به گزارش رصد بورس، گروه بانکی کمنوسانترین گروه در معاملات پرفراز و نشیب بازار سرمایه در ماههای اخیر بوده و علیرغم رشد نسبی بسیاری از گروهها و سهمهای مهم بازار، شاخص این گروه مجددا به کف حمایتی یکساله خود بازگشته بود. در همین حال، بانک ملت توانست با برنامهریزی دقیق و حساب شده مدیران توانمند خود با توجه به تمام شرایط سخت اقتصادی و تحریمی، رکورددار تراز عملیاتی 8 ماهه گذشته در این گروه باشد.
گروه بانکی را فعالان بازار سرمایه در قالب دستهبندی سهمهای ریالی بازار میشناسند که البته تعریف چندان دقیقی نیست زیرا بخش قابلتوجهی از دارایی بانکها همگام با نوسانات نرخ ارز در بلندمدت تغییر میکنند و حجم سپردههای اشخاص نیز متناسب با افزایش نرخ ارز و تورم (و به تبع آن افزایش بهره)، بیشتر میشود.
همچنین در بررسی دوساله این گروه و مقایسه روند آن با شاخص کل ملاحظه میشود که بازدهی هر دو دقیقا به یک میزان بوده است. بنابراین داراییها و درآمدهای این گروه بهصورت مستقیم و غیرمستقیم از تغییرات نرخ ارز متاثر میشوند و اطلاق بخش ریالی به این گروه میتواند همراه با خطای محاسباتی برای تحلیلگران باشد.
بانک ملت گزارش تحلیلی فعالیت خود را در مقطع منتهی به اردیبهشت ماه 1401 منتشر کرد که بر این اساس، این بانک با تراز عملیاتی 33.816 میلیارد ریال و ثبت رکورد در هشت ماه گذشته، رتبه نخست را در بین بانک های بورسی از آن خود کرده است.
پس از اعمال و شدت یافتن تحریمهای ظالمانه آمریکا، غالب صنایع و گروههای بورسی موفق شدند به نوعی این تحریمها را (هرچند با تحمل هزینه سربار) دور بزنند اما گروه بانکی با توجه به ماهیت عملکردی و شفافیت بسیار بالای عملیات چنین امکانی نداشته و بیشترین ضربهها را از تحریمهای بینالمللی خورده است و موفقیتهای حقوقی کسب شده در سطوح بینالمللی برای احقاق حقوق قانونی نیز در برابر حجم فشارها و زیانهای اعمال شده به این گروه ناچیز است.
مجموع این محدودیتها باعث شده که این گروه بیشترین تاثیر منفی را در این زمینه بپذیرد. در نقطه مقابل باز شدن محدودیتهای بینالمللی در زمینه برجام و FATF میتواند بیشترین اثرات مثبت را بر این گروه بورسی داشته و سکوی پرشی برای جهش سودسازی این گروه باشد. با همه این سختیها و مرارتهای اقتصادی و بازارگرمی تحریمکنندگان، بانک ملت توانست تراز عملیاتی خود را نسبت به ماه فروردین 1401 با رشد 15 درصدی به مبلغ 29.441 میلیارد ریال برساند.
بر اساس آمار اعلام شده از طرف این بانک، درآمد حاصل از تسهیلات، سپرده گذاری و اوراق بدهی بانک ملت در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته (مبلغ 42,462 میلیارد ریال) با رشد 58 درصدی رو به رو شده است. سود پرداختی به سپرده گذاران بانک ملت هم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 33درصد افزایش را نشان می دهد و از مبلغ 25,162 میلیارد ریال به مبلغ 33,427 میلیارد ریال رسیده است.
گفتنی است؛ تراز عملیاتی بانک ملت در اردیبهشت ماه، با رشد 95 درصدی به مبلغ 33,816 میلیارد ریال رسیده که بالاترین رکورد ثبت شده در 8 ماهه گذشته است.
در حال حاضر سودهای عملیاتی و غیرعملیاتی بانکها، عمدتا داخلی بوده و ظرفیتهای بینالمللی فراوان این گروه معطل مانده است؛ از جمله این ظرفیتها شعب بسیار زیاد بانکهای سابقا دولتی است که در صورت رفع تحریمها میتوانند به عنوان بازوی اجرای و شبکه گسترده بینالمللی، به نقل و انتقال پول و در نتیجه کسب سود بیشتر بانکها کمک کنند.
0 دیدگاه