فروش ملی مس به ۳۱۶ همت رسید؛ سود خالص ۹۲ درصد رشد کرد

سیدمصطفی فیض اردکانی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران، در مجمع عمومی عادی سالیانه این شرکت از ثبت رکوردهای تازه در تولید، فروش و سودآوری خبر داد و گفت ملی مس با توسعه اکتشافات، اجرای پروژه‌های بزرگ و مدیریت ریسک‌های انرژی و آب، در مسیر افزایش ظرفیت تولید قرار گرفته است.
فروش ملی مس به ۳۱۶ همت رسید؛ سود خالص ۹۲ درصد رشد کرد

به گزارش رصدبورس، فیض اردکانی در ارائه گزارش عملکرد هیئت‌مدیره برای سال مالی منتهی به 29 اسفند 1404، ظرفیت‌های معدنی ایران را یکی از مهم‌ترین پشتوانه‌های توسعه شرکت ملی صنایع مس ایران دانست.

بر اساس گزارش ارائه‌شده در مجمع، ایران با 72 میلیون تن ذخایر مس محتوا در رتبه ششم جهان قرار دارد، اما نرخ بهره‌برداری از این ذخایر حدود 0.47 درصد است؛ موضوعی که ظرفیت قابل‌توجهی برای توسعه صنعت مس کشور ایجاد کرده است. 

 

رکورد تاریخی حفاری اکتشافی

 

مدیرعامل ملی مس با اشاره به تقویت فعالیت‌های اکتشافی اعلام کرد منابع زمین‌شناسی شرکت به 22.3 میلیارد تن و ذخایر زمین‌شناسی آن به 16.8 میلیارد تن رسیده است.

در سال 1404 بیش از 550 هزار متر حفاری اکتشافی انجام شد که رکوردی تاریخی محسوب می‌شود. همچنین 86 دستگاه حفاری در عملیات اکتشافی شرکت فعال بوده‌اند.

اخذ گواهی کشف معدن شماره 2 سرچشمه یا سریدون، گواهی جدید کشف معدن مزرعه و ثبت عمیق‌ترین گمانه اکتشافی کشور، از دیگر دستاوردهای این بخش عنوان شد. 

 

تولید مس محتوا به بالاترین سطح 10 سال اخیر رسید

 

مطابق گزارش مدیرعامل، تولید مس محتوای معدنی شرکت در سال 1404 به 332 هزار و 182 تن رسید که نسبت به سال قبل حدود 10 درصد افزایش داشته و بالاترین رقم ثبت‌شده در یک دهه اخیر است.

تولید کنسانتره مس نیز با رشد 13 درصدی، به 105 درصد برنامه رسید. تولید کنسانتره مولیبدن 108 درصد و اکسید مولیبدن 125 درصد برنامه مصوب را محقق کرد. 

 

فروش 316 همتی ملی مس

 

شرکت ملی صنایع مس ایران در سال 1404 رکورد 316 همت فروش را ثبت کرد؛ رقمی که نسبت به سال قبل 81 درصد افزایش نشان می‌دهد.

از مجموع فروش شرکت، حدود 260 همت مربوط به بازار داخلی و 56 همت مربوط به صادرات بوده است. فروش داخلی نسبت به سال قبل دو برابر شد و فروش صادراتی نیز 25 درصد رشد کرد.

همچنین برای نخستین بار 67.8 هزار تن کنسانتره مس به سبد محصولات فروخته‌شده شرکت اضافه شد. 

 

جهش 92 درصدی سود خالص

سود خالص شرکت ملی صنایع مس ایران در سال 1404 به حدود 150 همت رسید که در مقایسه با سود 78.6 همتی سال قبل، رشد 92 درصدی را نشان می‌دهد.

حاشیه سود ناخالص شرکت به 58 درصد، حاشیه سود عملیاتی به 56 درصد و حاشیه سود خالص به 47 درصد رسید. هر سه شاخص نسبت به سال قبل حدود چهار واحد درصد بهبود یافته‌اند. 

 

6.3 میلیارد یورو پروژه در دست اجرا

فیض اردکانی پروژه‌های توسعه‌ای را پیشران افزایش ظرفیت تولید ملی مس دانست. بر اساس گزارش ارائه‌شده، ارزش پروژه‌های جاری شرکت به 6 میلیارد و 349 میلیون یورو می‌رسد.

میزان جذب منابع ریالی پروژه‌ها با رشد 65 درصدی به 54.5 همت و جذب ارزی با رشد 47 درصدی به 362.4 میلیون یورو رسیده است.

پروژه کاتد سونگون با پیشرفت 62 درصدی، فاز سوم تغلیظ سونگون با پیشرفت 65 درصدی و فاز دوم تغلیظ میدوک با پیشرفت 70 درصدی، سه پروژه مهم شرکت به شمار می‌روند. این طرح‌ها در مجموع ظرفیت تولید 200 هزار تن کاتد و 600 هزار تن کنسانتره را ایجاد خواهند کرد. 

 

هدف‌گذاری فروش 10 میلیارد دلاری

 

طبق برنامه میان‌مدت شرکت، ظرفیت تولید کنسانتره ملی مس تا سال 1409 به 3.2 میلیون تن و ظرفیت کاتد به 520 هزار تن خواهد رسید.

معادل ارزی فروش شرکت در این افق حدود 10 میلیارد دلار هدف‌گذاری شده است. در افق بلندمدت نیز تولید یک میلیون تن کاتد، 4.3 میلیون تن کنسانتره و فروش بیش از 12 میلیارد دلاری در برنامه قرار دارد. 

 

برنامه ملی مس برای مقابله با ناترازی انرژی

مدیرعامل ملی مس همچنین از برنامه‌ریزی برای ایجاد هزار و 822 مگاوات ظرفیت نیروگاهی با هدف کاهش ریسک ناترازی انرژی خبر داد.

بازچرخانی 144 میلیون مترمکعب آب در مجتمع‌ها، ساخت داخل نزدیک به سه هزار قلم کالا و اجرای بیش از 1.5 میلیون نفرساعت آموزش کارکنان، از دیگر اقدامات شرکت برای پایداری تولید عنوان شد. 

 

رشد ارزش بازار «فملی» به 1437 همت

ارزش بازار نماد «فملی» در پایان سال 1404 به هزار و 437 همت رسید؛ در حالی که این رقم در سال 1403 حدود 708 همت بود.

بازدهی نماد فملی نیز در سال گذشته به 111 درصد رسید که بالاتر از بازدهی دلار، شاخص کل بورس و برخی نمادهای بزرگ بازار سرمایه بود. سهم فملی از ارزش کل بازار سرمایه نیز حدود 13 درصد اعلام شد. 

 

آیا این خبر مفید بود؟

0 دیدگاه

دیدگاه خود را بیان کنید

کپچا

آخرین اخبار

اخبار پربازدید

پر بحث ترین