولیه تبدیل به یک محصول با ارزشافزوده بالا به مانند فولاد یا ورقهای فولادی میشود، اظهار داشت:یکسری product (ساختار)هایی را دارد که شاید در عامیانه از آن به عنوان آلاینده یاد شود ولی ما آنها را به عنوان فرآورده جنبی (Coproduct) میشناسیم که میتوانیم از آن بهترین استفاده را ببریم و آنها را به حداقل برسانیم.
این کارشناس محیط زیست، رویکرد فولاد مبارکه را در پایداری محیط زیست و رسیدن به توسعه پایدار عنوان کرد و افزود: این رویکرد بدین صورت است که فولاد مبارکه به جای اینکه آلایندگی ایجاد بکند و یا محصولی که تولید میکند دارای آلایندگی بالایی باشد، شاخصهای عملکردی و پایداری توسط فولاد مبارکه تدوین شده که براساس آن از انتشار آلایندهها جلوگیری می کند و تا جاییکه بتواند به حداقل میرساند تا انتشار آلاینده یا محصولات جانبی کمتری داشته باشیم و راندمان مواد را به حداکثر مقدار ممکن برسانیم.
محمد رحمتی ادامه داد: اگر مقدار آلایندهای هم وجود داشته باشد و نتوانیم از انتشار آن جلوگیری بکنیم، در نهایت با اقداماتی مانند استفاده از غبارگیرهای مختلفی که وجود دارد از انتشار آن جلوگیری میشود. فولاد مبارکه با به کارگیری غبارگیرها که از بهترین تکنولوژیهای روز دنیاست در این زمینه بهره برده به نحوی که از انتشار گردوغبار و آلایندههای گازی جلوگیری میکند. این شرکت میزان مصرف انرژی را سعی کرده تا به حداقل برساند که در این زمینه از بازیابی حرارتی انرژی استفاده کرده است تا بتواند منابع مصرف انرژی را کاهش بدهد.
وی در خصوص شناخت جایگاه فولاد مبارکه در اهمیت و ارزش قائل شدن برای حوزه محیط زیست، تاکید کرد: شرکت فولاد مبارکه حدود یک میلیارد دلار را تاکنون به حوزه محیط زیست اختصاص داده است. این مبلغ هزینهکرد در حوزههای هوا، آب و پساب، انرژی و پسماندها انجام شده تا بتوانیم انتشار آلایندهها در محیط زیست را به حداقل برسانیم و از این رهگذر آینده محیط زیست را برای نسلهای بعد به خطر نیاندازیم.
کارشناس محیط زیست شرکت فولاد مبارکه در پاسخ به سوال خبرنگار رصد بورس در خصوص فعالیتهای انجام گرفته در زمینه مسئولیتهای اجتماعی توسط این شرکت، گفت: در حوزه توسعه پایدار شرکت فولاد مبارکه با استناد به هر سه رکن؛ اقتصاد پایدار، محیط زیست پایدار و حوزه مسئولیتهای اجتماعی اقدامات ویژه و سازندهای را به انجام رسانده تا بتوانیم یک محیط زیست فعال به دور از آلایندهها را برای نسلهای بعد و آیندگان داشته باشیم. در این راستا، اتفاقات خوبی از طرف شرکت فولاد مبارکه اصفهان در حال انجام است. از جمله این اقدامات میتوان به دو کلان پروژه اشاره کرد، اولی بحث احداث نیروگاه خورشیدی 600 مگاواتی در شرق اصفهان است که انشاء الله در دو هفته دیگر کلنگ احداث آن بر زمین زده خواهد شد تا از این طریق بتوانیم در حوزه انرژی خورشیدی کمکی در استان و صنعت و منطقه باشیم.
رحمتی تصریح کرد: پروژه دیگر فولاد مبارکه مربوط به نیروگاه سیکل ترکیبی است. نیروگاههایی که اکنون استفاده میکنیم حدود 28 درصد راندمان دارد که عملا هم مصرف منابع و گاز بالایی دارد و هم آلایندههای زیادی را منتشر میکند، اما اکنون قصد داریم با استفاده از تکنولوژی جدید، نیروگاه سیکل ترکیبی کلاس F را راه اندازی نماییم که حدود 1060 مگاوات است و علاوه بر تامین برق مورد نیاز مجموعه فولاد مبارکه میتواند به شبکه برق استانی هم کمک بکند. دو نیروگاه مذکور دارای مقادیری بالای 500 مگاوات است که با شرکت توانیر و برق منطقه ای هماهنگیهای لازم انجام شده و با حمایت کامل فولاد مبارکه، شرکت برق منطقه ای و شرکت مپنا در حال انجام است. لازم به ذکر است؛ حدود 30 درصد نیروگاه سیکل ترکیبی انجام شده و تا دو سال آینده به بهره برداری میرسد.
0 دیدگاه