عملکرد درخشان بانک سینا در حوزه درآمدزایی و بانکداری الکترونیک

عملکرد بانک سینا در مقایسه با دیگر فعالان نظام بانکداری ایران چه در سال گذشته و چه از آغاز سال ۱۴۰۲ نمایانگر یک جهش قابل‌توجه در عرصه شبکه پولی و مالی کشور است. این بانک با ثبت یک کارنامه درخشان خصوصا در اعطای تسهیلات تکلیفی سال ۱۴۰۱ در اولین ماه سال جاری نیز توانست از محل اعطای تسهیلات بیش از ۶ هزار میلیارد ریال درآمد کسب کند.
عملکرد درخشان بانک سینا در حوزه درآمدزایی و بانکداری الکترونیک

  به گزارش اختصاصی رصد بورس، بانک سینا به عنوان بانک فعال در مسیر بانکداری حرفه‌ای علاوه بر نقش گسترده‌ای که در حمایت از اقشار مختلف جامعه با پرداخت وام ایفا می‌کند با کسب‌وکار نوین، هوشمند و ارزش‌آفرین توانست با رشد درآمدها و کنترل هزینه‌ها و همچنین به وضعیت مطلوب رساندن کفایت سرمایه نظارتی خود در ارزیابی بانک مرکزی، رتبه دوم عملکرد شبکه بانکی را کسب کند. 
 
بررسی عملکرد درآمدی بانک‌های بورسی کشور در سال گذشته نشان داد که صنعت بانکداری در سال 1401 یک جهش قابل توجه را تجربه کرد. جهشی که در دوازدهمین ماه سال به رشد دوبرابری درآمد نسبت به دوره مشابه 1399 شد. افزایش درآمدزایی بانک‌ها در اسفند ماه سال گذشته نشأت گرفته از دو عامل اصلی بوده است. روند درآمدی بانک‌های کشور در سال‌های اخیر و نحوه چینش بازپرداخت‌ به بانک‌ها، نشان می‌دهد که معمولا در اسفندماه هر سال درآمد بانک‌ها به نسبت یازده‌ماه دیگر سال بیشتر است. این عامل حمایتی باعث شده تا رشد درآمد بانک‌ها در دوازدهمین ماه هر سال به نسبت متوسط درآمد ماهانه سال، منطقی به نظر برسد. 
 
با این حال رشد نرخ سود تسهیلات بانک‌ها نیز که از نیمه دوم سال 1401 آغاز شد؛ حجم تسهیلات بانک‌ها را افزایش داد و با محاسبه سود بازپرداخت تسهیلات اعطایی در نرخ‌های بالاتر، موجب رشد درآمد ماهانه بانک‌ها شد. رشد درآمدی بانک‌ها تنها به سال گذشته نبود، بلکه بانک‌هایی همچون سینا در ابتدای سال جاری نیز با اجرای برنامه‌های تدوین شده حمایتی خود علاوه بر نقش‌آفرینی سهم خود با تامین مالی در جهت رشد تولید و مهار تورم توانستند به افزایش درآمد و کفایت سرمایه لازم برسند. 
 
انتشار گزارش عملکرد یک‌ماهه منتهی به پایان فروردین‌ماه سال جاری در سامانه کدال نشان می‌دهد، بانک سینا در یک ماهه ابتدایی سال از محل اعطای تسهیلات، حدود شش هزار و 161 میلیارد ریال درآمد کسب کرده است که 30 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش نشان می‌دهد. این در حالی است که درآمدهای بانک از مجموع تسهیلات اعطا‌شده، سپرده‌گذاری، اوراق، سرمایه‌گذاری و کارمزدهای دریافتی در همین مدت با رشد 35 درصدی به حدود هشت هزار و 195 میلیارد ریال رسیده است. 
 
افزایش درآمدهای کارمزدی بانک در سال جاری یکی از اهداف سال جاری بانک تعریف شده است که این درآمدها در فروردین امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، رشدی معادل 95 درصد داشته است. بانک سینا در فروردین 1402 حدود چهار هزار و 114 میلیارد ریال سود به سپرده‌های نزد بانک پرداخت کرده است و به این ترتیب تراز مثبت بیش از 2 هزار میلیارد ریالی برای بانک سینا در این ماه ثبت شده است. 
 
همچنین این بانک با مدیریت مناسب سرمایه، در کنار کنترل بهینه رشد دارایی‌های بانک، واگذاری دارایی‌های سمی و غیرمولد و مدیریت اثربخش ریسک اعتباری، توانست کفایت سرمایه نظارتی خود را در وضعیت مطلوب حفظ کند. وضعیت کفایت سرمایه بانک سینا مناسب و در حال حاضر 7.8 درصد است که با استانداردهای بین‌المللی کمیته بازل مطابق است. یکی از رویکردهای مهم در افزایش سرمایه بانک سینا مدیریت پرتفوی سرمایه‌گذاری بانک در جهت کاهش و حذف تعدیلات نظارتی است. 
 
به گفته مدیرعامل بانک سینا، ارتقای عملکرد شعب بانک و افزایش سودآوری آنها از طریق راه‌اندازی کلینیک مالی، طرح‌ریزی اقدامات در خصوص افزایش درآمدهای غیرمشاع به ویژه کارمزدهای ارزی و بهره‌برداری از ظرفیت‌های بانکداری دیجیتال در دستور کار قرار گرفته و در اثر این اقدامات سودآوری بانک به‌صورت چشمگیری افزایش یافته است. افزایش سودآوری همراه با کیفیت آن همواره برای بانک اهمیت دارد و حرکت بانک در مسیر ایمن در این فضای اقتصادی ناپایدار از اهداف اصلی بانک به شمار می‌رود. 
 
براساس این گزارش، بانک سینا در سال 1401 با اعطای تسهیلات اجتماعی به طرح‌های مختلف، کارنامه درخشانی را به خود اختصاص داد. بانک سینا مبلغ 17 هزار میلیارد ریال بابت طرح‌های تبصره 16 شامل تسهیلات ازدواج، فرزندآوری، اشتغال‌زایی کمیته امداد و سازمان بهزیستی را پرداخت کرده است. همچنین، مبلغ 9 هزار میلیارد ریال تسهیلات تبصره 18 شامل طرح ملی جهش مسکن و هشت هزار میلیارد ریال تسهیلات محرومیت‌زدایی در قالب تسهیلات بنیاد علوی نیز به هموطنان عزیز پرداخت شده است. این اقدامات بانک سینا، علاوه بر کمک به رفع مشکلات اجتماعی، نشانگر نقش فعال این بانک در حمایت از رشد و توسعه اقتصادی کشور بوده

علی آبشناس_کیهان, [13.05.23 14:06]
است. 
 
علاوه بر این، ذکر این نکته ضروری به نظر می‌رسد که با توسعه بانکداری الکترونیکی و بانکداری دیجیتال، بانک سینا تلاش کرده است تا با ارائه خدماتی مطابق با نیازهای مشتریان، رضایت آن‌ها را بهبود بخشید. پلتفرم «سیبانک» که به عنوان یک پلتفرم بانکداری دیجیتال ارائه شده است، با تحلیل تجربه مشتریان و درک نیازهای آن‌ها، بسته‌های جذابی از خدمات بانکی را به مشتریان ارائه می‌دهد. هدف اصلی این پلتفرم، ارائه خدمات بانکی بدون نیاز به حضور فیزیکی مشتریان در شعب بانک است. این رویکرد باعث افزایش سرعت و کارآیی در ارائه خدمات بانکی شده و باعث ارتقای تجربه مشتریان در استفاده از خدمات بانکی می‌شود.

دیگران چه می خوانند:

عملکرد درخشان بانک سینا در حوزه درآمدزایی و بانکداری الکترونیک

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟